6 jaja
250 grama secera
250 grama oraha
2 pakovanja hurmi
1 pecivo
brasno
ulje
secer u prahu
1 cokolada za kuhanje
pola litra slatkog vrhnja
cokolada za dekoraciju
margarin
6 bjelanjaka
250 grama secera
250 grama oraha
2 mala pakovanja hurmi (oko 300 grama)
1 pecivo
3 kasike brasna
1 kasika ulja
Fil
6 zumanjaka
6 kasika secera u prahu
1 cokolada za kuhanje
Priprema
Sve sastojke za koru izmiksati dobro i staviti u pleh a prije toga postaviti papir za pecenje u pleh kako bi se lakse izvadila kora te je ispeci na laganoj vatri. Nakon sto se kora ispece presjeci je na dva jednaka dijela i ostaviti da se dobro ohladi. Potrebne namjernice za fil treba umutiti na pari i i nakon sto se skuha, ohladiti dobro i dodati jedan margarin i sve dobro umutiti. Nakon sto se fil ohladi premazati koru te kolac dekorisati sa slatkim vrhnjem, potrebno je pola litra slatkog vrhnja, te nakon sto stavimo vrhnje mozete dekorisati ribanom cokoladom ili cokoladnim mrvicama.
Prijatno...
(Bh-vjesnik)