Indijski hljeb

Sastojci:

500 grama brašna 2 kašičice suhog kvasca 250 ml mlake vode 1 kašičica soli 1 kašičica šećera 4 kašike ulja 6 kašika jogurta.

Priprema:

Pomiješajte kvasac sa malo tople vode i kašičicom šećera, pa ostavite oko 10 minuta. Pomiješajte brašno, so, vodu, ulje, jogurt, i kvasac. Umijesite tijesto. Malo ga još u zdjeli izradite sa malo ulja, može i maslinovo. Ostavite ga oko jedan sat da nadolazi. 

Tijesto kad je nadošlo izvadite iz zdjele i podijelite na 6 komada. Razvaljajte svaki dio u obliku kruga, veličine malog tanjira. Dobro zagrijte tavu, premažite je sa vrlo malo ulja i stavite oblikovano tijesto. Kada se počnu pojavljivati baloni po površini, okrenite i zapecite drugu stranu. Svaki hljeb se peče posebno, oko 2 minute sa svake strane.

(Divithana)
Noviji Stariji