Kako je Adisi Ćatić iz Zavidovića sinula ideja da zarađuje novac za odlazak na hadž

Mnogi od nas su još u djetinjstvu šišarke koristili za igru i zabavu, ali uz pomoć njih Adisa Ćatić iz Zavidovića za manje od 10 mjeseci zaradila je 4.000 KM.

Adisa je proslog ramazana pozeljela da ode na hadz te je zamolila Boga da joj pomogne da joj se i ostvari zelja. Nekoliko dana poslije, na internetu je naišla na stranicu na kojoj je saznala kako od šišarki može praviti razne ukrasne korpe.

– Počela sam dodatno istraživati i vježbati i tako sam započela sa poslom koji i danas radim, a glavni cilj mi je prikupiti novac da obavim hadž – navodi naša sagovornica.

Koristeći se raznim idejama i uz pomoć šišarki Adisa je za manje od godinu dana prikupila gotovo pola iznosa potrebnog za hadž, 4.000 KM.

Narudžbe iz cijele BiH

U proteklom periodu prodala je više od 2.000 korpi napravljenih od šišarki, te oko 300 ruža i drugog cvijeća koje je napravila koristeći krep papir. Kvalitet, dobra ideja, a i pristupačne cijene olakšali su joj prodaju.

– Jako sam zadovoljna poslom, zna se desiti da ostanem budna i do ranih jutarnjih sati kako bih ispunila sve narudžbe, koje već pristižu iz cijele BiH. U ovome vidim svoju nafaku i maksimalno se trudim da mušterije budu zadovoljne – istakla je.

Tokom našeg razgovora, Adisa je dobila još jednu narudžbu, njene mušterije su naručile novih 100 korpi od šišarki.

Pomoć prijateljica

U međuvremenu je angažirala i svoje prijateljice koje joj pomažu i zajedno sa njom beru šišarke po šumi, a potom njene proizvode odnose na pijacu i prodaju.

– Svaki početak je težak, ali trud se isplati. Važno je ne gubiti vrijeme, a uz predan rad rezultati će sigurno doći – navela je ona, dodajući kako je sve više uvjerena da će se njena želja ostvariti i da će otići na hadž.

(faktor.ba)
Noviji Stariji