Gunešine ćerke po epizodama

GUNESIN KIZLARI



Gunešine ćerke 32 epizoda
Gunes je trudna i za njenu trudnocu mnogi saznaju. Rana je saznala da je Guneš trudna i odlučila da joj ne pusti snimak. Guneš će u trenutku slabosti povjeriti Rani sumnju koja je izjeda. Rana će prvi put saslušati Guneš i podržati je. Guneš počinje da misli da je napravila grešku što se doselila u Istanbul. Levant je posumnjao da je Sevilaj rekla Haluku za Zaferov telefon. Levant se osjeća loše zbog svađe sa Sevilaj i jada se Aliju. Doruk ih posmatra obojicu. Doruk je ljubomoran na Alija i želi da bude blizu svog neprijatelja. Zbog toga treba da bude najprije Alijev prijatelj. Savaš ne želi da napusti Melisu zbog stanja u kome se nalazi, ali sa druge strane pati zato što voli Nazli. Nazli želi da vrati Savašu jedino što joj je ostalo od njega, on to ne želi da dozvoli. Savas je sad izmedju dvije vatre..


Gunešine ćerke 31 epizoda
Stvari su se pocele popravljati jer Guneš je trudna, to će mnogo obradovati Haluka. On vjeruje da je ta beba druga šansa za njih. Savas nije mogao da kaze Nazli sta je Haluk uradio njenoj majci. Policija nalazi mjesto gdje je sahranjen Zafer. Guneš međutim ima grižu savjesti zbog Zaferove smrti. Njegovo priviđenje je ne ostavlja na miru. Ona želi da se udalji od svojih kćerki. Selin i Ali misle da im je Zafer umakao. Selin to vidi kao znak. Svjesna je da će prema njemu osjećati ljutnju, čak i ako sazna ko je njen pravi otac. Ali međutim nema namjeru da prestane da istražuje o tome. Selin dobija glavnu ulogu u filmu. Odlazi u Sapancu sa glavnim glumcem kako bi radili na scenariju. Nazli pati zbog ljubavi. Tome se pridodaje i Savaševa saobraćajna nesreća. Nazli nema snage da se susretne sa Savašem. Nazli i Peri odlaze u Sapancu sa Selin. Da li se to namjerava Gunes baciti u more, i da li su djevojke te koje je spasavaju. Savas zatekne Nazli u zagrljaju drugoga. Sta ce to predstavljati za Savasa?




Gunešine ćerke 30 epizoda
Haluk će pokušati da odveze Zafera u bolnicu. Dok Guneš sa nestrpljenjem očekuje vijesti od Haluka, on joj saopštava da je Zafer umro. Ali je saznao da Zafer nije Selinin otac, vodi je u kuću u planini, kako bi joj rekao to. Savaš zna Halukovu tajnu, misli da bi i Nazli trebalo da je zna. Hoće li uspjeti da joj kaže? Savas je ocajan kaze kako ne moze da razumije makju koja jos uvijek zivi sa tim covjekom pod istim krovom, te kaze da ne moze pogledati u oci djevojke. Ali kaze Selin da je Zafer njen otac ali ona kaze da ne zeli slusati to da ne zeli cuti da joj je on otac a Ali joj kaze kako je i on isto to rekao. Savas je rekao istinu Nazli koja je shrvana nakon toga. 


Gunešine ćerke 29 epizoda
Selin prica sa majkom i majka joj kaze da postoji  negdje neko dijete kome ona zeli pomoci. Nazli i Selin su u nevolji. Ali kaze Zaferu da svi zele da se on odmakne iz zivota djevojaka. Nazli je pristala da Gunes pomogne tom djetetu. Guneš neće dozvoliti da dijete umre. Ispričat će djevojkama svoj problem i Nazli će pristati da ode u Njemačku i bude donor. Naravno ni Nazli, ni Guneš ne znaju da Nazlina koštana srž neće poslužiti. Zafer govori Haluku da u taj avion mora da uđe Peri ili će Guneš sve saznati. Omladina odlazi na hokej kako bi se oraspoložila i tamo će jedan producent vidjeti Selininu ljepotu i pozvat će je na probno snimanje. Peru, djevojcica, odnosno blizankinje koje su se odjednom pojavile da li su i one sestre od Nazli i Selin? Zafer govori kako blizankinje nisu njegove. Postoji jedna kaseta na kojoj je sva istina. Ko je otac te djece zaista? Da li ce Nazli koja je pronasla kasetu preslusati i saznati prva istinu??


Gunešine ćerke 28 epizoda
I Haluk i Ali su zivi. :) Rana je zaprijetila Haluku i on je satjeran u ćošak. Odlučio je da ispriča Guneš njihovu zajedničku prošlost. Crvene ruže koje su stigle za Nazli bit će razlog svađe između Savaša i nje. Nazli upozorava Savaša da ne radi ništa Jigitu, ali on je ne sluša. Suočit će se sa Jigitom, međutim kao rezultat te tuče Jigit će završiti na zemlji. Naime, on ima bolest koju krije od svih. Guneš sumnja da su Selin i Ali u vezi. Selin je slagala Guneš da je u vezi sa nekim drugim. Guneš želi da upozna njenog dečka. Selin će srediti lažnog dečka, ali ne želi da Ali sazna za njega. U hotelu Mertoglu priređuje se novogodišnja zabava. Hoće li nova godina biti puna ljubavi, uprkos svemu? Ko ce koga zaprositi bas u ponoc?


Gunešine ćerke 27 epizoda
Haluk moli Alija da se smiri i kaze mu kako nije mogao nista promijeniti, kako nije uspio nista popraviti. Haluk mu kaze da ne naudi sebi jer on nije nista kriv. Haluk kaze da nikoga nije mogao spasiti. Ali mu pokusava reci kako je mogao bar da kaze i prizna da mu nije bio otac. Ali uperi pistolj ponovo u sebe i Haluk mu prilazi te pistolj opali. Koga je taj metak usmrtio Alija ili Haluka? Da li ce dzenaza koja je u toku biti Alijeva ili Halukova? Na cijoj dzenazi placu Selin, Nazli i ostali??Omladina je u nevolji, i potreban im je njihov stari prijatelj, Jigit, da im pomogne. Jigit ima neraščišćenih računa sa Savašem i zato želi da se sastane sa Nazli. Selin je oteta. Levant misli da je tajna porodice Mertoglu povezana sa Guneš i polazi u potragu za Zaferom.


Gunešine ćerke 26 epizoda
Ali saznaje da mu Haluk nije otac i slomljen je. Ali će u bijesu udariti u staklo na prozoru automobila i povrijedit će ruku, Haluk ga odvodi u bolnicu. Govori Levantu da se drži dalje od njegovog sina. Međutim, Levant nema namjere da odustane od Alija. Ali ne želi nikog pored sebe sem Selin. Omladina se okupila kako bi ohrabrila Alija i provest će zajedno jedan veseli vikend. To će im biti prilika da ispričaju jedni drugima gdje vide sebe za deset godina. Samo Ali suti. U tom trenutku niko neće posumnjati u ono što Ali želi da uradi, međutim on ima opasan plan. Nazli je impresionirana Savaševim snovima o budućnosti. Savaš osjeća potrebu za porodicom i Nazli želi da mu ostvari taj san.Ali dolazi kod Haluka i majke i kaze im da ima jedino rjesenje te vadi pistolj i uperi ga u sebe...Da li ce se Ali ubiti???


Gunešine ćerke 25 epizoda
Haluk napokon saznaje da Ali nije njegov sin. Sevilaj se plaši da će Haluk uraditi nešto Aliju, zbog toga je ispričala sve Guneš i zatražila pomoć od nje. Ali se kaje zbog onoga što je uradio Selin i odlučio je da se iskupi. Savaš je počeo da radi sa Levantom, i trudi se da uradi svoj posao što bolje. Kada Nazli sazna njegove planove za budućnost, ohrabrit će ga. Tugče otkriva Levantovu povezanost sa Elif. Ali to saznaje i odlazi u bar da bi ispitao Levanta, međutim tamo ga očekuje velika opasnost.


Gunešine ćerke 24 epizoda
Ali se pomalo oporavio od svega. Dok su svi za stolom i jedu, Nazli kaze kako zeli svima nesto saopstiti. Alijina majka kaze kako nikome ne smije reci da Ali je njen sin ali da nije Halukov. Rođendan bliznakinja se približava. Selin se osjeća loše zbog onoga što je uradila Elif. Šta više, kaže da ne želi proslavu za 18. rođendan koju je ranije očekivala sa nestrpljenjem. Kada bude čula razgovor Alija i Haluka Selin mijenja mišljenje. Elif ne miruje, nahuškat će Alija protiv Selin. Selin shvata da može izgubiti Alija i odučuje da mu saopšti svoja osjećanja dok ne bude prekasno. Melisa želi da se sprijatelji sa Elif i na taj način približi Savašu. Nazli će se iznervirati kada bude vidjela Melisu u Savaševoj kući. Savaš i Nazli se raspravljaju. Ona misli da joj Savaš zbog toga neće doći na rođendan, međutim on joj sprema iznenađenje. Levant odlučuje da kaže Aliju da je on njegov sin. Na partiju Savas dolazi do Nazli i poljubi je pred svima a Ali pocne pjevati Selin i ona je sretna. 


Gunešine ćerke 23 epizoda
Ali kaze majci da je bio ozbiljan kada joj je rekao da ostavi oca u proslosti i nastavi dalje sa zivotom. Haluk daje da se prati Levent jer misli kako nesto lose ima u njemu. Ponovo Gunes dolazi u sukob sa Halukom i pita ga udarajuci ga u prsa, da li to on i dalje zeli bivsu zenu i odakle sad stalno ta Sevilaj. . Ali je razocaran sa svih strana i ranjenog je srca. Ali pita oca kako oh Levent moze povrijediti vise od njega samog. Selin je dosla kako bi ga ohrabrila ali on i njoj ostro odgovara kako niko na njega ne misli. Kako je svakome bitno da se on dobro osjeca a njemu kako bude. Levent i dalje igra svoju igru. Ali se sastaje sa Selin i kaze joj da joj mnogo nedostaje. Ali kaze Selin da su potrebni Savasu te da moraju da idu skupa na jedno mjesto te odlazi do Gunes i zamoli je da odu svi zajedno i da joj obecava da ce ih vratiti on. Haluk usuti Gunes poljupcem dok ona galami na njega on je poljubi. Savas je sretan sa Nazli i govori ocu kako bi zelio da radi..


Gunešine ćerke 22 epizoda
Plan da pobjegnu je neuspjesan za Savasa i Nazli. Djevojke se vracaju kuci. Nazli je slomljeno srce, Selin je ljuta na Savasa. Ona sve objasnjava Aliju. Ali pronalazi Savasa potpuno ocajnog. Dok Selin i Ali pokusavaju da ohrabre Savasa, on govori istinu o svojoj majci. Ali i Selin shvataju da tu ima jos nesto. Savas ima novi plan. Levent se zblizava sa Sevilaj. Haluk to primjecuje i sumnja da Levent zapravo zeli da dodje do njega. Koji je problem izmedju Leventa i Haluka? Njih dvojica se suocavaju. Nakon toga, Levent odlucuje da razgovara sa Alijem.


Gunešine ćerke 21 epizoda
Poslije suočenja, Savaš će se onesvijestiti i više se ničega neće sjećati. Nazli saznaje da je Savaš koristio pilulu kako bi se sjetio prošlosti i sukobljava se sa Ranom. Okrivljuje Ranu za sve što je Savaš uradio. Rana više ne može da podnese to. Govori Guneš da su Nazli i Savaš u vezi. Vijest je pala na porodicu kao bomba. Selin i Ali se sukobljavaju. Ali kaže Selin da misli da se ona tako ponaša jer je ljubomorna, ona ne prihvata to. Ali i Selin će se opkladiti. Ali je siguran da je Selin ljubomorna i želi da je čuje da to sama prizna. Ahmet želi da otvori bar, njegov potencijalni ortak će biti iznenađenje.


Gunešine ćerke 20 epizoda
Gunes izlazi iz zatvora, i suprostavlja se Rani.  Guneš se vraća kući, saznaje šta je Rana uradila njenim kćerkama i želi da se uvjeri da se to neće ponoviti. Rana i Guneš se suprotstavljaju. Haluk izlazi iz bolnice. Kaje se zbog svojih djela. Guneš je uz Haluka. Haluk poziva sve u kuću njegove majke, kako bi izgladili odnose. Djevojke polaze u školu, sve oči su uprte u njih. One ubrzo shvataju da je to zbog Tugče i Melise.


Gunešine ćerke 19 epizoda
Ali spašava Sevilaj. Haluk misli da je izgubio Guneš i skroz je poludio. Ali obavještava Ranu i Ahmeta. Treba zaustaviti Haluka prije nego povrijedi nekoga. Međutim, Haluk se neće smiriti dok Guneš ne izađe na slobodu. Selin će se smekšati kada vidi da je Nazli u očajnom stanju. Treba da budu podrška jedna drugoj dok je Guneš u zatvoru, a ne da se svađaju. Savaš izvodi djevojke na ručak kako bi ih oraspoložio. Na ručku će se sresti sa Tugče i Emreom. Tugče je ljubomorna na pažnju koju Emre i dalje posvećuje Selin. Uradila je nešto što će uvaliti djevojke u nevolju. Ali će im priteći u pomoć, i odvest će Selin i Nazli u jedan od Mertoglu hotela.


Gunešine ćerke 18 epizoda
Gunes odvodi policija. Gunes prica Haluku kako je htjela samo da uzme svoje kcerke ali da je nezeljeno ubila Zafera. Haluk je ocajan kada cuje sta mu Gunes prica. Gunes sva u suzama odlazi sa policijom i lisicama na rukama. Guneš je izbola Zafera kad ju je ovaj napao. Nazli prati Haluka i svjedočit će jednom događaju. Haluk je spreman na sve kako bi spasio Guneš iz zatvora. Jedino što Zafer traži da bi svjedočio u Gunešinu korist je da mu daju starateljstvo nad njegovim kćerkama. Nazli je ljuta na svoju majku. Savaš primjećuje da se iza toga krije griža savjesti i natjerat će mladu djevojku da se suoči sa tim. Ali je svjestan da je Selin slomljena i trudi se da je zaštiti. Da bi je udaljio od kuće vodi je u kuću njegove majke. Selin će ostati tamo uveče i ujutru biti svjedok razgovora Sevilaj i Zafera. Nazli krivi i proklinje Haluka goovreci mu da je on za sve kriv, sto odvode njenu majku i sto je to ucinila. Selin trazi utjehu na Alijevom ramenu dok Nazli trazi utjehu u Savasevom zagrljaju. Haluk obecava djevojkama da ce im dovesti njihovu majku. Ahmet govori kakop sada trebaju da misle na Gunesine kcerke. Zafer nije umro. Nazli odlazi do Zafera u posjetu i Selen je vidi kod njega te joj kaze da je zbog njega snasla ih velika nevolja te da im je majka u zatvoru zbog njega a da je ona opet dosla da ga tjesi. Sad je pitanje da li ce Gunes biti izbavljena iz zatvora. Haluk nudi Zaferu novac ali Zafer mu kaze da ne zeli novac vec starateljstvo nad kcerkama. Nazli je napisala na zidu "Oprosti mi mama" te je doziva. Savas kaze majci kako voli Nazli. Selen pita majku sta joj je taj covjek uradio prije mnogo godina. Savasa majka pita sta ce biti ako Haluk sazna da voli Nazli. Selen kaze Aliju da nije spremna da ostane sama. Nazli grli Savasa i placu oboje skupa. ...


Gunešine ćerke 17 epizoda
Ali i Selen pricaju kako su se jedno u drugo zaljubili, kako su jedno o drugome imali lose misljenje ali poslije je sve bilo drugacije. Selin i Ali jedno drugome priznaju sta su mislili i kako su se zaljubili. Koga je ubio Haluk? Zasto ce Gunes osamariti Nazli? Guneš i Rane će se šokirati kada u šumi pronađu Ahmeta i Haluka. Ahmet je ranjen. Rana je šokirana jer se desilo ono čega se ona godinama plašila. Nazli je odlučila da kaže svojoj majci da se viđa sa Zaferom i da mu Haluk prijeti. Guneš razmišlja o tome da li je Haluk ubica, a onda će je Nazlin nastup iznenaditi. Guneš govori Nazli da se ne viđa sa svojim ocem, međutim, mlada djevojka je donijela svoju odluku. Umiješat će se i Selin koja zna kakav je čovjek njihov otac. Nazli pravi plan da pokaže Halukovo pravo lice. Taj plan će prouzrokovati da Nazli bude upletena u još jednu Halukovu tajnu. Prije nego što su Selin i Ali odlučili šta će sa svojom vezom, Emre je odgledao snimak. Suočava se sa Alijem. Ali kaže da Selin nema veze sa tim, pokušava da je zaštiti. Emre je poludio od bijesa i riješio je da snimak pokaže Haluku. Peri prati Nazli i uviđa da je čovjek koji je mjesecima pokušavao da razgovara sa njom zapravo njen otac. Kada Guneš sazna da se Peri uputila na sastanak sa svojim ocem, poludjet će. Guneš je rijesila na sve kako bi držala djevojke dalje od Zafera, pa čak i da žrtvuje sebe.


Gunešine ćerke 16 epizoda
Guneš se plaši da će se njene kćerke viđati sa Zaferom, istovremeno saznaje da je Sevliaj pokrenula tužbu protiv nje. Sevilaj pominje Guneš da je činjenica što je ona istraživala njenu prošlost povezana sa Ahmetom. Guneš je zbunjena. Da bi saznala šta su njih dvije petljale zbližava se sa Indži. Nazli je riješila da ne oprosti Savašu, ali on ne prestaje da je prati. Selin je riješila da interveniše i natjerala je Nazli da joj obeća da neće razgovarati sa Savašem ni po koju cijenu. Nazli je između Savaša i Selin. Selin prihvata Alijev izazov i odlučuje da bude sa Emreom. Kada vidi da je Selin ozbiljno shvatila njegov prijedolog Ali će pokušati da je odgovori, ali ona nastavlja sa igrom. Ahmet je iscrpio svo Halukovo strpljenje. Haluk predlaže Ahmetu da idu u lov. Ahmet pristaje da ode neznajući da je on prava Halukova meta. Možda je to posljjednji dan Ahmetovog života.


Gunešine ćerke 15 epizoda
Nazli se napokon sastaje sa svojim ocem. Nakon sto ga vidi na tren biva tako sretna ali ubrzo nakon toga pocinje trcati, otac joj govori da stane ali ona i dalje trci, on za njom. Nazli napokon pronalazi Zafera. Nazli je spremna da uprkos svemu, oprosti svom ocu. Želi da sasluša priču i od njega. Međutim, očekuje je veliko razočarenje. Ratobornost ove mlade djevojke uvalit će je u veliku nevolju. Već duže vremena nema nikakvih vijesti o Nazli, a Savaš je posljednja osoba koju je zvala. Savaš osjeća grižu savjesti što se nije javio kada ga je Nazli pozvala. Nakon što je vidjela Zafera, Selin se osjeća loše, i pored nje je samo Ali. Selin i Ali odaju jedno drugome svoje najveće tajne. Bol ih zbližava. Guneš saznaje da su Indži i Sevilaj razotkrile njenu prošlost. To je za Guneš posljednja kap koja je prelila čašu. Kada Haluk sazna da su Indži i Sevilaj zajedno učestvovale u tome, izbacuje Indži iz kuće. Ahmet će se prvi put suprotstaviti bratovoj odluci. Ali i Selin se svadjaju ona mu kaze da bez obzira kakav je, on je njen otac a Ali joj priznaje da je sve to napravio njegov otac. Selen ostaje bez rijeci. Nazli zove Savasa dok je on pored druge i ne javlja joj se i nakon toga Nazli trceci od oca oklizne se i pada niz provaliju i udari glavom o kamen. Ali i Selin se zagrle na kraju. Selin sjedi u autu i gleda u oca govoreci kako joj majka nedostaje i kaze kako ga ne zeli gledati te dodaje gas i krece autom na oca, Ali sve to prati i trci za autom. Da li ce Selin ubiti svog oca.??


Gunešine ćerke 14 epizoda
Nakon dugo vremena Savas se ponovo smije i radostan je, i njegova majka kaze dok su rucali kako je vjerovatno Melisa razlog njegove ponovne srece i osmijeha, ali Savas joj odmah odgovara kako njegova sreca nema veze sa Melisom, pa se njegova majka zbuni pa mu kaze da ne razumije, u tome se Ali upetlja i kaze da postoji vjerovatno bolji razlog za to i Savas pogleda u Nazli  i rece da postoji dosta bolji razlog od Melise. Nazli i Savaš se plaše reakcije svojih porodica i odlučuju da kriju svoju vezu. Iako kao ideja djeluje razumno, uopšte neće biti lahko sakriti vezu u praksi. Selin i Ali igraju igru hrabrosti. Oboje traže jedno od drugog da urade neku tešku stvar. Igra je počela zabavno, ali Selin saznaje nešto zbog čega se neće lahko pribrati. Guneš grize savjest što nije vjerovala Haluku. Ispričat će svoju prošlost njemu, iako nikome do sada nije. Haluk će se šokirati zbog onoga što će čuti. Melisa pita Nazli da li postoji nesto izmedju nje i Savasa. 

Gunešine ćerke 13 epizoda
Nakon Melisinog povratka, Savaš će se naći između nje i Nazli. Melisa se vratila kako bi pridobila Savaša. Iako Nazli mnogo pati, odlučila je da se ne miješa između Savaša i Melise. Savaševa odluka će iznenaditi sve. Kada sazna da je Ali zaljubljen u nju Selin će biti sasvim pometena. Neće joj biti lahko da prihvati to. Ali ljuti se što se Ali ponaša kao da se ništa ne dešava. Emre obećava Selin da je više neće ostavljati samu. Za Selin, nastavak veze sa Emreom bilo bi samo produženje laži. Jedini način da Tugče ne ode u Švajcarsku je da ubijedi Selin da joj oprosti. Ona ima svoj metod da je ubijedi. Guneš saznaje da je Zafer nestao i odlučuje da ga pronađe. Rana je odlučila da joj pomogne, obje su sigurne da je Haluk umiješao svoje prste. Sve ukazuje na to.

Gunešine ćerke 12 epizoda
Selin i Ali, Nazli i Savas se dogovore da odu na more skupa te tako i ucine. Selin se pocne utapati i Ali je spasava. Savas i Nazli provode noc pored mora. Ali dovozi Selin kuci. Nakon prelijepe veceri Nazli prilazi Savasu i poljubi ga te mu nakon toga kaze da je to njihova zadnja vece te mu kaze zbogom. Ali pripremi iznenadjenje za Selin i pripremi veceru te joj pjeva. Savas odlazi do Nazli i uzima je u narucje govoreci joj da ne ide nigdje. Selin daje Aliju kovertu i on je pita sta je to a ona mu kaze da je to njeno iznenadjenje. Nazli odluci da bude sa Savasom i ode do jahte kada tamo vidi Savasa sa drugom zenskom.Gunes vidi sliku u novinama Nestala Turkan...


Gunešine ćerke 11 epizoda
Majka govori Savasu da se pazi i da ce sve biti u redu i da ce se sve rijesiti. Savas joj kaze da joj vjeruje. Ali je ocajan zbog svega a Selin mu pokazuje slike i smjeska se dok joj Ali kaze da ce sve rijesiti, da ce sve postati normalno. Selin ponovo odlazi do Emrea jer u njemu vidi osobu koja joj je potrebna. Nakon sto Ali dodje u kafic ugleda jednog momka sto gleda video koji je postavljen na internet te ga nakon sto mu kaze da svako gleda taj video pocne udarati i kaze svima da vise ne zeli vidjeti ni telefone niti internet vec da ce zaboraviti sta su vidjeli na internetu te da ce Selin ostaviti na miru. Selin je ocajna i ne zna sta da radi. Nazli treba da se nadje sa Savasom i Selin je sminka. Ali i Selin se nadju i ona mu kaze da je svako cuo za video. Nazli se prisjeca poljupca sa Savasom....


Gunešine ćerke 10 epizoda
Savaš je pročitao Nazlino pismo i zbunjen je. Odlučuje da otvoreno razgovara sa njom. Međutim, Nazli pokušava da se udalji od njega. Kada god mu se približi, uvijek je povrijedi. Selin je žao što Ali bježi od nje, i odlučuje da se i sama udalji. Koliko god razgovarala sa njim, Ali joj ne prašta. Međutim, Ali se mijenja i odjednom se približava Selin. Njoj se to dopada. Međutim, ona ne zna da se iza tog zbližavanja krije plan koje su skovale Didem i Tugče. Poslije nesreće koju je Haluk doživio, Guneš je za tren zaboravila svoju ljutnju na njega. Ali još uvijek u njenoj glavi postoji pitanje, kako je Haluk doživio tu nesreću.


Gunešine ćerke 9 epizoda
Dok Haluk govori da se promijenio i kako je proslost ostavio iza sebe, ponovo dolazi u situaciju da nekome udari samar te se u tom trenu pogleda u ogledalo razmisljajuci da li se stvarno promijenio. Ali s jedne a i Selin s druge strane se prisjecaju poljupca i rijeci kada je Ali rekao Selin da se dalje drzi od njega, da ce joj on tesko pasti i dok je Selin o tom poljupcu mislila, dolazi na cestu i auto se stvori ispred nje. Sestra govori Haluku da ne moze to uraditi Aliju i Savasu, da ne moze oceve greske na njima ispravljati, onda joj Haluk kaze da nije kao otac ali mu sestra kaze da je sitina, nije kao otac ali je gori od njega. Ali izaziva Selin i kaze joj kako je slatka te kako je shvatio da je sve uradila zbog njega. Organizacija njihovog izleta je super protekla sve dok nije dosla Tugce sa svojom ekipom. Selin je shvatila da se Nazli svidja Savas. Poljubili su se...Izvode Savaša iz bolnice. Rana i Ahmet se plaše da Savaš ne uradi nešto sebi, predlažu mladima da provedu vrijeme zajdno, i oni veselo kreću na put ka ljetnjikovcu. Međutim, iznenadna posjeta Tugče i Didem, okrenut će stvari ka neočekivanom pravcu. Iako Selin želi da se drži dalje od Alija, mora da prihvati situaciju u kojoj su, kako bi zajedno nadgledali Alija. Guneš je počela sve više da brine zbog Haluka, i ne zna kako da usmjeri svoj život. Da bi donijela odluku, odlazi u Izmir, na mjesto gdje je sve počelo. I tamo će je sačekati iznenađenje.


Gunešine ćerke 8 epizoda
Haluk je okupio sve na jedno mjesto, djevojke, sina, Gunes, i pita gdje je Savas kako bi mogao poceti sa pricom ali mu kazu da on nece prisustvovati. Haluk nakon toga govori djevojkama da idu na sprat i da razgovara sa Gunes ali Gunes kaze posto je Ali tu onda mogu i djevojke prisustvovati razgovoru,. Ali se okrece ocu i kaze da je on sve organizovao i da ni za sta djevojke nisu krive te da je poceo otac da placa cijenu svojih grijeha te mu kaze kako on sada bjezi. Nakon sto se ocu olahko nasmijao Ali odlazi a otac ga zovne te se Ali okrene nakon cega ga otac udari koliko god je imao snage. Svi su iznenadjeni Halukovim udarcem. U vili Mertoglovih će nastati haos zbog otmice Savaša sa klinike. Haluk će pred svima ošamariti Alija. Njega će to uništiti. Selin krivi sebe za sve, pokušava da razgovara sa Alijem, ali to neće biti tako lahko kao što ona misli. Ali je sebi pronašao novu drugaricu, Didem. Jedini način da Savaš ne ode opet na kliniku je da pobjegne iz Istanbula. Iako Nazli to teško pada, ne može mu reći da ne ide. Nazli ima Selininu podršku da kaže Savašu da je zaljubljena u njega. Međutim, planovi se neće odvijati kako ona želi. Poslije šamara koji je Haluk udario Aliju, Guneš se udaljava od Haluka, zbunjena je a ovaj put, Haluk nije u stanju da ostane miran, jasno stavlja do znanja Guneš da se prema svom djetetu može ponašati kako želi. Guneš je u dilemi da li poznaje Haluka ili samo misli da ga poznaje?


Gunešine ćerke 7 epizoda
Nazli krivi sebe što je Savaš smješten na kliniku i odlučila je da ga izbavi odatle. Međutim, to neće biti tako lahko kao što se nadala. Nazli je potrebna pomoć. Međutim, njeni saučesnici su odmah pored nje. Haluk će poludjeti kad sazna da je Savaš pobjegao. Daje sve od sebe da ih pronađe. Dok Haluk majstorski krije svoj bijes, hoće li neko vidjeti njegovo pravo lice? Ali je shvatio da je Tugče kriva za njegovu svađu sa Emreom. Suočava se sa Tugče. Ona shvata da će izgubiti Alija i pravi novi plan. Indži je ljubomorna na Gunešino prijateljstvo sa Ahmetom. Ta svoja razmišljanja dijeli sa Sevilaj. Sevilaj čeka prikladan trenutak da napadne Guneš.



Gunešine ćerke 6 epizoda
Nazli pita Haluka sta ce njen otac na njegovom racunaru. Nazli sazna da Haluk salje novac njihovom ocu vec 6 mjeseci, dok Selin galami govoreci da one nemaju oca. Nazli kaze da ce pronaci svog oca i pitati ga sve to. Gunes ga gleda cudno. Svi su uzrujani zbog Zafera. Nazli govori Savasu da ce otkriti sta je po strani. Selin govori Aliju da zeli ici kod njega. Ali je sretan nakon sto mu je Selin rekla da zeli ostati kod njega. Svi pricaju o novcu nekom i susretu Haluka sa Zaferom. Nazli kaze majci da je vidjela oca. Niko ne vjeruje da je Nazli vijdela oca. Nazli je na Halukovom računaru vidjela svog oca. Iako joj niko ne vjeruje, ona je riješila da istraži taj slučaj. Guneš misli da Nazli zavarava sebe. Kakve bi veze Haluk mogao da ima sa Zaferom koji ih je ostavio prije mnogo godina? Međutim, iznenadno Halukovo priznanje će je potresti. Kada Savaš sazna Nazline planove, neće htjeti da ostavi svog saučesnika u zločinima samog. Avantura u koju će se upustiti bit će šokantna. Selen koja je prije mnogo godina izbrisala svog oca, reagovat će drugačije od Nazli. Ona djeluje veselo i bezbrižno, kao i uvijek. Međutim, ispod te vesele spoljašnosti, ona pati. Ali je jedini čovjek koji vidi njenu patnju....Ali nazove Emrea i sazna da je tamo Selin koju je Emre napio. Dolaze Tugce i Mert a Ali je ocajan kada je cuo da je Selin kod Emrea. Nazli je pobjegla od kuce sa Savasom. Emree i Ali se posvadjaju zbog Selin i potuku se. Gunes uzima broj telefona od Zafera te ga zove, on se javlja. Gunes mu kaze da vise nikada ne smije nazvati Haluka inace ce ga ubiti, te mu kaze da ostane u paklu u kome je otisao onaj dan kada ih je napustio. Savasa smjestaju na kliniku, Nazli je ocajna i krivi sebe za to..



Gunešine ćerke 5 epizoda
Dok Savas spava, Nazli cita jedno pismo. Vijest da je Sevilaj napadnuta, pada na porodicu kao bomba. Sevilaj je ubijeđena da je Haluk to uradio. Guneš po prvi put počinje da sumnja u Haluka. Selin ne ostavlja Alija u njegovim najtežim trenutcima. On pokušava da pobjegne od nje, ali nije tako lahko pobjeći od osjećanja, kao što je mislio da će biti. Nazli čita Savaševo pismo za Melisu i shvata da njegovo pismo krije poruku. Savašu je potrebna Džanova i Gunešina pomoć, da bi saznao ko je Melisa. Upadaju na Halukov računar. Nazli i Savaš će pronaći neko iznenađenje na Halukovom računaru. Ali uzima Selin za vrat i kaze joj da nista nije vidjela i da nikome nista ne smije reci na sta ona naravno mora da pristane. Selin pita ALija sta mu je bilo sa ledja i ko mu je to uradio. Ali joj kaze da je dobio batine od osobe kojoj se ne moze suprostaviti. Nazli nesto sumnja i pocinje to i istrazivati. Nakon sto se Savas probudi uzima pismo koje je citala Nazli i odlazi dok ga ona pokusava pitati gdje ce, on samo lupi vratima od stana i odlazi. Nakon sto se Savas vrati, Nazli uzima sliku koja je u postavljena na stol i baca je kako bi vidjela sta se krije iza nje te pronalazi cd. Ali je saznao istinu koja ga je jako naljutila vezanu za njegovog oca i njegovu majku te odlazi do oca i udarajuci ga pita sta je to uradio i zasto. Ali govori Gunes da je njegov otac prebio njegovu majku. Haluk govori da nece odustati od ljubavi. Koga ce Ali poljubiti???Ali poljubi Selin govoreci joj da li zeli da zna koji on problem ima sa njom. Gunes pita Haluka d ajoj kaze istinu  i on joj kaze kako nije povrijedio Sevilaj te da ga njegov sin mrzi. Gunes kaze Haluku da mu zeli vjerovati ali da ju je slagao. Ali ne moze da vjeruje u rijeci koje mu Selin govori kako ga je samo procitala i kako ga poznaje. 


Gunešine ćerke 4 epizoda
Savas govori Nazli da je on ubio Melisu, nakon sto to Nazli cuje sokira se. Ali govori Tugce kako je njegov otac natjerao Gunes na predbracni ugovor i ako je njoj vazan novac da ce se brzo vratiti u selo. Poslije potipisivanja predbračnog ugovora, Gunešin odnos sa Halukom će zahladiti. Kad djevojke saznaju za to, nastat će pometnja u porodici Mertoglu. Savaš odnosi ogrlicu kod Haluka i suočava se sa njim. Ono što će Haluk ispričati Savašu duboko će ga potresti. Za Savaša sada postoji samo jedan izlaz. Ali Nazli ne namjerava da ostavi Savaša na miru. Ali je ljubomoran zbog Selin i Emreao, ali ne želi da prizna to sebi. Hoće li Alijeva želja da povrijedi Selin uspjeti da otupi njegova osjećanja prema njoj? Sa druge strane Sevilaj želi da povrijedi Gunešine kćeri. Hoće li uspjeti da se opravda kod Haluka za to? Ali ponovo dolazi u sukob sa ocem te ga ucjenjuje da ce sve reci i ispricati ukoliko ga ne poslusa. Nazli odlazi do Haluka i pita ga zasto to cini njihovoj majci, zasto je takav, da li misli da je njenoj majci bitan novac, ali je sprecava majka da dalje govori. Alija ugleda Selin dok se presvlaci i ona ostaje bez rijeci nakon sto vidi njegova ledja. Nazli se zaljubila. Haluka ce snaci nesto lose. Ali ne zna sta ga ceka u narednim satima. Nazli place zbog Savasa. Ali gleda Selin i Emrea dok sjede i uzivaju na bazenu a Tugce ga savjetuje sta da radi. Tugce govori Aliju da moze sve i svakoga prevariti ali ne i nju, te mu kaze da zna da ga Selin impresionira..


Gunešine ćerke 3 epizoda
Selin okrivljuju sto je Ali u takvom stanju. Vijest da je Ali doživio napad bijesa zbog Selin past će na porodicu kao bomba. Rana ne propušta priliku da kaže Haluku da će biti i većih problema, ako ove dvije porodice nastave da žive zajedno. Međutim, Haluk i Guneš su već u braku. I ako je Rana to saznala, ona i dalje nema namjere da odustane. Guneš će biti razočarana onim što je Selin rekla Aliju. Haluk i Guneš se dogovaraju da razgovaraju sa Selin i Alijem. Selin se izvinjava Aliju, a on želi da ostavi za sobom to što su preživjeli. Pred Guneš i Halukom izgleda kao da je problem riješen, ali istina je drugačija. Nazli osjeća grižu savjesti zbog onoga što je priredila svojoj majci i rješava da se promijeni. Nazli će uz Perinu pomoć pokušati da bude društvena i da se uklopi. Nazli je riješena da u svoje uklapanje uvuče i Savaša, te ga poziva na Alijevu žurku. Nazli će na zabavu nositi ogrlicu koju je Haluk poklonio Guneš. Međutim, Nazli ne zna da je ta ogrlica pripadala Melisi. Halukova sestra ne zna da su se Haluk i Gunes vjencali te je ucjenjuje zbog Alijevog stanja ali nakon sto Gunes kaze da ce se razvesti i otici u Izmir, onda Halukova sestra zastane zatecena i pita da li su se to vjecali a Haluk joj kaze kako je Gunes njegova vjencana zena. Halukova sestra trazi od Selin da se izvine Aliju i da ne bude vise razlog takvim desavanjima. Ali trazi od Selin da se rukuju i zaborave na sve te da pocnu ispocetka svoje prijateljstvo, ali Selin povjeruje u njegove rijeci i pruzi mu ruku nakon cega joj on kaze da li je tako naivna te joj kaze kako ce pozaliti sto je pristala da dodje sa majkom u Istanbul. 


Gunešine ćerke 2 epizoda
Gunes pristaje na brak sa Halukom i svi su sretni. Nazli će čuti jedan Halukov telefonski poziv. Posumnjat će na njega i odlučit će da ga prati. I ako Savaš nije obaviješten ni o čemu, Nazli će ga upetljati u te događaje. Mert krivi Savaša za Melisin nestanak i riješen je da mu zagorča život. Mert međutim ne zna da će u zamku za Savaša uvući i Nazli. Ali upozorava Selin da se drži dalje od njegovih prijatelja, ali ona neće obratiti pažnju na njegove riječi. Tugče će i poslije svega što se desilo na rođendanu opet vidjeti Selin pored Emrea, i smatrat će je svojim neprijateljem. Međutim, Selin će joj uzvratiti sve udarce i prvo će postaviti Tugče na mjesto koje zaslužuje. Poslije će udariti Alija tamo gdje ga najviše boli. Rana i Sevilaj su se ujedinile protiv Guneš. Sevilaj će ispričati Guneš neke stvari o Haluku koje će je zbuniti. Za Guneš će biti teže da se navikne na Istanbul nego što je mislila. Nazli će pratiti Haluka do njegove jahte. Kakvo iznenađenje očekuje Guneš i Nazli na jahti?


Gunešine ćerke 1 epizoda
Gunesine kcerke su dosle oz Izmira u Istanbul da zive sa majkom jer je otac kada su bile male napustio. Haluk upoznjae Gunes i zaljubi se u nju te odlucuje da je dovede u svoju kucu sto njegovu sestru bas i ne impresionira., Gunes zove Nazli ali je ne moze dobiti. Haluk insistira na tome da one ostanu u njegovoj kuci sad kad su dosle napokon u Istanbul te da ostanu i na rodjendanu njegove sestre, ali Gunes moli da ne ostaju vec da odsjednu u hotelu jer je tako bolje za sve, posto se bas i nije dopala njegovoj sestri. Ali dovodi Peri i njenu sestru Selin na festu ali ih on ignorise iako mu Gunesina kcerka Selin govori da su one Gunesine kcerke. Peri se upozna sa Dzanom a druga Gunesina kcerka Selin sa Emreom gdje ocito se rodi ljubav. Haluk je otac Alijev i on je zaprosio Gunes. Sevilaj je jako ljubomorna na Gunes. Tugce je jako ljubomorna na Gunesinu kcer  te odlucuje da joj napravi smicalicu na zabavi. Savas je pokupio Nazli na motor i dovezao je na festu. Nazli je treca Gunesina kcerka koja nije za vjencanje njene majke i Haluka. Nazli staje na liticu kako bi se bacila jer se njena majka zeli udati. Nazli spasava Savas koji je skocio u bazen za njom. Na kraju Haluk zaprosi Gunes po drugi put u avionu i to organizuje Nazli koja je bila protiv tog braka ali na kraju Gunes pristane. 

(Bh-vjesnik)

Noviji Stariji