Ledeni čokoladni kolač

Potrebno:
100 g čokolade za kuhanje
150 g gorke tamne čokolade (70% kakaa)
600 ml slatkog vrhnja
20 g šećera u prahu
4 kasike soka od naranče
1 kasicica narančine korice
100 g zdrobljene čokolade za kuhanje

Za čokoladnu glazuru:
150 g čokolade za kuhanje
90 g maslaca

Priprema:
Slatko vrhnje istucite u šlag, umiješajte šećer u prahu, sok i narančinu koricu te čokoladu otopljenu na pari. Dobro izmiješajte električnom mješalicom, pa umiješajte zdrobljenu čokoladu. Smjesu izlijte u kalup obložen prozirnom folijom i ostavite u zamrzivaču tri sata. Ohlađeni kolač okrenite na pladanj, pa ga prelijte čokoladnom glazurom koju ste pripremili tako da ste u čokoladu, koju ste otopili na pari, umiješali omekšani maslac.

Posluživanje:
Kolač poslužite dobro rashlađen i narezan na šnite.

Savjet
Kalup prije izlijevanja možete obložiti komadima tanke čokolade ili čokoladnim vaflima koji će vam poslužiti umjesto glazure. (slatkikutak.org)
Noviji Stariji