Sastojci:
kocke
keks petit beure ili slican kolicina po potrebi
500 gr slatke pavlake
1 puding vanila
pola litra mlijeka
3 kasike secera
malo ruma
300 gr visanja
Priprema:
Prvo prah za puding pomijesajte sa secerom, dobro izmijesajte i dodajte malo od pola litra mlijeka, tako da dobijete glatku pastu, zatim je sipajte u ostalo mlijeko i skuhajte puding. Dobro ga ohladite.
Umutite pavlaku, odvojte jednu trecinu u drugu ciniju da imate za odozgo, a u ostatak dodajte ohladjeni puding.
Keks umacite u rum ili mlijeko i rum ili kako volite, moze i u kafu. Redajte u ciniju keks, premazite filom, pa opet keks, fil, keks i na vrhu cistu pavlaku koju ste odvojili. Po vrhu poredajte visnje.
Visnje mozete stavljati i u sredinu kolaca po filu, ja nisam jer bi se sve zacrvenilo i teze sjeklo. Mozete staviti i jagode i maline, sve sto je crveno.
Dobro ohladite kolac prije sjecenja. (coolinarika.com)