Za podlogu:
200gr kakao keksa(ili keksa po vasoj zelji),
50gr krupnije mljenih,przenih ljesnjaka,
50gr tamne cokolade otopljene na pari,
100gr maslaca otopljenog na pari..
Za krem:
500gr krem sira,
2,5dcl vrhnja za slag,
2vanil secera,
2kasike secera u prahu,
10gr mljevene zelatine,
50gr tamne cokolade..
Za dekoraciju:
2kesice praha za slag pjenu,
2kasike cokolade u prahu,
2dcl mlijeka,
coko cips,
puslice..
keks samljeti, dodati mu mljevene ljesnike i izmijesati...Maslac i cokoladu otopiti na pari i dodati ih keksu i ljesnjacima pa sve sjediniti i ravnomjerno rasporediti kao podlogu..
Ako je potrebno dodati nekoliko kasika mlijeka ili soka od narandze da se bolje podloga uveze(zavisi od keksa)..Umutiti vrhnje za slag sa secerom i vanil secerom..Dodati sir i sjediniti sve..
Zelatinu potopiti u malo hladne vode i ostaviti da nabubri,zatim je otopiti na laganoj temperaturi i dodati siru i vrhnju..Krem istresti preko podloge s tim da ostavite nekoliko kasika krema u koji cete umijesati 50gr otopljene cokolade..
Taj dio krema sa cokoladom stavite u kesu za istiskanje slaga,dodate nastavak sa okruglim zavrsetkom i lagano na nekoliko mjesta utiskate po malo krema u bijeli krem..
Kada se torta stegne,dekorisati je sa slag pjenom u koju smo dodali cokoladu u prahu,dodati coko cips i puslice i posluziti..
(kanditdessertchef.com)