Sastojci za biskvitne kore:
5 jaja
2 kasike smeđeg šećera
2 kasike bijelog šećera
5 kasika brašna
2 kasike kakaa
1 vanilin šećer
1 kasikica praška za pecivo
prstohvat sode bikarbone
Krema:
2.5 dl vrhnja
1 šlagfix
1 kasika tekućeg meda
1 vanilin šećer
Priprema biskvitne kore:
Razdvojite bjelanjke i žumanjke iz jaja. Od bjelanjka istucite čvrst snijeg.
Žumanjke zamutite sa bijelim i smeđim šećerom, dodajte brašno, kakao, prašak za pecivo i sodu bikarbonu pa sve dobro izmiješajte dok ne dobijete glatku smjesu.
U dobivenu glatku smjesu dodajte 4 žlice snijega od bjelanjaka i lagano miješajte dok smjesa ne postane jednolična.
U smjesu tada umiješajte i ostatak bjelanjaka i još jednom sve oprezno izmješajte.
Smjesu izlijte na papir za pečenje kojim ste obložili veliki pleh i gornju plohu lijepo izravnajte. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C oko 10 minuta.
Ispečenu koru za milch schnitte ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi pa ju uzduž prerežite po pola, kako bi se dobile 2 jednake plohe.
Priprema kreme:
Vrhnje za šlag istucite sa šlagfixom dok ne dobijete čvrst snijeg. U snijeg dodajte šećer i med i sve dobro izmješajte električnim mikserom.
Slaganje milch snitta:
Dobivenom kremom ravnomjerno premažite prvu koru biskiva pa poklopite sa drugom korom. (bubinirecepti.com)