Kinder milch schnitte

Sastojci za biskvitne kore:
5 jaja
2 kasike smeđeg šećera
kasike bijelog šećera
kasika brašna
kasike kakaa
1 vanilin šećer
1 kasikica praška za pecivo
prstohvat sode bikarbone

Krema:
2.5 dl vrhnja
1 šlagfix
1 kasika tekućeg meda
1 vanilin šećer

Priprema biskvitne kore:
Razdvojite bjelanjke i žumanjke iz jaja. Od bjelanjka istucite čvrst snijeg. 

Žumanjke zamutite sa bijelim i smeđim šećerom, dodajte brašno, kakao, prašak za pecivo i sodu bikarbonu pa sve dobro izmiješajte dok ne dobijete glatku smjesu. 

U dobivenu glatku smjesu dodajte 4 žlice snijega od bjelanjaka i lagano miješajte dok smjesa ne postane jednolična. 

U smjesu tada umiješajte i ostatak bjelanjaka i još jednom sve oprezno izmješajte.

Smjesu izlijte na papir za pečenje kojim ste obložili veliki pleh i gornju plohu lijepo izravnajte. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C oko 10 minuta. Ispečenu koru za milch schnitte ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi pa ju uzduž prerežite po pola, kako bi se dobile 2 jednake plohe.

Priprema kreme:
Vrhnje za šlag istucite sa šlagfixom dok ne dobijete čvrst snijeg. U snijeg dodajte šećer i med i sve dobro izmješajte električnim mikserom.

Slaganje milch snitta:
Dobivenom kremom ravnomjerno premažite prvu koru biskiva pa poklopite sa drugom korom. (bubinirecepti.com)
Noviji Stariji