Tuti fruti

Sastojci za fil:
8 dcl mlijeka
8 kasika brašna
8 komada jaja
4 kasike šećera
1 vanilija
20 dkg margarina
10 dkg čokolade za kuhanje
5 kasika sitnog šećera
0,5 kg keksa petit

Priprema:
Odjeliti žumanjke od bjeljanjaka. Mlijeko staviti kuhati ali odvojiti 2 dcl. U žumanjke staviti šećer i mutiti mikserom pa dodati vaniliju i brašno i dalje mutiti mikserom pa lagano dodavati mlijeko (2dcl koja smo odvojili).

Ukuhati u preostalo mlijeko da nebude grudica, možemo si pomoći mikserom. Staviti da se ohladi (može i u hladnu vodu ali moramo koji puta promješati da se nestvore grudice(i to radim mikserom). U međuvremenu pjenasto izraditi margarin sa sitnim šećerom i otopiti čokoladu.

Kada se fil ohladio umutimo margarin i još malo radimo mikserom da krema bude pjenasta. Na tacnu složimo kekse (ja sam slagala u svaki red 14 keksa tj.2*7 i tako tri reda) premažemo keks kuhanom kavom.Od fila odvojimo par kašika za gore a ostatak podijelimo na dva dijela, jedan ostaje žit a u drugi dodamo otopljenu čokoladu.

Na kekse stavimo žuti fil pa kekse pa smeđi fil pa keks. Keks svaki puta mažemo sa kuhanom kavom.Gore stavimo žuti fil koji smo odvojili i naribamo čokoladu.Stavimo u hladnjak da keks opusti i fil se stegne. (idejazazdravlje.blogspot.ba)
Noviji Stariji