Turska serija: Sila po epizodama


Sila 1 epizoda
Sila, posvojeno dijete iz ugledne obitelji u Istanbulu, živi sretno i bezbrižno, ne znajući što će joj se uskoro dogoditi. Jednoga dana iznenada upoznaje svoje prave roditelje za koje je vjerovala da su mrtvi i njihove beskompromisne običaje koji njezin život preokreću naglavce. Silin biološki otac i brat dolaze u kuću u kojoj je odrasla i kažu joj da joj je majka na samrti te da joj je posljednja želja vidjeti kćer. Pritom joj zataje da će je zapravo odvesti u zamjenu mladenki. Sila želi vidjeti svoju biološku majku i ne zna što će joj se dogoditi kada ode u grad u kojemu se rodila. Uopće nije svjesna događaja oko sebe dok razmišlja o ljepotama rodnoga kraja koji je sanjala, ne zna da je svadba koju njezin brat priprema zapravo njezina. Prisilno je udaju za Borana, agu plemena Gendžo, po propisima običaja zamjene mladenki. Njezin brat Azad oteo je aginu sestru Narin pa je pleme odlučilo da se provede zamjena mladenki kako ne bi došlo do prolijevanja krvi. Sila je sada zarobljena u svijetu u kojemu je jedini priznati zakon onaj običajni. Njezinu je sreću zbog pronalaska prave obitelji pomutila bol koju su joj nanijeli žrtvujući je običajima. Kako će Sila pobjeći iz te okrutne zamke?


Sila 2 epizoda
Azad silom nastoji udati svoju sestru Silu za agu Borana, a ona, unatoč svom otporu, na kraju ipak biva prisiljena pristati. Sada je mladenka plemena Gendžo i agina žena. Pri kraju svadbe Boran doznaje da Sila nije pristala na vjenčanje i to ga razbjesni, ali sada više nema povratka. Dvoje očajnih osuđeno je na zajedničku sobu. Međutim, dominantnom agi život pod istim krovom s ovom buntovnom djevojkom iz Istanbula neće biti nimalo lagan. U međuvremenu Silini roditelji kreću na put, zabrinuti jer nisu dobili vijesti od Sile. Čitav je Silin život izokrenut naglavce i ona traži izlaz iz tog pakla. Zna da joj je bijeg jedini izlaz, no što god učinila, ne može pobjeći od plemena i te zemlje. No Sila nalazi jedinstvenu priliku za bijeg.


Sila 3 epizoda
Pleme saznaje za Silin bijeg i raskida razmjenu mladenki. Odlučeno je da će Narin i Azad biti ubijeni, kao i Sila, nakon što je uhvate. Sve će troje po običaju biti kažnjeno smrću. Boran mora doći do Sile prije plemena, ali on nije jedini koji joj je za petama u velikoj potjeri. Džihan, Boranov bratić i suparnik, pronalazi Silu prije Borana. Silin je život sada u Džihanovim rukama i Boran osjeća da je u škripcu. Sila mora pronaći način da spasi Narinin i Azadov život. Hoće li se Boran moći suprotstaviti običajima? Hoće li ih moći spasiti?


Sila 4 epizoda
Sila očajava zato što je izgubila obitelj. Želi ih vidjeti pod svaku cijenu. Boran je odvede u bolnicu i ondje susreće Silina bratića Burhana koji je u Mardin došao po tijela. On za sve krivi Silu i kaže Boranu da je ne želi vidjeti, da ona u Istanbulu više nema kuću te da je više ništa ne veže za obitelj. Boran ne želi rastužiti Silu pa odlučuje da je neće, unatoč zadanoj riječi, odvesti u Istanbul na pogreb. Ona pak ne zna za njegove dobre namjere i njezina se mržnja prema njemu poveća. Odlučna je u namjeri da pronađe način kako bi otišla u Istanbul. Nesvjesna Burhanovih stavova, zatraži od njega pomoć. On pak dolazi u Boranovu kuću i vičući mu objavi da Sila želi pobjeći i da je od njega zatražila pomoć. Sili u lice kaže da u Istanbulu više nije poželjna. Sila je shrvana. Nema više sigurnog utočišta, potpuno je sama u velikom svijetu.


Sila 5 epizoda
Silu jako iznenadi kad od Emrea sazna da je naslijedila sav imetak obitelji iz Istanbula. Hoće li je činjenica da je postala jedna od najbogatijih ljudi u Turskoj spasiti od toga da bude žrtva običaja? Boran ne može shvatiti odnos između Sile i Emrea i smeta mu njihova bliskost. Strogo upozorava Emrea da se kloni svega što mu pripada. Kevser pak dovodi Narin natrag u kuću koristeći kao izliku Narininu bolest. To je za Azada nova prilika da se doseli u kuću. Dželila razbjesne glasine koje čuje i odvodi iz škole Dilan koja ne može podnijeti nepravdu i pritisak te bježi iz kuće. Hoće li Dilan postati nova žrtva običajnog zakona? U razgovoru s Narin, Sila doznaje za Boranovu veliku ljubav prema Jezdi i njezinu tragičnu smrt i to mijenja njezino mišljenje o Boranu. Među njima se budi bliskost pomiješana s ljubomorom. No kad Sila dozna za nove žrtve običajnog zakona, među njima se ponovno podigne zid ljutnje. Hoće li Boranovi napori biti dovoljni da sruše taj zid?


Sila 6 epizoda
Sila i Boran više ne mogu skrivati strast koju osjećaju jedno za drugo, ali događaji iz prošlosti uzdižu se među njima kao zid od leda. Kad poželi otključati zaključana vrata u kući, Sila ne dolazi samo u konflikt sa samom sobom, nego i s ostalim ukućanima. Dolazi do bolnog saznanja da umjesto vrata treba otključati Boranovo srce. Sila vjeruje da Boran i dalje voli Jezdu i počinje tražiti način da se izbori protiv duha. Poziva Emrea u Mardin kako bi učinila Borana ljubomornim. On se pak razbjesni kad sazna za njihov sastanak. Burhanove je planove pomutila činjenica da je Sila naslijedila čitavo bogatstvo. On i Esma dolaze u Mardin kako bi se pomirili sa Silom, ali ona ubrzo saznaje pravi razlog njihova dolaska i situacija se zakomplicira. U međuvremenu Bedarina reakcija pomuti Dželilove i Azadove snove o Silinu nasljedstvu. Džihan pak Boranu iz Istanbula javlja zabrinjavajuće vijesti u vezi s poslom. Boran je u isto vrijeme prisiljen baviti se tim problemom i svjedočiti sve većoj bliskosti između Sile i Emrea.


Sila 7 epizoda
Boran je ljubomoran na Silu i Emrea. Pomisao na osjećaje koji se rađaju između njih dvoje ruši mu samopouzdanje. Način kojim pokuša udaljiti Emrea od Sile ruši sve mostove koji su ga povezivali s njom. Sada ga Sila ne mrzi samo zbog toga što se osjeća kao zarobljenica, nego i zbog njegova grubog ponašanja. Aga Boran pokušava u isto vrijeme popraviti odnos sa Silom i zaustaviti plemensku krvnu osvetu, ali nijedno mu neće poći za rukom. Džihanu ide u prilog činjenica da agina riječ nije dovoljna kako bi zaustavila krvnu osvetu. Narin, tužna zbog toga što Kevser koristi svaku priliku kako bi ponizila Azada, doživljava pobačaj i to je kap koja prelijeva čašu. Boran je razapet između Sile i plemenskih običaja. Pogledajmo kako će se izvući iz tog škripca.


Sila 8 epizoda
Ne oklijevajući ni trena, Boran svojom ljubavlju vraća Silu u život koji je naumila napustiti. Njihova je ljubav sada strast koja odolijeva i smrti. Ni Džihan ne gubi vrijeme i pokušava dokazati ocu i stricu da bi on trebao biti aga, pokazujući im kako Boran radi jednu pogrešku za drugom. Azadu je dosta nepravde koju podnosi i smišlja plan koji će njemu, njegovoj ženi i Sili pomoći da pobjegnu u Istanbul. Kad policija pokraj rijeke pronađe Boranov izgubljeni teret, on uskoro sazna tko se krije iza toga. Usto ga šokira i očeva oštra kritika njegova agovanja i braka sa Silom. S jedne ga strane pritišću razum i osjećaji, a s druge otac i zakon. No ovaj je već odabrao sljedeću žrtvu. Hoće li Boran-aga poslušati razum ili će se pokoriti zakonima?


Sila 9 epizoda
Sila je čvrsto odlučila pobjeći iz pakla u kojem se nalazi. Emre je uspio stvoriti siguran svijetu kojem će započeti novi život s njom. Sada preostaje tek da ga ona pozove k sebi. Stvari se zakompliciraju kad Džihan novinarima dojavi gdje je Sila. Dok Boran razmišlja kako da se riješi novinara i nadzora plemena, Sila planira okoristiti se njime kako bi pobjegla. Svima je zabranjeno razgovarati s novinarima, ali to nije spriječilo da u javnost procuri ljubav Sile i Boran-age. Boran odvodi Silu iz te gužve i njih će dvoje provesti noć u vinogradu, nasamo. Hoće li ta noć potaknuti promjenu?


Sila 10 epizoda
Boran je pod dojmom Siline lijepe izjave za novinare, ali ubrzo ga zaboli kad sazna da nije bila iskrena. Ibrahimove i Lucinine zaruke umjesto sreće sa sobom donose nemir. Sila iskorištava gužvu i s Narin i Azadom uputi se prema mjestu na kojem ih čeka Emre. Narin ne zna kamo idu, ali shvaća kada pred sobom ugleda Emrea. Oštro se suprotstavi bijegu i time veže ruke Sili i Azadu. Emre nema namjeru odustati od bijega, ali Silina izjava i u njemu probudi sumnju. Sila je u škripcu... Pod svaku cijenu mora stići u Istanbul, ali sada oko sebe ima ljude za koje je vezana. Povrh toga, Boranova je jedna riječ još više priveže uz njega. Sila je sada na raskrižju i mora odlučiti kojim će putem krenuti.


Sila 11 epizoda
Boran je napokon izrazio svoju ljubav prema Sili, no iako mu je ona riječima uspije uzvratiti, posljedice one nesretne noći ne daju joj priliku da mu je i pokaže. Nakon Boranova velikog dara Silu i kod kuće čeka veliko iznenađenje. Narin je pristala na bijeg, no to ne veseli Silu onoliko koliko se nadala. Osjeća da je u velikom škripcu. Boranovi neprijatelji u Mardinu i Silini u Istanbulu ne miruju i udružuju snage. Ajše je slomljena kad sazna istinu o Husejinu. Azad je presretan zbog bijega, ali Narin ta odluka muči. Boran prekida veze s prošlošću i priprema se na novi život sa Silom. Međutim Sila mora donijeti bolnu odluku i ostaviti za sobom Borana i njihov zajednički život.


Sila 12 epizoda
Dok Boran oslobađa Jezdin duh, Sila se priprema na bijeg prema vlastitoj slobodi. Na svojim leđima osjeća pritisak zakona i boli koju će bijegom nanijeti Boranu i bori se sa sobom premda bi htjela otići u Istanbul. Emre je nagovara na bijeg. On, Azad i Narin spremni su na bijeg, no hoće li Sila ući u avion? Džihan doznaje važne informacije i kuje podli plan kako bi ih iskoristio protiv Boran-age. Majka Bedar, koja bi uskoro mogla zauvijek izgubiti novopronađenu kćer, pati u neizvjesnosti.


Sila 13 epizoda
Sila je napokon u Istanbulu u koji se toliko žarko željela vratiti. U životu za koji se nadala da će joj donijeti slobodu našla se suočena s novim zatočeništvom. Kuća čuvana poput utvrde, okružena živim zidom i odgovornosti koje treba preuzeti slome Silu. Na sastanku upravnog odbora sazvanom da bi se obnovilo povjerenje i preuzeli poslovi, Emre pod krinkom pomoći radi pritisak na Silu. Na kraju sastanka koji je za Silu počeo neugodno članovi upravnog odbora izglasaju joj povjerenje. Taj isti sastanak za Emrea ne završi ugodno. Na tom sastanku napetost između Emrea i Sile ispliva na površinu. Boran sa Silinom izdajom u srcu i oružjem koje mu je pleme nasilu opasalo oko struka po cijelom Istanbulu traži Silu. Njegov bijes plaši njega koliko i one koji ga okružuju.


Sila 14 epizoda
Boran u tajnosti prati Silu. Nadzire je poput sjene i čeka priliku da je uhvati nasamo. Unatoč Bedarinu trudu, Dželil uzima pištolj i kreće u potragu za Azadom i Silom. Da bi zaštitila djecu, Bedar ne miruje i s Emirom stiže u Istanbul. Uza sve probleme, Sila nastoji držati Emrea na udaljenosti. Narin pak posrće pod teretom boli koju je nanijela bratu. Za to počinje okrivljavati Azada i udaljavati se od njega. Njegovi napori da dopre do nje ne dovode ga do cilja. Dželil dolazi u tvrtku da bi vidio Silu, ali dočekuje ga neugodno iznenađenje koje mu je priredio Emre. Kad Sila sazna da joj je majka u Istanbulu, pokušava naći mir u njezinoj blizini. Šokira je saznanje da je i Emre osuđen na smrt. Kad Dželil sazna da je Bedar u Istanbulu, dolazi k njoj, ali ona ga oštro odbije. Dželil je posve sam, napušten u velikome gradu. Boran i Sila i dalje čeznu jedno za drugim, ali razdvaja ih njihov ponos.


Sila 15 epizoda
Sila napeto gleda u test znajući da je ovo jedan od najvažnijih trenutaka njezina života. No prije nego što se oporavi od prvog šoka, sljedeći udarac stiže od Azada: Dželil je počinio samoubojstvo! Boran za to vrijeme pred Silinom kućom čeka od tajnog pomoćnika znak za ulazak. Dok Sila, Azad, Narin, Bedar i Emir potreseni viješću o Dželilu izlaze iz kuće, ne znaju kakvo ih iznenađenje očekuje. Sila i njezina obitelj odlaze u bolnicu okruženi vojskom tjelohranitelja. Dželil je u životnoj opasnosti i dok Bedar bdije uz njegovo uzglavlje, stiže neočekivani posjetitelj. Sila je saznala i što je Emre učinio njezinu ocu i to će između Emrea i Sile otvoriti novi jaz. Narin je potresena Dželilovim pokušajem samoubojstva. Slama se pod teretom i donosi odluku. Napušta uplakanog Azada i predaje se Boranu. Hoće li se Sila suočiti s Boranom da bi spasila Narin?


Sila 16 epizoda
Odjeknu pucnjevi, ali identitet pucača i dalje je nepoznat. Pucanj između Sile i Borana započinje rat kojemu se ne nazire pobjednik. Sila ne zna potiče li bijes kojim uzvraća udarac ljubav ili ljubomora. Smislit će nove planove da bi uništila Borana i običaje. S druge strane, Džihanovo ponašanje pobuđuje sumnju i Boran je zbunjen. Između Džihana i Esme budi se neka neodređena bliskost. Što to Džihan smjera? Azad počinje raditi u tvrtki, a to je za njega velika prilika da se dokaže. S druge strane, Boran zapošljava novu menadžericu koja će voditi nove projekte, no to će Boranu stvoriti probleme na koje nije računao. Boran i Sila tajno nadziru jedno drugo i pokušavaju proniknuti protivnikov sljedeći korak.


Sila 17 epizoda
Sila još nije ni sigurna u Boranovu ljubav, a nove informacije već u njoj pobuđuju ljubomoru koja rasplamsa njezin bijes. Sada njezini planovi za Mardin nemaju samo za cilj pomoći regiji nego i uništiti pleme Gendžo. S druge strane, Boranu nije promaklo Abajevo oduševljenje Gizem. Hoće li Gizem osvojiti Abaj ili Boran? Kad Narin vidi zaposlenice u tvrtki, i ona postaje ljubomorna, ali uz Bedarinu i Silinu potporu odlučuje se promijeniti. Džihan kodnim imenima stiže čak do Esmine kuće, a ta je drskost istodobno naljuti, ali i uzbudi. Sila se želi povjeriti Emreu, ali je neodlučna. Ne zna kako bi on mogao reagirati ako mu kaže da je trudna. Džihan nagovori Esmu da razgovara sa Silom. Hoće li Esma postići svoj cilj, hoće li Silino mekano srce otopiti led među njima ili će je odlučno odbiti? Zinar stiže u Istanbul pod izlikom da ne želi ostaviti Borana samog. Stižu i ljudi koje Džihan očekuje iz Mardina. I dok on brzo razvija svoje planove, Silu šokira vijest da Boran odlazi u Mardin. Ona odlazi liječniku da bi pobacila. Na izlazu Silu i Borana čeka veliko iznenađenje.


Sila 18 epizoda
Sila se našla pred Boranom i Gizem. Oboje se odmjeravaju strastvenim i bijesnim pogledima. Ovaj je neočekivani susret oboje duboko potresao. Silina obitelj ne zna je li dijete živo i zabrinuto čeka njezin povratak kući. Azad nije zadovoljan promjenama koje je na sebi učinila Narin i čak je veoma ljubomoran. Narin to jako naljuti. Dželil pokušava saznati što će biti s djetetom objašnjavajući Sili da su oni njegov jedini spas, ali u Silinoj se duši razmahala oluja ljubomore i zato ne mari za očeve riječi. Zbog Boranove se krize rodila privlačnost između Gizem i Abaja. Gizem je jedini uzrok Siline ljubomore, no ona ni sama ne zna komu da se okrene: Boranu ili Abaju.


Sila 19 epizoda
Abaj traži sastanak sa Silom u tajnosti. On je jedini s kojim bi mogla otvoreno i iskreno razgovarati o svemu. Međutim, hoće li Abaj imati priliku pomoći joj? Hoće li Sila pohrliti Emreu kako bi s njim podijelila svoju bol? Boran se priprema za povratak u Mardin kad sazna da su odande došli ljudi s naredbom da ubiju Silu. Boran je pred teškom odlukom. Može spasiti život voljenoj ženi ili dopustiti provođenje plemenskog zakona... Ova će odluka promijeniti čitav Boranov život.


Sila 20 epizoda
Boran vodi Mehmeta sa sobom u mrak. Sila je zabrinuta za Borana, ali ne može doći do njega. Kad od Abaja čuje da mu je loše, u strahu polazi za njim, ali prizor koji ugleda šokira je. Džihan saznaje da je Sila trudna i mijenja pravila igre. Sada uza se ima jače oružje. Silu i one oko nje progone nove opasnosti. Nakon noći ispunjene strahom, Sila od Abaja dobiva novosti u vezi s Boranom.


Sila 21 epizoda
Sila s obitelji dijeli ono što je saznala, a za Emira ima dobre vijesti. On će sa sestrom pohađati novu školu, no ono što ga ondje dočeka neće ga baš razveseliti. Čim se probudi, Boran dijeli s Abajem radosnu vijest koju je čuo od Narin, a zatim kuje plan za Mehmeta. Zinar nesvjesno postaje dio Džihanove igre. Boran je neugodno iznenađen kad čuje za izdaju svojih najbližih, ali dolazi k sebi pripremajući iznenađenje za Silu.


Sila 22 epizoda
Sila i Boran počeli su rješavati međusobne probleme. Na putu njihove ljubavi i čežnje stoje samo zakoni, a oni ne znaju kako bi ih uklonili. Odlučni su u tome da pod svaku cijenu zaštite svoje dijete. I baš kad sve sjeda na svoje mjesto, sve šokira Emreovo ranjavanje. Sila ne zna komu bi vjerovala zbog Emreova i Boranova sukoba i rastrgana je između vlastite savjesti i tuđih tvrdnji. Kenan istražuje tko je i zašto pucao na njegova sina. Šokira ga ono što saznaje i on okrivi Silu i njihov odnos ozbiljno zahladi. Ona u isto vrijeme pokušava obraniti Boranovu nevinost i počinje preispitivati vlastitu savjest, no na obje ju fronte čekaju teški dani. Džihan pak nije samo mirni promatrač događaja. Koristi sve prilike kako bi Boranu došao glave. S druge strane, planira odnos s Esmom odvesti korak dalje. Emre je u bolnici i život mu visi o tankoj niti. Kenan ne dopušta Sili da bude uz njega, a ona je rastrgana između Emrea i Borana i ne zna što da radi. Za Emrea počinje teško i tjeskobno čekanje. Sila pronalazi rješenje problema. Ignorira Abajevo žestoko protivljenje i odlučuje naći se s Džihanom kojeg smatra glavnim krivcem za sve. Džihanov i Silin neizbježni susret pun je opasnosti.


Sila 23 epizoda
Susret s Džihanom povrijedi Silin ponos i poljulja joj povjerenje u Borana. Džihan Sili kaže neke veoma neočekivane stvari, a ona njega pak strašno uvrijedi svojim komentarima o njemu. Džihan je napet jer je Halim i dalje u Istanbulu. Prijeti mu kako bi ovaj što prije otišao, no Halim u tajnosti ipak ostaje u Istanbulu. Boran je odluči Sili kupiti kuću. Sila je oduševljena s kućom. Abaj i Gizem učvršćuju svoje prijateljstvo te mu ona otvara dušu. Džihan ponovno spava s Esmom. Silin otac i Azad osjećaju nostalgiju za domom i rodnim krajem. Sila i Boran odlučuju provesti novu bračnu noć u novoj kući. No Sila se sledi kada joj Boran kaže kako će djecu odgajati u Mardinu. Sila saznaje da će Emre ostati paraliziran. Boran posjećuje Emrea. Emre ga ne želi vidjeti.Sila je rastrgana između Borana i Emrea. S jedne je strane muči grižnja savjesti, a s druge obećanje da nitko više neće ugroziti njezin brak. Bedar i Narin su uznemirene zbog atmosfere u kući. Azad se ne može pomiriti sa svojim rezultatima i čitave dane besciljno luta. Narin to rastuži i ona ozbiljno razgovara s njim. Azad ne može odlučiti između svog ponosa i svoje žene. Dželil ne zna što da učini i luta ulicama. U kavani u koju uđe kako bi mu prošlo vrijeme stječe nove prijatelje, ne znajući što će mu se dogoditi. Halima premjeste u zatvor i prvi mu je posjetitelj Kenan, no on od njega ne doznaje ono što je htio. Sila ipak odluči posjetiti Borana u njihovoj novoj kući. Provode romantično jutro zajedno. I Boran odlazi u zatvor kako bi razgovarao s Halimom, no šokira se kad čuje što se Halimu dogodilo. Halima su izboli na smrt. Boran za to krivi Džihana, no njegov se stric ne slaže. Usto, Zinar je razgovarao i s bratom. U plemenu se osjeća velika napetost. Borana strogo upozorava na tvrtku koja, krijući svoj identitet, pokušava uspostaviti vlast nad njihovom zemljom. Boran požuruje Gizem kako bi saznala ime te tvrtke. Boran odlučuje Sili pripremiti iznenađenje te joj daruje vjenčanicu.


Sila 24 epizoda
Sve obožavatelje omiljene serije oduševit će novo vjenčanje Sile i Borana. Boran će pred najdražim osobama zajedno sa Silom proslaviti novi početak njihovog bračnog života bez ikakve prisile. Sila u prelijepoj bijeloj haljini, zajedno će s Boranom zaplesati svadbeni ples, a ovog puta provest će i pravu bračnu noć bez prisile. Romantična večer i predivno jutro Sile i Borana uskoro će pokvariti vijest koju će mladi aga primiti od svoje zaposlenice Gizem. Boran je šokiran kad sazna da tvrtka koja pokušava preuzeti njihovu zemlju pripada Sili.


Sila 25 epizoda
Borana obuzme nevjerojatan bijes. Sila pak, ne znajući za sve to, stiže ispunjena ljubavlju i čežnjom. Boran najprije ne zna što bi učinio, ali poslije traži od Sile objašnjenje. Sila se rastuži kad sazna da Boran zna za njezina ulaganja i pokušava mu objasniti svoje motive. Boran i Sila se žestoko posvađaju. Džihan uviđa da Gizem nešto istražuje i da to krije od njega. Ponovno kuje plan kako bi saznao o čemu je riječ i iskoristio to u svoju korist. Stanje se i u Mardinu dodatno komplicira. Veliki zemljoposjednici oštro kritiziraju Firuza. Svi su saznali da se Sila okrenula protiv plemena Gendžo, no situacija postaje ozbiljna kad pomisle da je i Boran umiješan u to. Sila kaže Boranu da će odustati od planiranih projekata i njihov se odnos izgladi sve dok Sila ne razgovara s Ajšom iz Mardina. Ajše je pobjegla, jer ju je pretukao muž. Ajše su prisilili na brak. Sila potom povlači riječ danu Boranu i s još većim bijesom prione na ostvarivanje projekata u Mardinu. Emre odbija pomoć. Nikomu više nije lako doprijeti do njega. S jedne strane Sila pokušava popraviti odnos s Boranom, a s druge potaknuti u Emreu želju za životom. Džihan nagovara Esmu na sastanak, a Burhan posumnja i prati je. Esmu i Burhana na koncu čeka veliki šok. Esma ne zna kako bi se izvukla iz situacije u koju je upala. Dok se čitava obitelj bavi Silinim odnosom s Boranom, Dželil i dalje tone u kockanju. Boran donosi čvrstu odluku i traži od Sile da i ona odabere. Situacija postaje bezizlazna kad Boran upita Silu da li želi ići s njim u Mardin.


Sila 26 epizoda
Halima premjeste u zatvor i prvi mu je posjetitelj Kenan, no on od njega ne doznaje ono što je htio. I Boran odlazi u zatvor kako bi razgovarao s Halimom, no šokira se kad čuje što se Halimu dogodilo. Boran za to krivi Džihana, no njegov se stric ne slaže. Usto, Zinar je razgovarao i s bratom. U plemenu se osjeća velika napetost. Borana strogo upozorava na tvrtku koja, krijući svoj identitet, pokušava uspostaviti vlast nad njihovom zemljom. Boran požuruje Gizem kako bi saznala ime te tvrtke, a sam obavlja pripreme koje će razveseliti Silu. No zauzvrat će ga dočekati najveće iznenađenje života. Boran je šokiran kad sazna da tvrtka koja pokušava preuzeti njihovu zemlju pripada Sili. Sila pak, ne znajući za sve to, stiže ispunjena ljubavlju i čežnjom.


Sila 27 epizoda
Džihan osjeća hladnu cijev oružja prislonjenog na čelo, a Boran se bori s mržnjom u sebi. S druge strane, Sila se ne može suprotstaviti Kevser i izlazi iz kuće. Boran se šokira kada dođe kući i vidi Silu na nogama. Boran strašno zahladi odnos s majkom i ocem. Obitelji i plemenu otvoreno daje do znanja da je on aga i da neće trpjeti ničiju riječ protiv svoje. Sila mu ne govori o onome što ona doživljava kod kuće. Odlučna je u namjeri da pod svaku cijenu ostane uz Borana. Oboje proživljavaju tešku borbu.


Sila 28 epizoda
Boranova odluka šokira sve. Džihan ne miruje nakon ovog napada i tvrdi da Sila i dalje otkupljuje zemlju. I premda Sila kaže Boranu da to nije istina, on nije baš posve uvjeren u to. Džihan odlazi, izbačen iz kuće i iz plemena, ali jasno je da to neće samo tako završiti. Džihan je odlučan u tome da se lati novog oružja. I Zinar kaže da će uzeti dionice koje mu pripadaju i napustiti pleme, ali Boran to neće dopustiti.


Sila 29 epizoda
Dok se Sila brine oko spola djeteta, Firuz se počinje pripremati za slučaj da dobije unuka. Firuz aga je presretan sina će se zvati Bederhan. Sila i Boran odlaze od liječnika s različitim emocijama. Boran je doživio najsretniji trenutak u životu, ali Sila je zbunjena. Džihan kažnjava Dželila i njegove ljude zbog njihove hrabrosti. Premda mu to umanji uzbuđenje, potpora obitelji da mu još jaču motivaciju. Umu su pozivi koji stižu Džihanu sve sumnjiviji i ona otvoreno pokazuje svoju ljutnju i ljubomoru. Džihana to razbjesni i on je s djecom pošalje ocu. Boran primjećuje napetost između Sile i Firuza u vezi s djetetom i on staje na Silinu stranu.


Sila 30 epizoda
Firuz i Sila su sami u sobi. Firuz traži Silinu pomoć. Sila je iznenađena, ali shvaća ozbiljnost situacije i daje Firuzu lijekove. Dok mu pokušava pomoći, doziva u pomoć, a Kevser i ostali zabrinuto pohitaju do njih. Silu jako rastuže Kevserine optužbe. Firuza hitno odvoze u bolnicu. Hasana su potpuno uništile proživljene nesreće i on sad praznoga pogleda luta ulicama. Serhat stiže na mjesto događaja i baca se u potragu za Hasanom, a kad ga ne može naći, zove Džihana. Hasan se pak utekao Boranu i ovaj ga vodi tužiocu. Firuz dolazi k sebi. Na povratku kući Sila se zabrine za njega i odlazi k njemu. Ondje je ponovno dočekaju Kevserine optužbe. Džihan vjeruje da ga je Boran prijavio i priprema se na osvetu. Sila odlazi u tvornicu kako bi vidjela napredak u radu i kako bi pripremila sve za sastanak s gostima iz Istanbula. S Boranom dogovara večeru. Dok s uzbuđenjem čeka goste, začuje vrisak radnika. Izlazi iz ureda kako bi vidjela što se događa i u čas je okruže plamen i dim. Kad Boran stigne u tvornicu, nalazi sve osim Sile vani u panici. Šokiran, trči prema plamenima koji izbijaju iz tvornice...


Sila 31 epizoda 
Tvornica je pretrpjela veliku štetu, a ljudi u strahu čekaju Silu i Borana. I Azad je jedan od prestravljenih. Boran napokon izlazi noseći Silu u naručju. Svi su presretni, a Boran i Azad odvoze Silu u bolnicu. Sila je očajna jer postoji opasnost od gubitka djeteta, a još je više pogodi vijest o Ajseninoj smrti. Bedar i Narin pohrle u bolnicu čim čuju novosti, a Kevser uživa u situaciji. Samo je Firuz zabrinut za Silu i dijete. Odlučeno je da će se tvornica zatvoriti. Neki od radnika mole Džihana za posao, a neki dolaze pred Firuza. Džihan će ovo iskoristiti za sebe. Azad sumnja da on stoji iza požara, a čini se da ga u tome podupire i izvještaj vještačenja. Azad kaže ocu da će to dublje istražiti, a ta njegova odlučnost uznemiri Džihana. Njih se dvojica nađu jedan nasuprot drugom… U tom će ratu jedan pobijediti, a jedan pak izgubiti sve.

Sila 32 epizoda 
Borana duboko potrese vijest o Azadovoj smrti. Oklijeva je prenijeti Sili pa s lažnom izlikom izlazi iz kuće. Sila shvaća da se nešto zbiva, ali ne zna što točno. Dok Boran istražuje mjesto Azadove smrti, stiže policija i odvodi njega i njegove ljude u postaju na ispitivanje. Džihan je pak rekao ocu što se dogodilo. Otac njegovo djelo odobrava i okrivljuje Borana za nesmotrenost. Nakon postaje Boran odlazi Džihanovoj kući kako bi od njega zatražio objašnjenje. Posvađa se sa stricem koji mu se suprotstavi. Tad sazna da je Džihan u bolnici uz Umu. Njezino je stanje teško i liječnici ne daju Džihanu nikakvu nadu. Boran traži Azadova ubojicu i ne zna kako bi za njegovu smrt rekao obitelji Sonmez. Džihan pak osjeća grižnju savjesti za sve što je Umu proživjela. Boran vijest najprije javlja Dželilu, a onda bol slomi čitavu obitelj. Sila je očajna. Boran i Džihan se ponovno nalaze jedan nasuprot drugome, u novom sukobu.

Sila 33 epizoda 
Boran i Džihan su jedan nasuprot drugome s oružjem. Džihan će se osvetiti zbog bratove prolivene krvi. Baš kad oni potegnu oružje jedan na drugoga, Dilaver dolazi k sebi. Događaji koji će uslijediti Džihana će podići u očima plemena. Boran sumnjiči Džihana za Azadovu smrt i svoje sumnje dijeli s tužiocem. Džihan biva uhićen nakon izjave svjedoka. To ponovno zaoštri odnos Firuza i Zinar-age, a stanje dodatno zakomplicira Boran koji stricu kaže da će Džihan platiti zbog svog zločina. Firuz i Kevser traže od Borana da povuče svoju izjavu, no Boran je ustrajan. Odnosi u obitelji se zaoštravaju. Sila pak želi da se Azadov ubojica pronađe. Narin je prekinula sve veze sa životom, a Bedar i Dželil pokušavaju podnijeti doživljenju bol. Razvoj događaja zabrinjava pleme i vijeće se okuplja. Vijest o Boranovoj prijavi ne nailazi na odobravanje. Džihan međutim prikuplja bodove zbog toga što tobože rješava sve nesuglasice među njima. Boran je napet zbog onog što bi se sljedeće moglo dogoditi i traži način kako da zaštiti Silu i Narin. Sila napokon pristaje otići u Istanbul, ali jedan poziv promijeni sve…

Sila 34 epizoda 
Boran je šokiran kad pronađe Silu u krevetu i pokušava shvatiti zašto nije otišla. Sila mu pak kaže da nije dovoljno samo da zaštiti nju i da mu je otac prisilno odveo Narin. Borana to jako razljuti, ali on Sili kaže da će Narin biti sigurna uz roditelje. Sila nije uvjerena u to. Boran joj obećava da će otići vidjeti Narin. U isto vrijeme Džihan se naljuti kad sazna da se Esma nije vratila u Istanbul i ide s njom razgovarati o tome. Esma se razveseli kad ga vidi, no on je prisili da se vrati u Istanbul i pobaci. Esma sljedećeg dana kreće u Istanbul. Odnos između Sile i Borana postaje napet. Boran je nemiran zbog Silina ostanka u Midjatu i boji se da je ovdje neće moći zaštititi. Sila pak vjeruje da mora ostati i boriti se umjesto da pobjegne. Između Sile i Borana stvara se jaz. Narin u očevoj kući u koju je stigla prisilno čeka mnogo toga. Dželil i Bedar su nemoćni i traže Silinu pomoć. Kad Sila sazna da je jedna od djevojaka koje rade u tvornici Boranovom odlukom dana u razmjenu mladenki, jaz između njih se produbi. Sila se usprotivi toj Boranovoj odluci. Ne znajući za njegov pravi plan, udružuje se s radnicama. Boran odlazi u tvornicu kako bi smirio situaciju, ali ondje ga ne čeka topla dobrodošlica…

Sila 35 epizoda 
Boran odlazi u tvornicu kako bi razgovarao sa Silom, ali vidi da je i Narin protiv njega. Sila, Narin i sve radnice protive se zakonima i odlukama aga. Dok se odnos između Sile i Borana zaoštrava, Narin podupire Silu. Sila saznaje da je Mahmut Jezdin rođak i zato je Boranova odluka još više razljuti. Uza sve što im se događa, Jezda je ponovno stala između njih dvoje. Plemensko vijeće odlučuje obrisati presudu za Narin, a Boran se nastavlja boriti i za Silu. Boran odlazi u Dijarbakir kako bi raspravio razmjenu mladenki. Sila to iskorištava i kuje plan kojim bi pomogla Mesude i Muharemu. Hoće li Boran i Sila provesti svoje planove kako su se i nadali?

Sila 36 epizoda
Napetost između Borana i Sile raste. Oboje nastoje riješiti tu situaciju. Sila upravljanje svim svojim poslovima u Mardinu prepušta ocu i Narin. Džihan je s pomoću svojih ljudi saznao da se nešto događa te namjerava to okrenuti u svoju korist. Dogodi se nešto na što Sila i Boran nisu računali. Zbog napetosti i straha koji proživljava Sila iznenada dobije trudove te u tajnosti odlazi u bolnicu, ali Boran i Džihan saznaju za to. Boran je nastoji zaštititi od plemena. U nastaloj strci Sila nestane. Boran i Džihan potegnu pištolje pa se na koncu dogodi ono što se moglo i očekivati.

Sila 37 epizoda 
Napetost između Borana i Sile raste. Oboje nastoje riješiti tu situaciju. Sila upravljanje svim svojim poslovima u Mardinu prepušta ocu i Narin. Džihan je s pomoću svojih ljudi saznao da se nešto događa te namjerava to okrenuti u svoju korist. Dogodi se nešto na što Sila i Boran nisu računali. Zbog napetosti i straha koji proživljava Sila iznenada dobije trudove te u tajnosti odlazi u bolnicu, ali Boran i Džihan saznaju za to. Boran je nastoji zaštititi od plemena. U nastaloj strci Sila nestane. Boran i Džihan potegnu pištolje pa se na koncu dogodi ono što se moglo i očekivati.

Sila 38 epizoda 
Boran je pucao u Džihana. Za pleme Gendžo tako počinje vrlo teško razdoblje. Jedan je od njihovih sinova u zatvoru, a drugi se u bolnici bori za život. Neki pripadnici plemena zbog toga su shrvani od boli, a drugi ljutiti. Dilaver kreće u akciju kako bi osvetio brata. Silu očekuju teški dani. Rizičan porođaj… Dani bez Borana… Smrtna presuda od koje ne može pobjeći…Sila ne shvaća da je neočekivani događaji vode u propast. U zatvoru, daleko od svega, Boran predosjeća da je Sila u opasnosti. Hoće li uspjeti zaštititi svoju suprugu?

Sila 39 epizoda 
Sila se vraća kući, ali nije dobrodošla zato što je smatraju krivom za nemile događaje koji su se odvili. Tek je rodila te u Boranovoj odsutnosti nastoji ostati na nogama i tako postaje laka meta za one koji je ne žele prihvatiti. S druge je strane Dilaver, čija srdžba zbog želje za osvetom brata sve više raste. Smišlja podli plan koji će mu pružiti zadovoljštinu. Svi sa strepnjom iščekuju dan kad će Boran biti izveden pred sud. Cijelo se pleme okupilo, a ispaljeni metak neće promijeniti samo jedan život, nego mnoge. Džihana ubije muž od Esme.

Sila 40 epizoda 
Džihanova smrt sve je šokirala. Nevjerica istaknutih članova plemena ubrzo prerasta u nespokoj te otvoreno počinju preispitivati zaslužuje li obitelj Gendžo ostati na čelu plemena. Džihan je bio u odnosu s udanom ženom, a Boran se opire izvršenju smrtne presude za svoju suprugu. Plemensko vijeće koristi priliku dok je Boran u zatvoru da Firuza stjera u kut. Prijete mu da će Boranu oduzeti status age i cijelu obitelj izbaciti iz plemena ako u najkraćem roku ne izvrši Silinu smrtnu presudu. Dok Boran i Sila, ne znajući što se događa, s nadom čekaju dan kad će opet biti zajedno, Firuz je suočen s možda najtežim izborom u svome životu. Dvoumi se treba li kao plemenski aga slijediti običaj ili kao otac zaštititi snahu koju mu je povjerio jedini sin.

Sila 41 epizoda 
Sila se ne može riješiti dojma da je na vratima smrti. Iako je prebrodila brojne nevolje i opasnosti, ne može zaboraviti što je proživjela. Boran je toga svjestan i čini sve što je u njegovoj moći da joj pomogne da se sabere. Firuza i Kevser, koje Boran smatra odgovornima za svoju i Silinu patnju, čekaju teški dani. Zbog svega što su učinili, Boran i Narin okreću se protiv njih. Čini se da će napetost koja vlada plemenom postati očita i u samoj obitelji. Boran je odlučio sagraditi školu. S druge strane plemensko vijeće raspravlja o tome treba li Boranu i njegovoj obitelj oduzeti aginski status s obzirom na to da nisu izvršili smrtnu presudu. Plemensko je vijeće podijeljeno. Jedan dio vijeća, na čelu s Ahmet-agom, želi da se Boranu odmah oduzme status age, a drugi dio zahtijeva da se svojevoljno povuče. Kao novog agu pleme predstavlja Zinara. Boran je razočaran u svog strica. Iako je sve protiv njega, Boran kaže Sili da mu je dovoljna samo ona. Boranu je oduzet status age, čime bez sumnje započinje novo razdoblje za pleme. Boran nastavlja život kao bilo koji drugi stanovnika toga kraja. Iako spremno kaže da ne mora biti aga da bi stajao iza svojih odluka, posve je jasno da mu neće biti lako. Plemensko vijeće očekuje da novi aga, Zinar, odmah krene uspostavljati stari poredak. Presude moraju biti izvršene, vijeće mora dokazati svoju moć.

Sila 42 epizoda 
Boran priopćava svojoj obitelji da je novi aga Zinar. Dilaver javlja Ahmeti agi da je ranjen. Firuz zamoli Borana da se ne natječe sa svojim stricem Zinarom. Sila tješi Borana. Narin i Sila raspravljaju o Boranovom statusu. Odlučne su pomoći Boranu da prebrodi razrješenje od aginstva. Boran više nema pravo glasa vezano uz plemenska pitanja. Sada samo Zinar-aga donosi odluke. Boran, kojem obitelj pruža punu potporu, nema drugog izbora nego da se okrene budućnosti sa Silom i Bedirhanom. Kad se udruže, ništa ih ne može odvratiti od njihova puta. Firuz upozorava svog brata Zinara da se mora ponašati kao aga. Sila je tužna, jer smatra da je Boranu oduzeta titula age zbog nje. Boran je uvjerava da njegov život nema smisla bez nje i Bedirhana. Pleme zahtijeva da se Dilaver mora oženiti Džihanovom udovicom. Boran i dalje nastavlja graditi školu. Međutim Dilaver zaprijeti radnicima i obustavi radove. Boran se sukobljava sa stricem. Zinar aga donosi odluku da se Boranova obitelj izbacuje iz plemena.

Sila 43 epizoda 
Nakon što je Boranu oduzet status age, on i njegova obitelj izbačeni su iz plemena. Boran više nema pravo glasa vezano uz plemenska pitanja. Sada samo Zinar-aga donosi odluke. Boran, kojem obitelj pruža punu potporu, nema drugog izbora nego da se okrene budućnosti sa Silom i Bedirhanom. Kad se udruže, ništa ih ne može odvratiti od njihova puta.

Sila 44 epizoda 
Umu se ne pristaje udati za Dilavera pa potraži utočište u Boranovoj kući jer je Boran jedina osoba u plemenu koja se može suprotstaviti Zinar-agi i odbiti mu je predati. Iako je Boran svjestan opasnosti u koju se doveo, štiti Umu. I Sila podupire Umuinu odluku, međutim drugi ne misle tako. Povrh toga optužuju Silu da odgovara Umu od toga da se uda za Dilavera. Uslijed te situacije u kući obitelji Gendžo vlada napetost, što utječe i na Silin i Boranov odnos. Zinar optužuje Dilavera da nije zaštitio svoju šogoricu, odnosno buduću ženu. Zinar se zaprijeti Dilaveru. Zinar aga svom bratu i nećaku proglašava rat. Zinar dolazi po Umu, međutim Firuz i Boran ne dopuštaju da je odvede. Sila i Boran se svađaju zbog njegove majke. Zbog Zinar-age sve su oči uprte u Silu. Zinar je oteo Narin. Nakon što Boran spasi svoju sestru, Umu se odlučI vratiti Zinaru. Zinar saznaje da je Ahmet aga pucao u Dilavera. Emre posjećuje Silu.

Sila 45 epizoda 
Oni koji ne mogu podnijeti to što Boran slijedi put koji smatra ispravnim, još jedanput kreću u akciju i smišljaju podli plan. Iako toga nije svjestan, Boran je već postao meta. Sila je suočena s teškom odlukom. Ili će se odreći holdinga koji su uz puno truda osnovali njezini voljeni ili će otići u Istanbul i preuzeti kontrolu nad poslom znajući da će se Boran tomu protiviti. Donošenje te odluke stvara veliku napetost između Sile i Borana. Ubojica kojeg je unajmio Ahmet-aga nastavlja slijediti Borana te čeka priliku da obavi svoj zadatak, ali da pritom ne pobudi sumnje. Sila 46 epizoda Nakon neočekivanih događaja Boran pomišlja da je Silin i njegov odnos ušao u slijepu ulicu. Pretpostavlja da će odluka koju donosi u tom trenutku ostaviti dubok trag na njihov brak, no nije svjestan da će njegova odluka imati katastrofalne posljedice i na živote svih u njihovoj okolini. Nakon što začuje pucnjeve tijekom telefonskog razgovora s Boranom, Sila izludi od straha. Sigurna je da mu se dogodilo nešto loše. Bespomoćna je i jako pati zato što ne može doći k njemu i biti s njime.

Sila 47 epizoda 
Svaka minuta od životne je važnosti za Borana, a on leži daleko od svojih voljenih. I baš kad su svi počeli tražiti Borana, pročuje se loša vijest. Iako nitko ne želi govoriti o tome, svi će morati prihvatiti činjenicu koja će ih duboko potresti. Iako to ne želi priznati, Sila je sve više shrvana zbog straha da će izgubiti Borana. Međutim dogodi se nešto toliko očaravajuće da se cijela situacija iznenada promijeni. Iako Boran to ne čuje i ne vidi, Silina se situacija posve promijenila. Sve što je učinila vjerujući u Boranov oporavak dovoljno je da se svi pokrenu.

Sila 48 epizoda 
Dok se Boranova borba za život nastavlja, oni zbog kojih je u takvoj situaciji uspijevaju pobjeći. Međutim sve će se promijeniti zbog nesporazuma koji je nastao između Ahmet-age i plaćenog ubojice. U toj situaciji pokazat će se hoće li zlikovci uspjeti zataškati svoje nedjelo ili će sami sebe dovesti u nevolju. Sila je shvatila da je osjećaji nisu prevarili. Boran kojeg je hranila vjerom i ljubavlju napokon se probudio. Svi su radosni zbog toga, ali liječnikovo objašnjenje otvara nova pitanja. Boranu neće biti lako prebroditi nevolje koje su se dogodile.

Sila 49 epizoda 
Pitanje tvrtke, koje je ostavljeno po strani nakon što je Boran zbog ranjavanja završio u bolnici, opet postaje aktualno. Dilaver iskorištava to što je Sila zauzeta Boranom i daje se u akciju. Njegov novi plan zadat će novi udarac Sili. Sila je odlučna u nakani da nikomu ne dopusti da stane između nje i Borana nakon dana ispunjenih tugom i brigom. Međutim, to ne ovisi samo o njoj.

Sila 50 epizoda 
Sila i Boran napokon za sobom ostavljaju dane ispunjene strahom. Boranovo stanje brzo se popravlja pa ipak nastavlja liječenje pod nadzorom liječnice Zejnep, za koju se ispostavilo da je njegova prijateljica iz osnovne škole. Sili neće promaknuti njezina prisnost s Boranom kojega godinama nije vidjela. Zinar donosi iznenadnu odluku zbog koje nastane komešanje u cijelome plemenu te ispuni obećanje da će Boranu predati Ahmet-agu. Upravo će Boran donijeti odluku o tome kako će Ahmet-aga biti kažnjen. Sila i Boran daleko su od Mardina, plemena i nemilosrdnog običaja. Međutim gdje god bili, morat će se nastaviti boriti za svoje živote, ljubav i nadanja.

Sila 51 epizoda 
Sila je sve napetija jer osjeća da Zejnep pokazuje poseban interes za Borana, ali tu napetost ne želi pokazati. Iako se ponaša kao da je sve normalno, sve se teže kontrolira zbog događaja koji se nižu. I dok se sve to događa, Sila nije ni svjesna opasnosti koja je čeka. Pleme je odlučilo da će presuda nad Silom biti izvršena te traži od Dilavera da to učini. Ako Dilaver to ne učini, neće moći zadržati status age. Dilaver u svakom trenutku bez ikakva problema može doći do Sile, no on donosi odluku koja će sve promijeniti.

Sila 52 epizoda 
Dilanin nestanak sve je uznemirio, a najviše Silu. Ne znaju gdje i kako da je traže. Bespomoćni su, no jedan telefonski poziv usmjeri njihovu potragu. Sila će sebe smatrati odgovornom za to što se dogodilo. S druge strane Boran nastavlja pomagati onima koji mu se obrate za pomoć, iako više nije aga. I dok se iznova počinje baviti plemenskim pitanjima, nije svjestan da je odlučeno da smrtna presuda nad Silom bude izvršena.

Sila 53 epizoda 
Sila počinje shvaćati da su njezine sumnje vezane uz interes koji Zejnep pokazuje prema Boranu neutemeljene, ali Zejnep tada učini nešto neočekivano, zbog čega se situacija iznova promijeni.

Sila 54 epizoda 
Sila se jako naljuti kad sazna da su Zejnep i Boran zajedno u Mardinu. Iako nastoji skriti svoje osjećaje, Sili je posve jasna priroda Zejnepina interesa za Borana. K tomu, iako je Boran rekao da će se odmah vratiti u Istanbul, stvari se ne odvijaju po planu. Morat će ostati u Mardinu još jednu večer… Zajedno sa Zejnep… U međuvremenu Boranu se u potpunosti vratilo sjećanje. Sila smatra da više nema smisla da Boran nastavlja terapiju, međutim Zejnep se ne slaže s njome. Ta situacija nagovještaj je hladnog rata koji će početi između Sile i Zejnep. S druge strane, Osman je odlučan u nakani da provede presudu nad Silom te joj se polako približava.

Sila 55 epizoda 
Sila odluči suprotstaviti se Zejnep te kreće u akciju. Ponudi Boranu da se zajedno vrate u Mardin, ali Boran to ne prihvaća. On ne kaže Sili da ne želi da se vrate zato što je Bedar bolesna, nego kao ispriku koristi svoju terapiju sa Zejnep. Ta situacija dodatno zabrine Silu. S druge strane, Esma se želi osvetiti Sili te odlazi razgovarati sa Zejnep. Nakon tog razgovora Zejnep u ruci ima snažan adut koji može iskoristiti protiv Sile. Osman je odlučan u nakani da provede presudu nad Silom, spreman je iskoristiti svaku priliku. Boran je svjestan opasnosti koja prijeti Sili te poduzima sve mjere opreza. No nakon posve neočekivanog događaja nastane velika pomutnja. Sila ovaj put ne može pobjeći Osmanovu pištolju.

Sila 56 epizoda 
Osman je nanišanio Silu, no ne zna se hoće li metak pogoditi nju ili Narin koja stoji pokraj nje. Boran stiže u zadnjem trenutku. Ne uspijeva spriječiti Osmana da puca, ali natjera ga da požali zbog toga što je učinio.

Sila 57 epizoda 
Samimova smrt stvorila je novu odgovornost za Borana. Mora ispuniti svoje časno obećanje i zaštititi Samimovu suprugu. No zbog običaja, moćnog plemena i sumanutog age, to neće biti lako kao što se čini. Ovaj put Boran će se suočiti s opasnošću neslućenih razmjera.

Sila 58 epizoda 
Berzan ne preže ni pred čim kako bi došao do Zelihe. Pronalazi Zejnepinu kuću, no na ulazu ga dočeka Šivan. Berzan zapovijedi da se Šivan upuca. Za to vrijeme Zejnep, Boran i Zeliha su na brodu. Boran objasni Zejnep da se više ne smiju viđati. Zeliha se sastaje s ocem na brodu. Sila ne zna što se događa te proživljava teške dane zbog sumnje koja je nagriza. Sigurna je da Boran nešto skriva od nje. Sila odlazi od kuće kako bi donijela odluku vezanu uz budućnost svog odnosa s Boranom. Želi neko vrijeme biti sama. To u potpunosti izludi Borana. Pretpostavlja da Berzan neće propustiti priliku da ostvari svoj cilj i nije jedini koji to pretpostavlja. Međutim ta odluka dat će prednost Berzanu u sukobu s Boranom. I Boran i Berzan kreću u potragu za Silom koja je sama i nezaštićena. Berzan saznaje od Esme moguće lokacije Sile.

Sila 59 epizoda 
Dilaver pokušava saznati gdje je Sila. Umu se želi vratiti u Mardin. Dilaver priča sa Džeren o Berzanu i Džihanu. Boran uspijeva pronaći Silu, no ipak Berzan je brži. Dok promatra Silu Berzan nazove Borana. Boran poludi od straha. Ipak Boran uspije doći do Sile prije nego Berzana. Esma se udružuje s Berzanom. U njoj aga vidi veliku saveznicu. Ajše je zabrinuta za Šivana. Vijesti o Berzanu, koji Boranu želi pokazati što je sve u stanju učiniti, iako ga on pokušava spriječiti u tome, brzo se šire. Pleme više ne može ostati po strani u tom problemu. I dok neki pokušavaju Boranu pružiti potporu, drugi će ga pokušati spriječiti zbog straha od Berzana.

Sila 60 epizoda 
Boran se ponosi zbog stričeve ponude da preuzme upravljanje plemenom. Boranu je to dovoljan pokazatelj da je napokon uspio u svojoj dugotrajnoj borbi. Situacija je napeta. I dok se svi se pitaju hoće li Boran iznova prihvatiti status age, samo Sila zna da će i Dilaver uskoro donijeti jednu vrlo važnu odluku. Sila je u panici, jer je Dilaver vidio Zelihu. Boran odbija postati agom. Zeliha se prisjeća svoje prošlosti, točnije dana kada joj je Berzan oduzeo čast. Sila uspijeva Dilavera i ostale age uvjeriti da u kući nije Zeliha. Umjesto Zelihe predstavlja agama Feride. Dilaver javlja Berzanu da Zeliha nije kod Borana.

Sila 61 epizoda 
Berzan je spreman riskirati sve da bi saznao gdje se nalazi Zeliha. Nastavlja činiti nezamislive stvari te iskoristivši njegovu slabost, stjera Dilavera u kut. Sada sve ovisi o Dilaverovoj odluci, ili će se suprotstaviti Berzanu i poduprijeti pleme ili riskirati te možda izgubiti ženu koju voli. Berzan odluči Emira dovesti kod sebe. Boran ubrzo dolazi po njega. Sila nastoji oraspoložiti Zelihu. Berzan u šaci drži Dilavera. Opasno je zaprijetio Džeren. Dilaver kaže Berzanu gdje se nalazi Zeliha. Zeliha priznaje sve o kobnoj noći s Berzanom. Priznaje Sili da nosi njegovo dijete.

Sila 62 epizoda 
Berzan poludi u trenutku kada Hašmet na njega povuče pištolj. Misli da osoba poput Hašmeta samo uz Boranovu potporu može skupiti hrabrost da učini takvo što te se zbog toga namjerava osvetiti Boranu. Pomahnitali Berzan odluči napasti Borana na mjestu gdje je najslabiji. Boran je svjestan da Berzan ne priznaje nikakva pravila te da je spreman na sve.

Sila 63 epizoda 
Policija dolazi Berzanu na vrata, a on je vrlo ljut što mora otići s njima. Želi kazniti sve one koji su ga doveli u tu nevolju. I dok on, ne gubeći vrijeme, ostvaruje svoj plan, svi ostali počinju gubiti strpljenje. Dugo su bili strpljivi i šutke se nosili sa svim opasnostima. Međutim situacija se promijenila i sada se počinju događati prilično zastrašujuće stvari.

Sila 64 epizoda 
Posve je jasno da Berzan neće mariti za zakonske zapreke. Boran shvaća da ga Berzan želi uvući u nemilosrdni sukob. Unatoč tomu, počinje sumnjati u ispravnost svoje borbe. Boran gubi strpljenje, a dvojba koju proživljava sve ga više čini zlovoljnim. Ta situacija neupitno se odražava na njegov odnos sa Silom. Neočekivani događaji i nevolje koje se redaju povećavaju napetost među njima.

Sila 65 epizoda 
Iako Berzan tvrdi da je odustao od sukoba, Boran mu ne vjeruje. Misli da Berzan sprema nešto veliko. Međutim Berzan će iskoristiti svaku priliku da dokaže da to nije tako te će iskazima dobre volje uspjeti sve zbuniti.

Sila 66 epizoda 
Razgovor sa Silom posve zbuni Berzana. Svjestan je da će biti u velikoj prednosti kada Boranu otme suprugu koja je za njega spremna sve riskirati. Berzan je taj koji će odlučiti hoće li nastaviti sukob ili odustati od svega.

Sila 67 epizoda 
Esma poludi kad pomisli da joj je Berzan okrenuo leđa. Uperila je pištolj u Silu i pucala vođena željom da joj se osveti. Boran je zakasnio reagirati i spriječiti taj događaj koji mu se odvijao pred očima. Svi su potreseni razvojem događaja. Berzan dolazi k Boranu kao stari prijatelj.

Sila 68 epizoda 
Boran i Sila nadaju se da je napokon sve uredu, ali vijest da je netko pucao u Firuz-agu oboje ih potrese pa u velikoj žurbi odlaze u Mardin. Firuz-agino je stanje kritično, a Boran kreće u istragu kako bi saznao tko je to učinio. No nitko osim Firuz-age ne zna jednu činjenicu. S druge strane Berzan, koji je odustao od sukoba i rekao da će započeti novi i drukčiji život, rastrgan je između osjećaja i logike. Ni sam ne zna hoće li održati riječ koju je dao Boranu.

Sila 69 epizoda 
Berzanov iznenadni povratak u Mardin izludi Borana. Njegov stari prijatelj nije održao svoju riječ. K tomu, pištolj kojim je pucano u Firuz-agu isti je kao i Berzanov. Neočekivani razvoj situacije dovede do novog sukoba između Borana i Berzana. Taj će sukob jednom zauvijek riješiti njihove razmirice.

Sila 70 epizoda 
Firuz-agina tajna koju je godinama čuvao biva otkrivena, i to osobi kojoj će to najteže pasti i koja će se prilično zbuniti kada prvi put čuje da je njezina prava obitelj ubijena. Boran, koji ocu vjeruje više nego ikomu, saznaje da je njegov otac bio razlog pokolja te biva posve shrvan. Berzan zbog ljubavi prema Zelihi počinje slijediti Boranov put.

Sila 71 epizoda 
Boran je siguran da njegov otac skriva istinu te radi pritisak na njega kako bi saznao zašto to čini. Bespomoćni Firuz-aga odluči reći što se dogodilo, no zbog Boranove reakcije počinje dvojiti što učiniti. Ili će sinu reći sve i tako se riješiti velikog tereta tajne, ili će mu lagati i razočarati ga.

Sila 72 epizoda 
Pleme Oruč odlučno je u nakani da izvrši smrtnu presudu nad Zelihom. Ta situacija uznemiri i Borana i Berzana. Neočekivani događaji još jedanput bivaju razlogom njihova sukoba, no njih dvojica ovaj put imaju isto mišljenje.

Sila 73 epizoda 
Boran i Berzan na ratnoj su nozi. Obojica poduzimaju mjere opreza kako bi spremno dočekali napad. Međutim Boranu opasnost ne prijeti samo od Berzana. Murat je saznao što se dogodilo u prošlosti te je odlučan u nakani da se razračuna s obitelji Gendžo.

Sila 74 epizoda 
Sila i Boran prvi su put posve bespomoćni u zajedničkoj borbi da žive svoju ljubav unatoč običaju, beznadnost pretvore u nadu te smrti prkose životom. Bedirhana je otela mentalno nestabilna žena koja je spremna na sva zla. Sila saznaje da je Bedirhan u Esminim rukama. Pomisao da ništa ne može učiniti posve je izludi.

Sila 75 epizoda 
Berzan je počinio samoubojstvo, što je kod svakoga pobudilo drukčije osjećaje. Neki su tužni, neki su doživjeli olakšanje, a za neke je pak to znak Božje pravde. Međutim Sili i Boranu ta smrt donosi posve drukčiju bol. Uslijed pomutnje koja je nastala nakon što se pročulo da je Berzan počinio samoubojstvo, Esma je uzela Bedirhana i nestala.

Sila 76 epizoda 
Unatoč tomu što je prošlo puno vremena otkako ju je Esma ranila, Sila je i dalje u nesvijesti. Dok se svi mole da se Sila što prije oporavi, Boran saznaje da je njegova supruga trudna te biva prisiljen birati. U pitanju je nečiji život, što situaciju čini još više bezizlaznom. Ali-aga želi iznova stvoriti pomutnju pa smisli podli plan kojim će raditi pritisak na Zinar-agu i njegovo pleme.

Sila 77 epizoda 
Sila se osvijestila, međutim što prije mora odlučiti što će biti s djetetom koje nosi. Hoće li pristati na život kao invalid i osjetiti sreću zbog toga što drugi put postaje majka? Što Boran misli o tome? Za oboje počinje posve nov život. 

Sila 78 epizoda 
Sila se oporavila, svima je laknulo, a najviše Boranu. Sve brige prepuštaju mjesto novim nadanjima i snovima, no Ali-agin pokušaj da zapali školu zasjenio je sve dobro što se dogodilo jer su time gotovo uništeni snovi cijelog plemena i plemenske djece. Abaj i Feride bili su u blizini škole te spriječili veliku nevolji. Međutim ni Boran ni Zinar neće šutke prijeći preko toga što se dogodilo. Sila se oporavila te je puštena iz bolnice. Život nastavlja normalno teći. Ajše i Husejin žele odrediti datum svoga vjenčanja, a Bedar pokušava shvatiti što muči Dželila.

Sila 79 epizoda (Poslednja-zadnja epizoda)
Prošli su dani i mjeseci. Plemenski problemi prepustili su mjesto novim bračnim zajednicama, životima i snovima, a znakovi Siline trudnoće postaju sve očitiji. Vijest koju je Boran primio kada je krenuo na svečanost otvorenja škole razlog je dvostrukoga veselja za sve prisutne. Zinar ne želi odustati od svog statusa age, ali to neće biti lako jer u međuvremenu puno toga promijenilo. Ne zna se hoće li Boran opet postati aga, ali presude donesene u skladu s običajima zamijenila je pravda. (sapunice.net)
Noviji Stariji