IZRAELSKA VOJSKA SRUŠILA ZGRADU CENTRA ZA REHABILITACIJU INVALIDA I DŽAMIJU U GAZI

U jednom od zračnih napada Izraela srušena zgrada Centra za rehabilitaciju invalidnih i nepokretnih osoba u naselju Beyt Lahya u Gazi

GAZA

Izraelska vojska tokom prethodnih nekoliko dana izvodi raketne napade na Pojas Gaze tokom kojih je ubijeno 127 i ranjeno najmanje 900 Palestinaca, javlja Anadolu Agency (AA).

Nerijetko su meta izraelskih napada, ne samo vojni objekti nego i civilni u kojima borave i žene i djeca. U jednom od danas izvedenih zračnih napada srušena je zgrada Centra za rehabilitaciju invalidnih i nepokretnih osoba u naselju Beyt Lahya u Gazi. Tom prilikom je ranjeno nekoliko nepokretnih osoba koje su se nalazile unutar zgrade.

Raketa izraelske vojske pogodila džamiju u Gazi

Izraelska vojska je raketom pogodila džamiju u Pojasu Gaze tvrdeći da je to odgovor na sve češće raketne napade Hamasa na Izrael, javlja Anadolu Agency (AA).

Pripadnici izraelske vojske su stavili fotografiju džamije na Twitter profil napominjući kako su pomenutu džamiju koristili pripadnici Hamasa kao strateško mjesto za okupljanje i regrutovanje novih članova.

“Sinoć samo izveli raketni napad na ovu džamiju, koju koriste pripadnici Hamasa, gdje okupljaju svoje teroriste i skupljaju oružje”, stoji u poruci ispod postavljene fotografije.

Izraelska vojska za mjesec dana pritvorila 1.004 Palestinca

Izraelske vlasti dopustile su izlazak iz Gaze za 800 stranaca, koji će izaći preko graničnog prelaza Erez. Među njima nalaze se državljani Sjedinjenih Američkih Država, Rumunije, Norveške, Turske, Švedske, Velike Britanije i Australije Pripadnici izraelske vojske u periodu od mjesec dana, pritvorili su 1.004 Palestinca, javlja Anadolu Agency (AA).

U pisanom saopćenju Ministarstva za izbjeglice navodi se da je pritvoreno najmanje 1.004 Palestinca od 12. juna, kada su nestali tri Jevreja na Zapadnoj Obali.

“Na čelu sa predsjednikom Skupštine Palestine Azizom Duveykom, pritvoreno je 12 poslanika. Također, ponovo je uhapšeno 60 zatvorenika, koji su bili oslobođeni zahvaljujući ugovoru o razmjeni zatvorenika iz 2011. godine“, navodi se u saopćenju.

Izraelske vlasti dopustile su izlazak iz Gaze za 800 stranaca, koji će izaći preko graničnog prelaza Erez. Među njima nalaze se državljani Sjedinjenih Američkih Država, Rumunije, Norveške, Turske, Švedske, Velike Britanije i Australije.
Akos

Post a Comment

Noviji Stariji