Kud puklo da puklo


.Starije epizode.                            .Druga sezona.
Kud puklo da puklo 173 epizoda
U međuvremenu, Josip se uvlači u Đurinu kuću u nadi da će saznati nešto o Doris. Prije nego ga Marko potjera, pronađe majicu s nazivom teretane te nagovori Damira da odu u Zagreb istražiti o čemu se radi. Josip provaljuje u računalo u teretani i uspije isprintati dokument o zapošljavanju na Dorisino ime trenutak prije no što ih trenerica potjera. Denis ih zapazi na parkiralištu teretane i zabrine se. Mile saznaje da don Ante nudi veliku nagradu za informacije o psu. No, Stipe ni ne primijeti da je Carica pobjegla iz njegovog doma. Njih dvojica krenu u potragu i pronađu je s Hundom. Naposljetku, don Ante dolazi po Caricu, a Stipe mu prizna da može biti da se parila. Don Ante poludi, a dvojac ostaje bez nagrade. Hund prati Caricu u Krasinac, ali ga don Ante, bijesan jer se usudio lajati pred vratima, upuca. Hund dolazi k Damiru koji moli Katarinu za pomoć, premda je ona odlučila izbaciti ga iz svog života. Naime, unatoč tome što je Damir pomogao u tome da se razotkriju prljavi planovi Denisa i Doris, Katarina mu i dalje ne oprašta. Tjera i Denisa (koji je stigao u Oštrovac da bi upozorio Doris), nakon što saznaje što je sve učinio. Doris se pak sklonila kod velečasnog, ali ne zadugo, jer u župni ured stižu Marko i bijesna Milica s puškom. Milica želi zvati policiju, ali je Marko ipak sprečava. Oprašta Doris i dozvoli joj da ode, premda mu je slomila srce.


Kud puklo da puklo 172 epizoda

Mile se pravi bolestan da zadrži Zdenku kod kuće - ne želi da ide kod don Ante. Stvari se zakompliciraju kada don Ante posjeti Zdenku i natjera Milu da prizna kako nije bolestan. Uzrujana Zdenka odlazi kod Ante, a u Mili raste ljubomora. Odlučuje uzeti stvar u svoje ruke. Katarina i dalje povrijeđena samuje u brvnari. Doris odlazi od Došena i susreće se s Denisom, koji prijeti da će je raskrinkati. Doris je prisiljena vratiti se i boriti za nasljedstvo. Katarina se uz Markovo inzistiranje naposlijetku vraća kući i sestre se mire. Damir pronalazi pokidanu sliku Doris i njene majke, koju je ona bacila u kontejner. Rađaju se sumnje, osjeća da netko nešto muti. Na Dianin nagovor, Snježana radi ručak za Bornu i Luku, Tomislavove prijatelje. Svi su sređeni, a Borna i Luka ne prestaju sa zadirkivanjem i gledanjem s visoka na seoske običaje. Nakon određenog suzdržavanja, Snježana poludi i izbaci ih iz kuće zajedno s Tomislavom, koji nije stao u njenu obranu. Snježana ostaje sama, ljuta i povrijeđena. Mile i Stipe kreću uhoditi Zdenku prema kojoj se don Ante ponaša s poštovanjem i to tolikim da joj je i povišicu dao. Dvojac ulazi u kuću i zatiče Zdenku i Antu u naizgled nepriličnom položaju. Mile pobjesni i udara don Antu. Don Ante od Zdenke traži da bira: otkaz ili muž. Ona izabere Milu, ali mu i očita bukvicu. I dok su Oštrovčani radili nered u don Antinoj kući, Carica bježi i dolazi kod Mile u kuću. Mile ne zna kud bi sa psom pa zamoli Stipu da ju pričuva dok ne padne mrak, tako da ju mogu neprimjetno vratiti u Krasinac. Velečasni Mirko pokušava pomiriti Tomislava i Snježanu. No, kada se oni opet posvađaju, Mirko gubi strpljenje, diže ruke od njih dvoje i tjera ih iz župnog ureda.


Kud puklo da puklo 171 epizoda
nakon vesele momačke, dečki se spremaju za svadbu. Ljubo iznenadi Stipu svojim dolaskom u Oštrovac i to s djevojkom Nadalijom. Njih troje dolaze kod Gavrana. Svi su presretni jer im se Ljubo pridružio. Odlaze u kupovinu mlade. Zdenka ipak uspije ucijeniti Milu da pozove Svetu i Barbaru koji radosno prihvaćaju poziv. U međuvremenu, Diana i Snježana sređuju mladenku, a Marko obavlja ozbiljne pripreme za običaje kupovanja mlade. Namjerava zaraditi koji dinar. Ipak, nakon dugih pregovora, Josip upada u Đurinu kuću te donosi Oštrovčanima pobjedu. Kata je njihova besplatno. Marko luduje. Vjenčanje može početi. Damir i Katarina su van sebe od sreće. Katarina netom prije obreda odlazi po Hunda; ne može se udati bez njega. Po završetku ceremonije, veseli Oštrovčani odlaze u krčmu, a Damir i Katarina ostaju s Hundom koji se u crkvi sklupčao pod Đurinu sliku. Katarina shvaća da je zahvalna svom djedu što ju je dovukao u Oštrovac. Nešto kasnije, nepoznati muškarac, noseći lopatu, pojavljuje se u Oštrovcu…


Kud puklo da puklo 170 epizoda
Barbara i Sveto na kraju se ipak vraćaju u selo i mole Mirka da im oprosti i zaštiti ih. Mirko zatvara Barbaru i Svetu u župni ured i vraća Došenima novac. Marko se buni da se išta daje Oštrovčanima, ali Katarina i Tomislav na to ne pristaju. Barbara i Sveto su očajni, kaju se, a Josip i Diana ne mogu vjerovati da su im roditelji takvi. Zbog njih se Katarina i Tomislav smiluju i odluče i njima pokrit dugove. U zadnji tren sprečavaju njihovo uhićenje (Marko je zvao policiju) te im govore da će im pomoći. Barbara i Sveto su oduševljeni, a i djeca im ipak opraštaju što su napravili. Čitavo selo je sretno jer konačno mogu nazad svojim kućama, slave i vesele se. Damir i Katarina provode emotivne trenutke i definitivno se odluče uskoro vjenčati.


Kud puklo da puklo 169 epizoda
Sveto i Barbara odlaze iz sela pod izlikom da idu u banku moliti za odgodu plaćanja kredita. Skrivaju se u hotelu, gdje saznaju da je odvjetnik uhvaćen. U panici da će ih odvjetnik odati, pokušavaju se prerušiti i pobjeći. No, Barbara se predomisli i odluči vratiti u selo, ostavljajući zbunjenog Svetu samog. Ostali seljani u početku ne slute što se događa, ali ubrzo od Rakića saznaju tko je odnio novac. U šoku su i nevjerici, bijesni na Svetu i Barbaru. Damir i Katarina se opraštaju i spremaju na odlazak iz sela, dok Krešo odlučuje ostati živjeti u Oštrovcu.


Kud puklo da puklo 168 epizoda
Odvjetnik u bijegu dokotrlja se Sveti pod noge. Sveto koristi priliku, pušta odvjetnika i uzima mu novac. Pravi se da ga je odvjetnik ozlijedio i pobjegao. Seljani su u šoku, uvjereni da su ostali bez novca. Milica je ljuta kao ris na Tomicu i zabranjuje mu povratak u Zagreb. Odlazi iz sela. Damir se odlučuje vratiti na platformu, a Katarina ide natrag za Zagreb, kod svojih. Oboje žele pomoći svojim obiteljima. Odlučuju se vjenčati nakon Damirovog povratka, kada se sredi situacija. Barbara primjećuje da Sveto nešto skriva, pa ga prati do njegove kuće, gdje je sakrio novac. Sveto je moli da ga ne otkrije i sklapa s Barbarom pakt – podijeliti će novac i zajedno pobjeći iz sela zauvijek.


Kud puklo da puklo 167 epizoda
Milica otima Tomislava i kreće prema Oštrovcu. Kada shvati da će Tomislav uzeti milijun, Marko s Damirom i Katarinom sjeda u auto, jureći Tomislava i Milicu. No, 24 sata je isteklo i Oštrovčani slave svoj milijun. Mile i Sveto odlaze s odvjetnikom po novac. Odvjetnik se polakomi i traži proviziju, no Oštrovčani ga glatko odbiju. Na odmorištu uz cestu, Sveto sretne Vjeku i Mrkog te se prepadne da su oni čuli za novce. Mile mu pomogne da ih se riješi i na trenutak ostavlja odvjetnika s novcima. Kad dođu u selo, advokat brzo odlazi, a seljani se posvađaju oko novaca. Sveto je da se nešto ostavi i za “troškove”, tj. njih, Barbara ima u vidu uređenje škole, Ane, Stipe i Mile su da se novci vrate Došenima po dogovoru. Damir, na Zdenkinu inicijativu, isprosi Katarinu. Katarinina vijest uspije smiriti novi sukob između Marka i Milice, a Višnja priređuje feštu. Tomislav uživa u ulozi heroja sela. Mladi su mu posebno zahvalni, pa on malo preuveličava svoju gestu. Zabrinut je zbog Miličine reakcije. Kada seljani shvate da je odvjetnik u bjegu s njihovim novcima, svi se mobiliziraju. U potjeru se uključuje i inspektor Rakić, koji presretne odvjetnika koji pobjegne u šumu pješice. Rakić službeno podijeli informacije Vjeki i Mrkom. Sad su svi u lovu. Odvjetnika okruže, s jedne strane Oštrovčani, s druge Krasinčani. No, na iznenađenje sviju, on se baca niz liticu…


Kud puklo da puklo 166 epizoda
Nakon neuspjele otmice i pomirenja sa Snježanom, Tomislav ipak pristaje na Katin plan te njih dvoje bježe u planinarski dom, odakle se Tom javi Snježani, ne želeći da se ona brine. Snjžena je ponosna na svog plemenitog supruga. Kada Zdenka oslobodi Marka i Milicu iz župnog ureda, a oni shvate da su Tomislav i Katarina već su otišli, pokušavaju prisiliti Krešu da im otkrije gdje se skrivaju. No, Krešo je nesalomljiv. U selo stiže odvjetnik te seljani napeto iščekuju da vrijeme od dvadeset četiri sata istekne. Kada sazna za Katarinin bijeg, bijesan Damir vraća se u Oštrovac te upada ravno u kuću Došenovih gdje mu Krešo otkriva gdje je Katarina. I dok Damir kreće u planinarski dom, a Marko i Milica ga prate, Krešo pokušava javiti Katarini da ekipa dolazi po njih, no bezuspješno – mobiteli su im isključeni. Nesvjesni što se događa, Katarina i Tomislav se šokiraju kada im u sobu upadne Damir, želeći razgovarati s Katarinom, te započinje njihova prepirka.


Kud puklo da puklo 165 epizoda
Josip pokuša oraspoložiti depresivnog Svetu tako što mu namjesti štand na cesti s proizvodima koje je kupio novcem posuđenim od Mirka. No, Sveto to doživi kao uvredu. Želi samo da ga svi puste na miru da umre. Katarina pokušava nagovoriti obitelj da dopuste njoj i Tomislavu da napuste Oštrovac kako bi selu pripao novac koji bi im seljani, nakon što namire dugove, vratili. Svi protestiraju, a posebno Tomislav. Kada sazna da Tomislav ne želi pristati na Katin plan, Snježana se posvađa s njim i traži razvod. Ane na to poludi, nije mislila da će Snježa otići tako daleko. S druge strane, Milica podržava Tomislava u odluci i ne da mu da se slučajno predomisli, dok Katarina uspijeva nagovoriti Višnju da prijeđe na njenu stranu. Mile i Stipe su svjesni da ne mogu ništa napraviti bez Tomislava pa zamole Svetu i Josipa za pomoć. Sveto je dobio zadatak da nagovori Mirka da pozove Milicu i Marka na razgovor, a Josip da namami Tomislava iz kuće kako bi ga oteli. Sveto svoj dio plana odrađuje te zaključava Milicu i Marka u župni ured.


Kud puklo da puklo 164 epizoda
Dok su se Mile i Zdenka privremeno uselili k Stipi, deložirani Sveto i Barbara dogovorili su s Mirkom preseljenje u Župni ured, gdje Sveto pada u potpunu depresiju. Diana i Josip su pak smještaj našli kod Ane, što Tomislavu, naravno, ne paše. Damir priopći Katarini da odlazi iz Oštrovca. Našao je posao i to na naftnoj platformi. Katarina protestira, no on je čvrst u svojoj odluci da ode, ali i da nju ostavi, misleći da će ona biti sretnija bez njega. I Zdenka je očajna zbog Damirove odluke, dok ga Mile podržava. Zdenka konačno puca na Milu i optužuje ga da je on kriv za raspad obitelji. Mile shvaća što je učinio te traži od Zdenke oprost. Zdenka mu oprašta, a Mile pokušava nagovoriti Damira da se izmiri s Katom. Damir mu kaže da želi postati netko, imati svoj novac, što Mile razumije. Damir odlazi za Rijeku. Katarina ne pristaje na takav razvoj scenarija, pogotovo nakon što sazna da ju je prije prekida htio zaprositi. Odluči okupiti svoju obitelj i iznijeti im svoj plan za spas sela i – povratak Damira.


Kud puklo da puklo 163 epizoda
Damir stvara u brvnari romantičnu atmosferu sa stolom za dvoje. Katarina dolazi, ali Damira nema – zastao je u selu jer su se upravo pojavili ovršitelji s inspektorom Rakićem na čelu. U međuvremenu, Zdenka uspije nagovoriti Svetu da se i on pridruži Ružinom ispraćaju. I dok su svi na sprovodu, nitko nema pojma što se događa. Damir žuri obavijestiti selo da su im kuće u opasnosti. Rakić je s ovršiteljima stigao u selo kako bi deložirao obitelji Gavran, Tepavac i Murgić. Mile je van sebe, ne da na svoju kuću. Rakić pokušava upasti kod njega, ali mu Mile prijeti da će prije umrijeti nego napustiti kuću. Damir ga pokušava urazumiti jer shvaća da je gotovo. Papiri su tu, ne preostaje im ništa drugo nego da se predaju, a kasnije pokušaju platiti dug i vratiti kuće. Očajni Mile popusti. Damir ne može gledati svoju poraženu obitelj pa od Josipa traži broj od Srećka.


Kud puklo da puklo 162 epizoda
Seljani ustanove da je Barbara podletila ni manje ni više nego pod auto Ivičinog oca Nadana, koji se iznenada pojavljuje u selu i, nezadovoljan razvojem događaja, otkazuje čitav projekt supermarketa. Sveto dobiva poziv iz Gospića da dođe po Ružu. Uvjeren da ju je policija napokon uhvatila, objavljuje radosnu vijest svim mještanima. Vlada opće slavlje – kreditaši su napokon odahnuli i jedva čekaju svoj novac natrag. Ipak, slijedi im hladan tuš: Ruža im dolazi u lijesu, a novac je potrošen. Mrtva je i treba je pokopati. Ljutiti Sveto odbija podmiriti troškove prijevoza lijesa s Tenerifa, a ne planira ni doći na sprovod. Ostali se ipak sažale i prikupe vijence i nešto novca za ukop. Zdenka odlazi nagovoriti Svetu da ipak dostojno pokopa Ružu. Damir i Katarina se bude u svom malom ljubavnom raju. Damir je toliko sretan da je odluči zaprositi. Zamoli Josipa za pomoć i zajedno kupuju kod Vjeke i Mrkog najjeftiniji ukradeni prsten. Ni Diana, ni Zdenka nisu oduševljene Damirovim izborom. Boje se da će Kate biti razočarana. Zdenka naposlijetku daje Damiru svoj stari bakin prsten, a on dogovara spoj s Katom i moli ju da se lijepo uredi.


Kud puklo da puklo 161 epizoda
Nakon Barbarinog javnog prozivanja Tomislava u medijima, Snježana se zabrine za njega te odluči popričat s njim. Tomislav puno bolje shvaća slabost demokracije i odlučuje raspisati referendum. Svi u selu uzbuđeni su zbog referenduma. Barbara nagovara seljane da glasuju za školu, Sveto ima prigodnu rasprodaju u dućanu kako bi pridobio glasače, a Slave i Ive se pak posvađaju i potuku zbog različitih stajališta oko referenduma. I dok se Ivica najviše od svega boji oca, strahujući da će poludjet ako sazna da ugovor za supermarket nije još potpisan, Mile ga uvjerava da će s referendumom sve biti u redu. Dodatno, Mile i Stipe nagovaraju Ivicu da pokuša potkupiti seljane, na što Ivica očajan pristaje. No, Katarina hvata Ivicu na djelu – ugleda ga kako seljanima pruža mito te ga na glasanju javno optuži za kupovanje glasova. Nastaje metež iz kojeg Barbara bježi s glasačkom kutijom. No, ne stiže daleko jer – podleti pod auto.


Kud puklo da puklo 160 epizoda
Nakon što mu je Ivica ponudio direktorsku poziciju, Sveto diže ruku za dućan – otvaranje je izglasano. Barbara je bijesna zbog Svetine izdaje, ali i odlučna ne izgubiti školu. Prvo pokušava riješiti problem na Odboru, onda gnjavi Tomislava, a na kraju sve prenese bijesnim roditeljima te se sa djecom zabarikadira u zgradu škole i pozove medije. Josip kaže Damiru kako je vidio Katu s Ivicom na roli filma. Damir je šokiran. I dok Ivica i Katarina izglađuju početne nesporazume, Damir ludi od ljubomore i nokautira Ivicu. Marka to razveseli jer on navija da Kata i Ivica budu par, a računa da je Damir sad prošlost. Damir i Kata se sve više udaljavaju. Mile je lud jer Sveto puca na direktorsko mjesto, a Damirov napad na Ivicu ga još više udaljava od pozicije. Čuje da se Barbara zaključala u školi i odlučuje riješiti situaciju. Udružuje se sa Svetom i pokušava prevariti novinare. Velečasni Mirko osujeti njihov plan jer je na strani škole, a ne kapitala. Ivica je u sve većim problemima, želi izaći iz projekta, ali ga tata s jedne strane, a Marko s druge tjeraju da ustraje. Tomislav ignorira problem i ne želi se miješati, ali Barbara, u javnom istupu, nahuška novinare na njega.


Kud puklo da puklo 159 epizoda
1Sveto i Barbara odluče stati Ivici na kraj i spriječiti Odbor da glasuje za otvaranje dućana. Barbara krade Ivici mobitel te tako namami Katarinu u hotel. Sveto i Barbara se skrivaju pred hotelom i fotografiraju je s namjerom da Ivicu kasnije ucjenjuju. Ivica Katarinin dolazak doživi kao povod da je poljubi. Barbara uslika taj trenutak. Katarina poludi na Ivičinu reakciju i odlazi iz hotela. Nešto kasnije, Sveto ucjenjuje Ivicu s fotografijama. No, Ivica ima za njega poslovnu ponudu. Damir je i dalje ljubomoran na Ivicu. Požali se Josipu koji ga ne doživljava. Međutim, Diana nabasa na foto-rolu na kojoj se jasno vidi Katin i Ivičin poljubac. Josip dvoji treba li to reći Damiru ili ne?


Kud puklo da puklo 158 epizoda
Katarina je uzbuđena zbog susreta sa Ivicom, starim susjedom i školskim kolegom. Nadoknađuju propušteno, nanovo se upoznavaju. Ivica očito gaji simpatije prema Katarini. Mile i Stipe pak ne odustaju od Ivice, žele pošto poto “šoping centar” na mjestu škole. Marko iskorištava Ivičino i Katarinino prijateljstvo radi zarade. Kao posrednik između seljana i ulagača Ivice, nagovori Katarinu da stane uz njihov plan kako bi izvodio građevinske radove na prenamjeni škole i zaradio. Katarina nevoljko pristaje što je dovodi u još jednu neugodnu situaciju s Damirom. Dok Marko, Mile i Stipe slave spas sela i nova radna mjesta, Sveto i Barbara, koja se bori i s ušima u kosi i bešćutnim Svetom, sazivaju hitan sastanak Odbora da bi spriječili otvaranje dućana koji bi dotukao Svetu, a Barbaru ostavio bez učiteljskog namještenja. Tomislav je Snježani priredio romantičnu večeru koja ne ide po planu. Damir je razočaran u seljane koji ne mare za školu, ali i u Katarinu koju zatiče u neobičnoj situaciji s Ivicom.


Kud puklo da puklo 157 epizoda
Barbara se budi s jakim svrbežom glave. Panično moli Dianu da je pregleda. Kada Diana shvati da Barbara ima uši, tjera ju iz kuće. Očajna Barbara otkazuje nastavu u školi i traži način kako da se riješi neugodnih napasti. U Svetinom dućanu pojavljuje se nepoznati mladić, jako zainteresiran za Svetinu trgovinu, pa Sveto pomisli da je to novi inspektor. No, njegovo ime je Ivica i zapravo je mladi poduzetnik koji traži mjesto za otvaranje trgovačkog centra u Lici. Mile i Stipe se oduševe kad to saznaju. U trgovačkom centru vide novu priliku za Oštrovac te pod svaku cijenu nastoje zadržati Ivicu da ne pobjegne iz sela. Mile i Stipe uživljeno traže prostor za novi supermarket. Dobiju ideju da bi se dućan mogao otvoriti ni više ni manje nego u Barbarinoj školi. Višnja je dovela Marka u Oštrovac. Saznala je kako je Marku potrebna hitna dijeta zbog povišenog kolesterola i šećera te moli Katu da brigu o ocu preuzme na sebe. I dok odvodi Marka kući iz krčme, Katarina susretne Ivicu te oni prepoznaju jedno drugo.


Kud puklo da puklo 156 epizoda
Sveto uspijeva odvesti babu Maru iz Miline kuće. Nakon prvotnog zadovoljstva što će dobiti njenu mirovinu, slijedi šok: baba Mara ne misli štedjeti i očekuje svaki dan fino meso teletine za ručak. Sveto shvaća da neće ništa zaraditi na njoj. Pokušava joj sakriti zubalo kako bi jela samo juhe, ali ga razotkrije Barbara. Ogorčena Mara shvati što se događa i odlučuje otići iz Svetine kuće. Biskup Andrija nudi Mirku unaprijeđenje u vikara, pošto je don Ante izbačen iz igre. Mirko pristaje. Mile poludi kada ugleda izudaranog Damira i kreće ga osvetiti. Sa Stipom odlazi u Krasinac, gdje pred krčmom čekaju da se pojave Vjeko i Mrki, u namjeri da ih namlate. Ova dvojica ubrzo izađu s pojačanjem, a Mile i Stipe se daju u bijeg. Sklonište nalaze u župnom uredu. Krasinčani se pojave u Oštrovcu i traže od Mirka da pusti Milu i Stipu. Mirko izlazi pred njih u namjeri da smiri situaciju, ali sve eskalira u sukob. Biskup Andrija svjedoči Mirkovoj tučnjavi i ljutito povlači ponudu da Mirka unaprijedi u vikara.


Kud puklo da puklo 155 epizoda
Katarina odlazi u Gospić osvetiti Damira. U krčmi nađe Vjeku i Mrkog i pospreja ih suzavcem. Po povratku, Katarina prizna Damiru da ga je išla osvetiti na što on potpuno poludi. Iako mu se ispričava, Katarina se još dublje ukopava i Damir na kraju, iako natučenih rebara, odlazi od nje. Ponesen penzijom babe Mare, Mile objeručke prihvaća Maru i dovodi ju kod sebe. Sveto se naslađuje Mili što mu je Mara došla u kuću, ali kad sazna da će Mile zauzvrat primat njenu penziju, Sveto se razljuti i krene kovati plan. Dođe obići Maru i, kada vidi da je zaljubljena u Milin televizor i da po cijele dane samo gleda serije, sine mu ideja. On potajice pokvari Milin televizor, kod kuće natjera Josipa da u boravku postavi platno i projektor kako bi stvorio ugođaj kao u kinu te ukućanima najavljuje promjene – Barbaru tjera da spava u garaži, jer dolazi gošća kojoj će odsad sve bit podređeno. Nakon pića sa Stipom, Mile se pripit vraća kući i pokušava Mari upaliti televizor, ali nešto eksplodira. Tada se na Milinim vratima pojavljuje Sveto kako bi do kraja proveo svoj plan s Marom.


Kud puklo da puklo 154 epizoda
Zoki otkriva kako je don Ante upleten u situaciju s prstenom te on i Mirko namjeste klopku za Antu i pozovu biskupa kako bi posvjedočio Antinom karakteru i lošem ponašanju. Ante je konačno uhvaćen. Damir prešućuje Katarini događaje iz prošle noći jer ne želi da se brine. No, kada se Mrki pojavi u krčmi, ispriča Kreši što se desilo i zamoli ga da to ne spominje Katarini. Ipak, kako se približava večer, sve više ljudi doznaje za okršaj Damira i Josipa s Vjekom i Mrkim. Stipe, Mile i Sveto odlučuju im biti podrška iz sjene. No, zbog loše organizacije, starci su otkriveni i nastaje skandal, makar se Vjeko i Mrki uopće nisu pojavili. Stipe pred klubom izvadi pištolj, a Damir i Josip dobiju otkaz. Nakon turbulentne večeri, Damir u selu ipak doživi „bliski susret“ sa Mrkim i Vjekom te premlaćen dolazi do Đurine kuće gdje ga katarina njeguje, a Krešo strahuje hoće li Damir otkriti da je upravo on odao njegovu tajnu Katarini? Mara je pala i velečasni Mirko zamoli Milu, Svetu i Zdenku da ju netko od njih udomi dok ne ozdravi. Sveto odmah odbija, a Zdenka nagovara Milu kojem to ne pada napamet. No, kada Mirko spomene Marinu penziju kao naknadu za njegu, Mile se zamisli.


Kud puklo da puklo 153 epizoda
Sveti je dosta i Barbare i njenog prigovaranja pa on traži od nje da mu plaća stanarinu. Barbara ostaje zgrožena na njegov prijedlog. U međuvremenu, Barbara uhvati Zokija s ukradenim papinim prstenom. Šokirana Zokijevim činom, odluči vratiti prsten u Vatikan. No, u zadnji čas se ipak predomisli, što primjeti Zoki te o tome obavijesti velečasnog pa i Zoki i Barbara dobivaju od Mirka pokoru – moraju čistiti. Zdenka moli Stipu da urazumi Josipa i Damira pa Stipe odluči pomoći dečkima, tako što će ih trenirati i naučiti par obrambenih poteza. Mile se udomaćio u Stipinoj kući pred televizorom. Stipi je dosta toga i kupuje Mili polovni televizor kako bi ga se riješio. Po povratku kući, Mile i Zdenka svađaju se oko dva televizora i pravu prednosti nad njima. Damir i Josip dolaze na posao gdje kao pravi izbacivači trijumfalno svladaju Vjeku i Mrkog. Drugo jutro, Josip Diani prepriča ‘borbu’ s Krasinčanima.


Kud puklo da puklo 152 epizoda
Nezadovoljan idejom da Barbara živi kod njega, Sveto organizira prikupljanje donacija kako bi joj kuću što prije opremio namještajem. Barbara poludi kad vidi kakvu je kramu Sveto dopremio u njenu kuću. Osjeti se poniženom pa se iz inata useli k njemu. I već nakon jednog dana zajedničkog života, napetost u Svetinoj kući je na vrhuncu – Barbara i Sveto se svađaju oko prava na kupaonicu. Snježana i dalje ne priča s Tomislavom jer ne želi s njom voditi ljubav dok je trudna. Ipak, Milica i Ane ga tjeraju da ode s njima na ultrazvuk, na što Tomislav nevoljko pristaje, ne želeći se svađati sa Snježanom. Kad čuju da Snježana nosi djevojčicu, oboje se razmekšaju. Biserka odluči kontrirati Mili te kupuje Gavranima televizor. No, Mile se i dalje inati, odbija gledati njen TV pa vrijeme provodi kod Stipe gledajući njegov. No, Stipe ima sve manje strpljenja za zahtjevnog Milu. Damir odluči pronaći posao te nagovori Josipa da se prijave na oglas za zaštitara. Nakon razgovora s gazdom, dečki dobivaju posao izbacivača te to svima objavljuju. I dok je Diana oduševljena, Zdenka se boji za Damira. Misli kako je previše fin za takav posao i da će nastradati.


Kud puklo da puklo 151 epizoda
Pijane Milica i Ane dolaze mladencima u sobu kako bi im dale savjete kako se ponašati u prvoj bračnoj noći. Tomislav i Snježana ih zgroženo tjeraju. Kada napokon ostanu sami, nastupa novi problem – Snježana osjeti micanje bebe, što u Tomislavu izazove gađenje. Ne može spavati s njom dok je beba u trbuhu. Ljutita Snježana ga izbacuje iz kuće. Inspektor Rakić zatvara Damira i Katarinu u Mjesni odbor, jer su se pobunili protiv vlasti prilikom ovrhe Miline kuće. U međuvremenu, Mile uspije spasiti par stvari iz kuće, dok Diana nije bila te sreće. Prekasno je reagirala, a Josip i Sveto je nisu podsjetili pa ovršitelji prazne Barbarinu kuću, dok je Diana van sebe. U obranu Barbarine kuće umiješa se i vel. Mirko, koji završi u pritvoru, prekidajući tako obnovljenu romansu Damira i Katarine. U kuću Gavranovih dolazi Biserka i nudi svoju pomoć, no Mile ne želi njenu milostinju. Barbara se vraća iz Vatikana. Kada sazna da je njezina kuća ovršena, potpuno poludi jer nisu sakrili njene stvari. Na Svetin i Josipov užas, Diana joj ponudi da ostane kod Svete.


Kud puklo da puklo 150 epizoda
Mile dovodi ovršitelje u Aninu krčmu, usput ih navodeći da misle da su zapravo u Krasincu. Tu ih natjera da popiju par rakija, a kasnije ih Stipe, preodjeven u policajca, zaustavlja i optuži da su pijani. Nudi im da se vrate odakle su i došli ili će ih privesti. No, ovršitelji se ne daju. Stipe ih privodi i tako zadržava. Međutim, na Stipino razočaranje, Mirko im otkriva da je ovo Oštrovac. Ovršitelji zovu policiju i kreću u pohod na selo. Sveto jedini uspije na vrijeme skloniti stvari u župni ured, dok Zdenka i Mile, uvjereni kako će Stipe uspjeti zadržati ovršitelje, ostanu sa svime u kući. Ovršitelji prijete da će im sve pokupiti. Damir, koji je u međuvremenu s Katom ‘spašavao’ televizor, pokuša ući u svoju kuću, ali mu inspektor Rakić to ne dopušta. Na koncu ga uhiti zbog napada. Tomislav i Snježana se vjenčaju, a tijekom proslave u krčmu stižu ovršitelji. Milica na koncu plati Aninu kaznu te se ona i Ane sprijateljuju, piju i slave, dok Tomislav i Snježana pokušavaju konzumirati svoju prvu bračnu noć. Uz pjesmu pijanih majki, Tomici se teško koncentrirati na ‘bračne obaveze’, pa odustaje.


Kud puklo da puklo 149 epizoda
Pićem razgaljena Milica pokazuje Marku svoju nježnu stranu. Oboje poneseni alkoholom, kradu kokoš iz Zdenkinog kokošinjca i zbližavaju se kao pravi brat i sestra. No, samo do jutra, kada se ‘vraća’ hladna Milica kojoj je važna jedino sreća njenog sina. Damir i Josip također proslave Snježin brak. Damir odluči pjevati Kati pod prozorom. Premda ga tjera, Katarini je ova gesta simpatična. Damir joj se ujutro ispričava, a Kate mu obećaje ples. Netom prije svadbe, Oštrovčani saznaju da u selo dolaze ovršitelji koji im zbog neplaćene hipoteke planiraju oduzeti sve što imaju. Seljani moraju hitno nešto poduzeti pa Snježanina svadba pada u drugi plan. No, Ane ipak zaključi da joj je kćerka važnija od svega. I dok Tomislav čeka svoju mladenku za koju misli da ga je napustila, Mile i Stipe provode svoj plan – čupaju tablu Oštrovca, a Mile odvodi ovršitelje ‘pokazati im pravi put’.


Kud puklo da puklo 148 epizoda
Don Ante otkriva da Oštrovčani snimaju film o njemu i saznaje za njihove namjere. U međuvremenu, film je snimljen i predan Zokiju u ruke. Barbara nagovara Mirka da ona preuzme brigu oko Zokija, no Mirko ne želi pristati pa se Barbara odlučuje na drastične mjere – zaključava Mirka u župni ured te sa Zokijem i Milom odlazi na kolodvor u Zagreb, odakle će nastaviti prema Rimu. Bijesni don Ante dolazi za njima u Zagreb. Iskoristi Barbarinu i Milinu nepažnju te otima Zokiju ruksak s filmom. Dok su seljani očajni jer im je plan propao, Barbara sa Zokijem odlazi u Vatikan. Nakon što je Oliver pohvalio Snježanin rad, Tomislav se boji da bi ga Snježana mogla ostaviti i otići u Zagreb graditi karijeru ako za to sazna pa dvoji oko toga što učiniti. Ipak, odluči se reći joj istinu. Pomalo raznježen, istovremeno ju i zaprosi. Snježana pristaje udati se za Tomislava te oboje javljaju svojim obiteljima da se žene. Ane konačno prihvaća i blagoslivlja Snježanin brak, a Marko i Milica, poneseni emocijama napiju se do besvjesti.


Kud puklo da puklo 147 epizoda
Zoki je pobijedio na državnom natjecanju te putuje u Vatikan. I dok Mirko odluči novcem od klađenja platiti troškove Zokijevog puta, Sveto se pokušava s bocama pića i odglumljenim infarktom spasiti od seljana koji od njega traže svoj novac. Dok selo priprema Zokija za Vatikan, Damir dobije ideju kako se osvetiti don Anti. Snimit će dokumentarni film o okrutnom karakteru don Ante i poslati ga po Zokiju u Vatikan da ga preda Papi. Svi su oduševljeni idejom pa se Josip i Damir bacaju na posao snimanja filma. Barbara je pak zavidna velečasnom Mirku. Žali što ona ne može biti pratnja Zokiju. Mirko je uvjerava kako je na žalost takav protokol i on o tome ne odlučuje. No, Barbara ima drugi plan…


Kud puklo da puklo 146 epizoda
Tomislav dolazi u Zagreb prokazati Miličin plan da osramoti Snježanu, što mu i uspijeva. No, Snježana ostaje nesretna, misleći da se dizajneru Oliveru nisu svidjele njene kreacije. Po povratku u selo, ona se osjeća poraženo, a Tomislav ne zna kako bi ju utješio. No, Tom dobiva poziv od dizajnera Olivera, koji mu govori da je zapravo oduševljen Snježaninim kreacijama i misli kako je ona talentirana djevojka. Dok Krešo trpi batine Krasinačke braće, Katarina uspije pobjeći iz kuće te odlazi Damiru po pomoć. No, Mrki ju pronalazi. Ipak, Gavrani se ujedine i zaštite Katarinu, a Krešu spašava Hund koji je naglo živnuo, ugrizao Vjeku za stražnjicu i tako otjerao braću. Sretna Kata govori Hundu kako jedva čeka otići iz Oštrovca i zauvijek zaboraviti i ljude i selo. To čuje Damir te ostaje duboko povrijeđen.


Kud puklo da puklo 145 epizoda
Mile saznaje da don Ante nudi veliku nagradu za informacije o psu. No, Stipe ni ne primijeti da je Carica pobjegla iz njegovog doma. Njih dvojica krenu u potragu i pronađu je s Hundom. Naposljetku, don Ante dolazi po Caricu, a Stipe mu prizna da može biti da se parila. Don Ante poludi, a dvojac ostaje bez nagrade. Hund prati Caricu u Krasinac, ali ga don Ante, bijesan jer se usudio lajati pred vratima, upuca. Hund dolazi k Damiru koji moli Katarinu za pomoć, premda je ona odlučila izbaciti ga iz svog života. Naime, unatoč tome što je Damir pomogao u tome da se razotkriju prljavi planovi Denisa i Doris, Katarina mu i dalje ne oprašta. Tjera i Denisa (koji je stigao u Oštrovac da bi upozorio Doris), nakon što saznaje što je sve učinio. Doris se pak sklonila kod velečasnog, ali ne zadugo, jer u župni ured stižu Marko i bijesna Milica s puškom. Milica želi zvati policiju, ali je Marko ipak sprečava. Oprašta Doris i dozvoli joj da ode, premda mu je slomila srce.


Kud puklo da puklo 144 epizoda
Mile i Stipe kreću uhoditi Zdenku prema kojoj se don Ante ponaša s poštovanjem i to tolikim da joj je i povišicu dao. Dvojac ulazi u kuću i zatiče Zdenku i Antu u naizgled nepriličnom položaju. Mile pobjesni i udara don Antu. Don Ante od Zdenke traži da bira: otkaz ili muž. Ona izabere Milu, ali mu i očita bukvicu. I dok su Oštrovčani radili nered u don Antinoj kući, Carica bježi i dolazi kod Mile u kuću. Mile ne zna kud bi sa psom pa zamoli Stipu da ju pričuva dok ne padne mrak, tako da ju mogu neprimjetno vratiti u Krasinac. Velečasni Mirko pokušava pomiriti Tomislava i Snježanu. No, kada se oni opet posvađaju, Mirko gubi strpljenje, diže ruke od njih dvoje i tjera ih iz župnog ureda. U međuvremenu, Josip se uvlači u Đurinu kuću u nadi da će saznati nešto o Doris. Prije nego ga Marko potjera, pronađe majicu s nazivom teretane te nagovori Damira da odu u Zagreb istražiti o čemu se radi. Josip provaljuje u računalo u teretani i uspije isprintati dokument o zapošljavanju na Dorisino ime trenutak prije no što ih trenerica potjera. Denis ih zapazi na parkiralištu teretane i zabrine se.


Kud puklo da puklo 143 epizoda
Mile se pravi bolestan da zadrži Zdenku kod kuće – ne želi da ide kod don Ante. Stvari se zakompliciraju kada don Ante posjeti Zdenku i natjera Milu da prizna kako nije bolestan. Uzrujana Zdenka odlazi kod Ante, a u Mili raste ljubomora. Odlučuje uzeti stvar u svoje ruke. Katarina i dalje povrijeđena samuje u brvnari. Doris odlazi od Došena i susreće se s Denisom, koji prijeti da će je raskrinkati. Doris je prisiljena vratiti se i boriti za nasljedstvo. Katarina se uz Markovo inzistiranje naposlijetku vraća kući i sestre se mire. Damir pronalazi pokidanu sliku Doris i njene majke, koju je ona bacila u kontejner. Rađaju se sumnje, osjeća da netko nešto muti. Na Dianin nagovor, Snježana radi ručak za Bornu i Luku, Tomislavove prijatelje. Svi su sređeni, a Borna i Luka ne prestaju sa zadirkivanjem i gledanjem s visoka na seoske običaje. Nakon određenog suzdržavanja, Snježana poludi i izbaci ih iz kuće zajedno s Tomislavom, koji nije stao u njenu obranu. Snježana ostaje sama, ljuta i povrijeđena.


Kud puklo da puklo 142 epizoda
Marko odluči potražiti Mirkovu pomoć kako bi pomogao kćeri pa velečasni Mirko dolazi grešnici Doris u pomoć. Doris mu priznaje kako se kaje zbog svega i obećaje da će se ispričati Katarini. Kata, međutim, nema nikakve tolerancije na Dorisine suze i isprike. Odlučuje da to više neće trpjeti, seli se iz kuće i doseljava ni više ni manje nego u Damirovu brvnaru. Nakon što je Josip odvukao Dianu, Ante je prisiljen dati posao Zdenki. Novonastala situacija izaziva sve više svađa između Zdenke i Mile, koji sve više kipti od ljubomore. Tomislav je pak nesretan jer je noć morao provesti na neudobnom kauču. Snježana ga pokušava udobrovoljiti, ali Ane nema milosti za njega. Tjera Tomislava da ode nacijepati drva za ogrijev. U Oštrovac dolaze Luka i Borna, Tomislavovi ekscentrični prijatelji. Iznenade se kad saznaju da Tomislav očekuje dijete i namjerava stupiti u brak.


Kud puklo da puklo 141 epizoda
Josip i Sveto upadaju u brvnaru na Dianin i Duletov dogovor. Josip napada Duleta koji bježi ne isplativši Sveti honorar. Sveto ga prati, a Dule mu umjesto keša da nekoliko kutija pseće hrane kao kompenzaciju. Sveto je razočaran. Marko saznaje da je Doris bila s Denisom i to govori Katarini koja izgubi živce. Doris pokušava objasniti, ali joj ne uspijeva. Katarina odbija komunicirati i sa Markom i sa Doris. Krešo saznaje što je bilo te izvrijeđa Denisa preko telefona. Marko pokušava urazumiti Doris, ali ne ide mu. Na opće zgražanje majki, Tomislav i Snježa se odluče ipak ne vjenčati. Mirko odluči pomoći te donosi odluku: njih dvoje moraju useliti zajedno i tako poboljšati svoj odnos. Milica i Ane se nakon nebrojenih svađa ipak uspijevaju dogovoriti. Mladi par će živjeti kod Ane. Nažalost, već prvi pokušaj seksa je prekinut jer ih Ane nadzire. Zdenka u dućanu čuje kako je domaćica don Ante dala otkaz i odlučuje dobiti pošteni posao kako bi zaradila za hipoteku. Usprkos Milinoj zabrani, Zdenka odlazi na razgovor kod don Ante. Za isti posao prijavi se i Diana, koja osvaja Antu i dobiva posao. Dok razočarana Zdenka zadovoljnom Mili govori kako nije dobila posao, razgovor Diane i don Ante prekida ljubomorni Josip koji odvlači Dianu kući.


Kud puklo da puklo 140 epizoda
Velečasni uspije urazumiti Milicu i Ane koje na jedvite jade pristaju na Snježinu i Tomislavovu svadbu! Nakon gospićke gaže, Sveto je oduševljen svojim pjevanjem. Ipak, Duško predlaže Diani profesionalnu karijeru, no mora napustiti Tepavac bend, odnosno, Svetu. Diana je na mukama, no, kada Sveto podcijeni njen angažman, ona odluči prihvatiti Duletovu ponudu za solo pjevačicu, unatoč Josipovom protivljenju te odlazi na dogovor s Duletom, ne znajući da joj je Sveto za petama. Nakon vođenja ljubavi, Doris dira u Denisovu muškost i Damira proglašava boljim ljubavnikom. Povrijeđeni Denis za osvetu dijeli komplimente Katarini, vrijeđajući tako Doris. Usput, napomene joj da bude dobra jer će ponovo zavesti Kate i preko nje doći do nasljedstva. Doris se buni jer se vezala uz tu obitelj. Posvađa se s Denisom. U međuvremenu, Damir od Mile i Stipe saznaje za Denisa i Doris te se odluči suočiti s prevarantima. Denisu zaprijeti, a s Doris razgovara. Kada se Doris rasplače, Damir ju instinktivno zagrli što vidi Katarina i pomisli da su opet zajedno.


Kud puklo da puklo 139 epizoda
Tomislav i Snježana su proveli romantičnu noć. Tomislav ju je odlučio zaprositi. Izlazi iz sobe i angažira ukućane da mu pomognu u tome. Snježana je presretna i pristaje, te hitro odjuri javiti Ani. Međutim, Ane užasno reagira i ne želi čuti za svadbu s Tomislavom. Milica isto tako poludi i odmah dojuri u Oštrovac kako bi raskinula zaruke. Snježana traži pomoć od velečasnog Mirka koji ulaže sve napore kako bi Ane i Milicu prizvao pameti. Zbog Tomislavovih zaruka, nitko se u Đurinoj kući ne sjeti da je danas Katarini rođendan. Katarina je ljuta i povrijeđena, ali se na kraju svi pokušaju iskupiti. U Oštrovac stiže i Denis s cvijećem. Katarina je iznenađena što se jedini on, uz Višnju, sjetio njenog rođendana. U kući se sretnu Doris i Denis i na kraju zajedno odlaze u Gospić kako bi Doris kupila Katarini poklon. U šumi se negdje usput Doris i Denis pohvataju u autu. Mile i Stipe se taman tim putem vraćaju s pecanja, prepoznaju Denisov auto i njega s Doris te ostanu u šoku. Sveto i Diana imaju svoju prvu dnevnu gažu u gospićkom kafiću.


Kud puklo da puklo 138 epizoda
Sveto saznaje da Gavrani imaju neobičnog gosta. Dolazi u Milinu kuću i prepoznaje Lea. Mile i Stipe su šokirani spoznajom da su ozlijedili Larissinog zaručnika. I dok oni strahuju da se Leo ne sjeti tko ga je oborio autom, Sveto se svim silama trudi odvući Lea na svadbu, kako bi imao svoj dugoočekivani nastup. No, dezorijentirani Leo nema nikakvog sjećanja na Larissu i samo gleda kako će pobjeći. Diana se naslađuje Larissinoj nesreći, ne vjerujući kako je zgodnog tipa skupila. Kako odmiče dan, situacija se sve više komplicira i sve eskalira tučnjavom Oštrovčana i Krasinčana. Snježana je u komi zbog nesmotrenog Tomislava koji kako zine, tako nešto pokvari. Glavu mu pred pobješnjelom Ane spašava vel. Mirko, koji odluči uz malo laži pomoći budućim mladim roditeljima da se združe. Snježana i Tom su opet zajedno. Nakon što mu tjelovježbom otkloni bolove, Marko ima same hvalospjeve za svoju novootkrivenu kćer. Njegova fascinacija novom kćerkom dovodi Katarinu do ludila. Odbačena i depresivna, ne vidi više razloga za ostanak u Oštrovcu. Čak ju je i Hund izdao.


Kud puklo da puklo 137 epizoda
Damir se uspne do Katarinine sobe, gdje ga dočekaju zaprepaštene Kate i Doris, ali i Marko, koji ga puškom istjera iz kuće, ponosan na sebe što je uspješno zaštitio svoje dvije kćeri. Ipak, Katarina je i dalje ljuta na Doris zbog Damira, no pokušava se suzdržati. Tu situaciju nimalo ne olakšava Marko, koji cijelo vrijeme favorizira Doris. Tomislav je oduševljen snimkom s ultrazvuka, no oduševljenje prekida bijesna Snježana koja dolazi ravno u njegovu kuću i uzima mu dvd. Tomislav posluša Krešin savjet te odluči Snježani prirediti romantično iznenađenje. No, njegov podvig pođe po zlu kad ga bijesna Ane zamijeni za provalnika. Vraćajući se džipom iz Gospića, Stipe i Mile pregaze Lea te ga onesvještenog odvode u Milinu kuću. Kada se stradali Leo probudi, shvati da pati od amnezije i ne može se sjetiti odakle dolazi ni kako mu je ime. Katarina dolazi pregledati Lea te ona i Damir izmijene nekoliko žučnih riječi. Stipe i Mile oklijevaju Lea odvesti u bolnicu jer se boje da će ih izdati. Na kraju ipak priznaju Damiru što su napravili. Damir im prijeti da hitno odvezu ozlijeđenog mladića u bolnicu inače će zvati policiju. Za to vrijeme, očajna Larissa govori Sveti da je vjenčanje otkazano jer joj je zaručnik nestao.


Kud puklo da puklo 136 epizoda

Šokiran saznanjem da Snježa nosi blizance, Tomislav odlazi u krčmu kako bi joj pružio podršku. On joj pruža DVD koji je ukrao te Snježana shvaća da to nije njen DVD i da Tomislav, zapravo, nema pojma kako se preziva majka njegovog djeteta. Bijesna Snježana odbija mu dati DVD sa snimkom ultrazvuka. No, Diana se sažali i daje mu slike. Tepavac bend dobiva svoju prvu gažu i odmah kreću problemi. Angažira ih Larissa koja se udaje za bogatog stranca i ne propušta priliku to dobro nabiti Diani na nos. Uvrijeđena Diana uzvraća uvrede i odbija svirati na Larissinoj svadbi. Očajni Sveto moli Dianu da se predomisli, pošto su potpuno bez novca. Doris dolazi Damiru na vrata. On ju odbija, govori joj istinu o njemu i Katarini te da ne može biti s njom radi Kate. Mile vidi priliku u novoj nasljednici pa je poziva na kavu. Tjera Damira da se baci na Doris, jer želi dio nasljedstva. No, Zdenka nije impresionirana, njoj je draža Kate. Iako mu je Marko zaprijetio da se više ne približava njegovim kćerima, Damir želi doći do Katarine da joj ispriča što se točno dogodilo, ali ona odbija bilo kakav kontakt s njim. Naposlijetku, uz Josipovu pomoć, pokuša se ljestvama popeti do Katine sobe. No, Hund lavežom izmami Marka iz kuće…


Kud puklo da puklo 135 epizoda

Zbog peripetija sa slikom Gospe, seljani se velečasnom pokušavaju iskupiti poklonima, ali ih on odbija i tjera da zasuču rukave. Seljani su uvrijeđeni, a i potreseni kad saznaju da Došeni imaju još jednog kandidata za nasljedstvo. Naime, odvjetnik je odlučio da Doris smije dobiti novac, ali ako ostane punih godinu dana u selu, kao i njeni rođaci. Sveto odluči zaraditi koju kunu i prijavi se na oglas u kojem se traži bend za svadbu. On postaje pjevač, Diana svira sintesajzer, a Josip je zadužen za snimanje snimke sa svadbe. Improviziraju salu u boravku i snimaju spot. Kada u krčmi sretne zajedno Katarinu i Doris, Damir poduzima sve kako bi izbjegao zajedničko društvo. Kada ostanu same, Doris ispriča Katarini što se dogodilo između nje i Damira u brvnari te Katarina doživi slom. Na Miličino inzistiranje, Tomislav odlazi sa Snježanom na pregled, no tamo se posvađaju. Znatiželjni Tomislav ulazi u ordinaciju i krade snimke s ultrazvuka. Krešo mu ‘čita’ snimke i otkriva da Snježa nosi blizance.


Kud puklo da puklo 134 epizoda
Damir natjera Milu, Stipu i Svetu da priznaju Mirku što su učinili. Nakon neuspjelog pokušaja zamjene originala i falsifikata slike Gospe, a i saznanja da sumnjičavi don Ante nosi sliku na analizu, Mirku priznaju sve grijehe. Mirko poludi, ali odluči riješiti stvar. Krene parati sliku (falsifikat) i u tome ga ulovi don Ante. Don Ante ga ucjenjuje da mu preda original koji će on prodati u zamjenu za šutnju. Mirko pristaje, a biskup ne saznaje pravu istinu. Očita bukvicu seljanima u koje se duboko razočarao. Milica inzistira da se Doris testira te tako dokaže da joj je Marko otac. Na Denisov zahtjev, Doris uzima Katarinin DNK (vlas kose) kako bi zamijenio uzorke. Nalazi, naravno, pokažu da je Doris zbilja Markova kćer. Svi su šokirani. Damir također saznaje da je Doris možda Katarinina sestra. Uspaniči se i moli Boga da to ipak nije istina. Josip ga u tome nimalo ne tješi, njemu je zabavno što je Damir spavao s dvije sestre.


Kud puklo da puklo 133 epizoda
Sveto skriva origninalnu sliku Gospe, dok Jasna ne javi kad ju šalju za Zagreb na prodaju. Bez obzira na ishod u svemu tome, Sveto vidi izvrsnu priliku za biznis. No, Damir i Josip ga otkrivaju i ostaju zaprepašteni projektom svojih očeva. Mile i Stipe na kraju shvaćaju da pod hitno moraju vratiti staru sliku na svoje mjesto. Al ne znaju kako… Doris se predstavlja Došenima kao Markova kćer. Plod je Marka i njegove mladenačke ljubavi Vlaste. Unuci negoduju, Tomislav je ni pod koju cijenu ne prihvaća jer se boji za nasljedstvo, a Katarina je u potpunom šoku. Jedino je Marko dirnut jer mu se dodvorila lažnim Vlastinim pismima i posljednjom željom da Doris upozna svog oca. Kad dođu Višnja i Milica, nastaje potpuna galama. Milica želi izbaciti Doris iz kuće, ne vjeruje joj ništa i misli da se samo došla uvaliti u obitelj zbog nasljedstva.


Kud puklo da puklo 132 epizoda
Dok Ane i Barbara zadržavaju Mirka u uredu Mjesnog odbora, Mile, Sveto i Stipe jedva uspiju postaviti falsifikat na zid župnog ureda, zanemarujući Jasnina upozorenja da se slika još nije osušila. U župni ured, ništa ne sluteći, vraća se Mirko s biskupom Andrijom. Imaju što i vidjeti – Gospina slika na zidu plače. Članovi Odbora su u problemu, jer su svjesni da se falsifikat nije osušio pa je iscurila boja s platna, a selom se proširila vijest da je Gospa proplakala. Svi su izvan sebe zbog čuda, pa i Zdenka. I dok biskup kreće za Zagreb provjeriti je li se doista oštrovačkoj Gospi dogodilo čudo, velečasni Mirko bori se s pomahnitalim seljanima koji se dolaze diviti slici. Na putu za Oštrovac, Doris i Denis zaustavljaju se u Gospiću gdje Denis objašnjava Doris kako će morati dalje sama i predaje joj pisma koja treba dati Marku. Doris je pomalo uplašena, ali spremna na sve da bi došla do novca. Josip i Damir idu u Gospić gdje susretnu Doris koja čeka autobus za Oštrovac. Damir spašava Doris od dosadnih napasnika i oni se sprijatelje te zajedno provode burnu noć.


Kud puklo da puklo 131 epizoda
Mile i Stipe ulove seljane u krađi slike. Umjesto da ih prekore uključuju se u posao s Jasnom te se dogovore da će Mirku uvaliti lažnu sliku, a Jasni prodati original. Barbara se sjeti da Mirko odveze Zokija na natjecanje u vjeronauku, kako bi dobili na vremenu. No, uskoro saznaju da se Mirko vraća u selo i da će vjerojatno stići prije Stipe i Jasne koji dolaze s falsifikatom. Krešo misli da Tomislav neće biti dobar otac pa se s njim kladi u 200 kn da neće biti u stanju brinuti se ni za lutku nekoliko dana. Ulog je čast, ali i lova koju nemaju, a obojica trebaju. Tomu baš i ne ide najbolje, ali to skriva od Kreše. Snježana se zbuni kad vidi Tomislava s lutkom. Na Markov poziv, Katarina kreće u posjet ocu. Damir joj ponudi prijevoz do Zagreba, što ona tvrdoglavo odbija. U Zagrebu povlači vezu kod Denisa i Marko dobije pregled, gdje se ispostavi da nije velika trauma u pitanju. U međuvrememu, Denis je našao novu curu, Doris. Kata ga više ne zanima, ali zanimaju ga njeni novci. Kad čuje da Marko u nesvijesti doziva bivšu ljubav, smisli plan kako se domoći Katinog nasljedstva – nudi Doris da ode u Oštrovac i glumi Katarininu polusestru, odnosno, Markovu kćer. Na Denisovo oduševljenje, Doris prihvaća ponudu. Da bi osigurao da sve ide po planu, Denis dogovara Višnji tjedan dana u toplicama.


Kud puklo da puklo 130 epizoda
Krešo uspije šarmom i poljupcima Jasnu odgovoriti od zvanja policije, ali tada u kuću dolazi Renata, bijesna jer joj se Krešo nije ni javio sa slobode. I dok se Krešo s Jasnom ljubi u sobi, Kata i Tomislav pokušavaju zaustaviti Renatu. No, Renata ne odustaje, a Krešo, čuvši njezin glas, tjera Jasnu iz kuće. Renata nalazi njen grudnjak pa je Krešo primoran priznati nevjeru, ali i nju optuži za isto. Ispostavi se da je Renatin ‘ljubavnik’ njezin rođak pa ona, razočarana i povrijeđena, ostavlja Krešu. Milica također dolazi u Oštrovac i počne proganjati Marka. Marko se pokuša sakriti u Milinoj kući, ali ga ona tamo pronalazi i napada. Zdenka ih tjera pa se na koncu umalo potuku u Đurinoj kući. Svađu sprečava Višnja, koja tjera Milicu iz kuće. Po povratku u Zagreb, Marka udara auto kao pješaka. Bježao je od Miličinog auta i podletio pod drugi. Damir se pomiri s Josipom, pa pokuša i s Kate. Na prevaru je namami u brvnaru, ali umjesto oprosta dobije nokaut od Kate. Seljani donose svoje antikvitete Jasni na prodaju. No, pošto njihove ‘starudije’ nisu vrijedne, Ane, Barbara i Sveto joj u tajnosti pokazuju sliku iz župnog ureda. Jasna laže da je bezvrijedna, no, kada ju pokuša ukrasti, Sveto ju uhvati na djelu. Kada Tepavac nanjuši korist, prešuti Mirku pokušaj krađe i dogovara se s Jasnom. Odvodi ju seljanima u Odbor gdje smišljaju kako maknuti Mirka iz ureda i domoći se vrijedne slike?


Kud puklo da puklo 129 epizoda
Oštrovčani su u problemu. Ne smiju dozvoliti da se Došeni vrate natrag u selo pa Barbara i Sveto kreću sami u akciju protiv Katarine. No, unatoč pokušaju sabotaže i Tomislava i Katarine, selo ne uspijeva u svom planu. Krešo spašava Tomislava, a Damir priznaje Katarini zašto ju je doveo u planinu. Katarina je povrijeđena i ljuta na Damira. Odlazi od njega, lutajući po šumi. Nalaze ju Krešo i Mirko uz pomoć Hunda te se unuci vraćaju u selo. Mile je pušten iz zatvora, na Zdenkinu radost. Marko je svjedočio u njegovu korist i dolazi s Višnjom u posjet unucima. Damiru je sada još gore – Katarinin otac je spasio njegovog iz zatvora, a on je išao protiv Kate. Pokušava joj se ispričati, ali odustaje. Odnosi između Katarine i Damira ponovno su zategnuti. Jasna dolazi u Oštrovac i od Kreše traži nazad svoj auto uz prijetnju policijom.


Kud puklo da puklo 128 epizoda
Seljani odbijaju Katarinu pomoć. Govore joj da ne mogu čekati tri mjeseca dok ona ne dobije nasljedstvo. Seljani shvaćaju koji je jedini izlaz iz situacije - potjerati unuke iz sela zauvijek. Slobodni Krešo sretan se vraća kući i zatiče Renatu s drugim čovjekom. Zabunom misli da ga vara (iako je to njen rođak), pa razočarano odlazi za Oštrovac. Putem stopira Jasnu, s kojom se postepeno poveže u vožnji. Sve završava seksom u gospićkom motelu. Oštrovčani kreću sa svojim planom istjerivanja unuka. Snježana mora nekako odvući Tomislava iz sela, a Damir Katarinu. Oboje se nećkaju, ali pod pritiskom seljana i prijatelja pristaju na plan. Diana daje Snježani lisice i izazovno rublje - namamit će Tomislava u motelsku sobu izvan Oštrovca i vezati ga za krevet. Napaljeni Tomislav pristaje na Snježanin prijedlog. Ona ga veže lisicama i ostavlja samog. Tomislav je užasnut - ostati će bez nasljedstva. Damir vodi Katarinu u planinarsku kućicu. Katarina je toliko oduševljena i sretna da Damir nema srca nastaviti s planom. Javlja Josipu da odustaje od svega.


Kud puklo da puklo 127 epizoda
Sveto se odluči na protuudarac seljanima: stavlja robu s isteklim rokom trajanja na akciju - sve upola. No, posljedica je Barbarino trovanje želuca. Katarini je krivo što je Mile završio u zatvoru pa zove Višnju da joj pomogne urazumiti Marka. S druge strane, Zdenka je sretna jer se Mile žrtvovao radi nje, ali i tužna jer je završio u zatvoru, te ljuta na Katarinu jer je njena obitelj kriva za to. Damir pokušava utješit majku, govoreći joj kako uskoro stiže Marko, koji će sigurno svjedočiti u Milinu korist i izbaviti oca iz zatvora. No, kada Višnja na prevaru dovede Marka u Oštrovac, on izjavljuje kako mu ne pada na pamet braniti Milu. Previše se boji Milice da bi se usudio reći pravu istinu. Tomislav je zatečen planovima svoje majke da Snježani oduzme dijete. Pokušava se nekako iskupiti Snježani pa joj nudi dvjesto kuna, na što ona poludi. Ane je pritisnuta problemima sa svih strana. Poziva Stipu i predlaže mu jedino moguće rješenje iz krize - opljačkati Milicu! Stipe se u početku protivi, ali na kraju ipak pristaje te oni kreću u akciju. Ane pokušava ukrasti Milici iz torbe kuvertu s novcem, ali ne uspijeva. Uz sve probleme, seljani dobivaju nove uplatnice za hipoteke koje nemaju čime platiti. Katarina je duboko razočarana u svog oca. Želi pod svaku cijenu pomoći seljanima i nudi im novac od svog nasljedstva.


Kud puklo da puklo 126 epizoda
Zdenka odnosi Mili hranu, a Rakić ju prati i dolazi do Mile. No, Zdenka ga odalami košarom te Mile uspije pobjeći. I dok Stipe kuje plan kako ga izvesti iz Oštrovca, Rakić privodi Zdenku. Ona mu ne želi ništa reći pa joj on zaprijeti zatvorom. Ane poludi na Miličinu ponudu Snježani i vraća joj novac. Tomislav se naljuti na majku kad sazna što je pokušala napraviti i želi se pomiriti sa Snježanom. No, upadne usred vrlo emotivnog pomirenja kćeri i majke te ga one potjeraju. Sveto je utrostručio cijene u dućanu jer nema od čega platiti kredit. Barbara se šokira kada doživi da njoj, kao novoj svojti, naplaćuje po tako nenormalnim cijenama. I seljani se pobune, na čelu s babom Marom, koja traži pomoć od velečasnog da urazumi Svetu. Velečasni s Josipom odlazi u Krasinac gdje kupuju namirnice za seljane, zbog čega se Sveto smrtno uvrijedi. Tomislav i Ane se svađaju oko Snježane. Ane mu prijeti da je ostavi na miru, inače neće nikad vidjet svoje dijete. Tomislav to ispriča svojoj mami, na što ona poludi i zaprijeti Ane. U međuvremenu, Stipe sklanja Milu od inspektora kod Ane u kuću. U žustroj svađi, Milica uvidi da je Mile u kući te odaje inspektoru Milino skrovište. Inspektor, Zdenka i Damir dolaze u krčmu gdje Mile, kada čuje da je Zdenka ugrožena radi njega i da će je privesti za pomaganje bjeguncu, ponosno izađe pred inspektora i preda se.


Kud puklo da puklo 125 epizoda
Milica spašava sina od prisilnog braka i odvodi ga kući. Istovremeno Snježana očajava, a Tomislava muči grižnja savjesti što je okrenuo leđa Snježani i svojem djetetu. Milica pokušava potplatiti Snježanu kako bi oslobodila Tomislava odgovornosti za dijete. Don Ante se vraća u Oštrovac s namjerom da ponovno ukrade kuglu, a Stipe i Mile ga zatiču na djelu. Želeći ga otjerati, Stipe aktivira dinamit. No, njegov pothvat pođe po zlu – kugla je uništena, a don Ante umalo ubijen. Svi snovi su propali i Mile bježi pred zakonom, dok mu je inspektor Rakić za petama. Nije uspio riješiti kaznu za ustrijeljenog medvjeda, a ni ratu kredita. Mučen glađu, Mile dolazi kući odakle jedva izmakne inspektoru. Zdenka ga zaštiti i on uspijeva pobjeći u šumu. Stipe mu pravi društvo i pokušava ga odgovoriti od bijega, ali Mile je tvrdoglav. Nakon noći provedene u šumi, Mile ne može više izdržati i naručuje od Zdenke svoju omiljenu hranu.


Kud puklo da puklo 124 epizoda
Barbara odlučuje sama prepraviti Zokijev test, a Mirko moli Damira i Katarinu da odu vratiti zeca. Kada Zoki shvati da mu je zec spašen, briljira na usmenom dijelu natjecanja i Oštrovac pobjeđuje. Na zadovoljstvo Oštrovčana, Don Ante će morati vratiti kuglu natrag. Na sastanku Odbora, članovi izglasaju novo svečano mjesto za kuglu, to je obronak pored Miline kuće. No, Mile i Stipe ubrzo shvaćaju da će morati dinamitom raščistiti teren kako bi mogli postaviti kuglu. Snježana odlazi, a Diana ostaje u suzama za najboljom prijateljicom. Tomislav se šokira kada od Zokija sazna da je Snježana trudna. Odluči razgovarati s njom i saznati istinu. Dolazi u Snježaninu kuću gdje pronalazi njeno pismo namijenjeno Ane. U šoku ga čita i shvaća da se Snježana uputila u Zagreb. Trči prema stanici ne bi li je sustigao. Ane također pronalazi pismo. Shvaća da joj je Snježana lagala i da je trudna. Ona uzima pušku i kreće za Tomislavom i Snježanom. Za to vrijeme, Damir i Katarina se u brvnari prepuštaju strastvenim poljupcima. No, idilu prekidaju Diana i Josip koji im u panici javljaju kako Ane natjerava Tomislava i Snježanu s puškom po selu. Ane pod prijetnjom puške uvodi Tomislava i Snježanu u župni ured i zahtijeva od velečasnog Mirka da smjesta obavi ceremoniju vjenčanja.


Kud puklo da puklo 123 epizoda
Nakon razmišljanja, članovi Mjesnog odbora pristaju na okladu i potpisuju ugovor s don Antom. Damir i Katarina doznaju da je Mirkova karijera ulog u okladi i otkrivaju to razočaranom Mirku. U neuspješnoj potrazi za odgovorom vezanim za bezgrešno i grešno začeće, slomljeni Zoki otkriva užasnutoj Barbari da uopće nije bio najbolji na testu iz vjeronauka, već je varao na ispitu. Mirkovo radno mjesto je ugroženo! Biskup dolazi u selo prisustvovati natjecanju iz vjeronauka. Zoki je naučio napamet čitavu Bibliju i spreman je za utrku. Don Ante mu otima zeca i prijeti – ako ne izgubi na natjecanju, zec ide u lonac. Očajni Zoki namjerno loše piše test, što saznaju Barbara i Mirko. Snježana moli Ljubu da je primi u Zagreb. Planira otići iz Oštrovca. Diana je pokušava nagovoriti da ostane, ali Snježana je uporna – piše oproštajno pismo Ani, u kojem joj objašnjava svoj postupak.


Kud puklo da puklo 122 epizoda
Diana i Snježana ne govore Zokiju cijelu istinu pa Zoki zaključi da je Snježana bezgrešno zanijela i o tome se ispovijeda Mirku. On pokušava saznati što je bezgrešno začeće i otkriva Mirku da je Snježana trudna. Mirko razgovara sa Snježanom, koja odbija bilo kakav savjet da kaže istinu majci i Tomislavu. Ne sluša ni Dianu, kojoj je više dosta psihoze oko njene lažne trudnoće. Milica, u funkciji Markove odvjetnice, nagovori Marka da cinka Milu i njega proglasi krivolovcem. Marko je pušten i obećava Milici da će ju štititi dok god ona misli plaćati njegov kredit. Kate i Damir susreću Marka koji uništava snimku Miličinog priznanja na mobitelu, a Rakić pak odlazi Mili i pripiše mu masnu kaznu. Milica, svjesna kako bez sječe nema profita, odluči otići iz Oštrovca i ostaviti članove Odbora na cjedilu. Natjecanje u vjeronauku se zahuktava, a don Ante posjećuje Barbaru sa svojom savršenom kandidatkinjom Marijom. Nudi joj okladu: ako oštrovački kandidat Zoki pobjedi, Oštrovčani dobivaju natrag kuglu. Ako pobjedi Marija, Oštrovčani će morati istjerati vel. Mirka iz župe. Članovi Odbora odlučno odbijaju okladu. No, kada shvate koliko don Ante zarađuje na kugli, ipak se zamisle.


Kud puklo da puklo 121 epizoda
Mile i Stipe prate Marka, koji je u pohodu na medvjeđe krzno. Oni mu predlažu da podijele plijen, inače će ga prijaviti policiji. Marko pristaje i njih trojica deru medvjedu kožu. No, u šumu stiže TV ekipa i snimi krivolovce na djelu. I dok Marko privremeno skriva krzno na Đurinom tavanu, jer ga Zdenka ne želi u svojoj kući, inspektor Rakić dolazi istražiti slučaj krivolova. U strahu da Rakić ne otkrije tko je na u vijestima objavljenoj snimci, Mile optužuje Milicu i šalje ga kod Došenovih, gdje Rakić pronalazi Marka s krznom i uhićuje ga. Damir i Katarina su zgroženi jer je Milica dopustila da se Marka optuži za krivolov koji nije počinio. Snime ju kako priznaje svoj zločin, u nadi da će tako osloboditi Marka i spriječiti daljnju sječu šume. Iako nevoljko, Diana pristaje lagati pred Ane i Tomom da je ona trudna, dok Snježa ne skupi hrabrosti da izađe s istinom. Tom, ne sluteći ništa, odaje Josipu da je Diana trudna. Josip je oduševljen, no uskoro mu Diana objasni da je sve to gluma kako bi zaštitili Snježanu. Sveto i Barbara su van sebe od sreće zbog Dianine trudnoće, ali se ne prestaju međusobno prepirati oko toga kako se dijete treba zvati ili što mu sve valja kupiti. Diana moli Snježu da što prije prizna istinu jer oni tu torturu ne mogu izdržati. Razgovor između dvije prijateljice čuje Zoki, Barbarin kandidat za nadolazeće natjecanje u vjeronauku, te saznaje da je Snježana trudna.


Kud puklo da puklo 120 epizoda
Zdenka razotkriva Milu pred odvjetnikom i prepušta stan svojoj sestri. Katarina obavještava ukućane da je Milica vjerojatno mrtva. Svi su u šoku. No, Milica se vraća kući. Hvali se članovima obitelji kako je ubila medvjeda i sva sretna im pokazuje fotografije na mobitelu. Katarina se sablažnjava jer smatra da je linč na medu bio nepotreban, a ona i njena sječa su krivi što se životinja uopće spustila prema selu i ubila Damirovu baku. Katarina krade njen mobitel kako bi ju prijavili te barem privremeno zaustavili sječu. Ipak, Milica razotkriva njen i Damirov plan i briše fotografije. Marko shvaća da se ne može osloniti na Milicu u vezi s plaćanjem hipoteke pa krene planirati potragu za mrtvim medvjedom kako bi mu oderao kožu i prodao je na crnom tržištu. Mile saznaje za njegov plan i nagovara Stipu da mu se pridruži. U međuvremenu, u selo stiže TV ekipa koja radi priču o napadu na Ivku. Damir im otkriva kako je Milica za to kriva, ali se ona uspješno brani. Snježanin test na trudnoću je pozitivan. Ona je na rubu očaja. Njezin test pronalazi Ane pa joj Snježana, od straha, kaže da je test Dianin - Diana je trudna.  Sapunice.net

.Starije epizode.
Noviji Stariji