Kud puklo da puklo epizode

.Starije epizode.                          .Novije epizode.

Kud puklo da puklo 119 epizoda
Obitelj Gavran vraća se sa Ivkinog sprovoda. Mile je zlatan prema Zdenki. Malo ga peče savjest zbog krivotvorenja, ali svejedno jedva čeka čitanje oporuke. Biserka dolazi u Milinu kuću s odvjetnikom te uslijedi čitanje oporuke. Mile je napet. Odvjetnik izjavljuje kako je Ivka ostavila svu svoju imovinu Damiru. Biserka pobjesni i krene napadati Milu koji se brani. Zdenka odlazi razgovarati sa Stipom i u njegovom smeću otkriva dokaze da su Mile i Stipe krivotvorili oporuku. Zdenka je bijesna na Milu. Kako radnici odbijaju raditi u šumi dok je medvjed živ, bijesna Milica uzima pušku i kreće u lov s Markom. Na prvi šušanj Marko bježi, a hrabra i luda Milica nastavlja sama. Marko se vraća kući i obaviještava svih kako je Milica ostala u šumi i sama krenula u lov na medvjeda. Svi su u šoku. Katarina traži Damirovu pomoć i oni bezuspješno traže Milicu po šumi. Nailaze na tragove borbe i komadić Miličine odjeće na kojem su tragovi krvi. Katarina i Damir strahuju da se dogodilo ono najgore.


Kud puklo da puklo 118 epizoda

Ljubo odlazi u Zagreb. Stipe se emotivno oprašta od sina, a Mile koristi priliku da se opet pommire. Damirova baka Ivka sama odlazi k Đurinoj kući posjetiti Katarinu. No, dovede se u smrtnu opasnost - Katarina pronalazi mrtvu Ivku kojoj je, pri susretu s medvjedom, stalo srce. Obitelj Gavran je zavijena u crno, a Katarina pokušava utješiti Damira, koji prespava kod nje. Mile koristi Ivkinu smrt i sa Stipom sastavlja lažnu oporuku prema kojoj bi Damir naslijedio Ivkin stan. Striptizeta Dragica je zakasnila na Josipovu momačku i njih dvoje ostaju zajedno piti u krčmi. Ane ih tjera, a Josip nudi Dragici da prespava kod njega, jer nema prijevoz za doma. Diana ih zatiče ujutro na kauču i pobjesni. Odlazi od Josipa. Milica odlučno ide u borbu protiv medvjeda. Postavlja zamke oko kuće, dok se Marko i Tomislav kukavički skrivaju.


Kud puklo da puklo 117 epizoda

Srećko po drugi put pobjegne i ukrade Miličin auto. Na kraju naleti na uplakanu Barbaru, slomi se te se na kraju ipak predaje. Izluđeni Ljubo napokon hapsi Srećka, ali inspektor Rakić preuzima zasluge i suspendira nesretnog Ljubu. Srećko ipak pokazuje veličinu pa se žrtvuje za slobodu Diane i Josipa i preuzima svu krivicu na sebe. Na putu za Gospić, Srećku i inspektoru se pripriječi medvjed što Srećko koristi kao priliku za bijeg. Spašavajući inspektora iz neugodne situacije, Ljubo na kraju izvuče korist. Dobio je natrag posao i priliku za Zagreb! Josip i Damir mu planiraju oproštajku i momačku u jednom. Momci piju dok Sveto okuplja novu obitelj i brine se oko tankog miraza. Mile je u problemu, Milica mu više neće plaćat kredit. Ide na zadnju kartu, dovodi Zdenkinu majku Ivku i moli je da im prepiše stan.


Kud puklo da puklo 116 epizoda

Srećko dolazi k Barbari. Ona ga želi nagovoriti da se preda policiji kako bi Diana bila oslobođena. Međutim, Srećko na to ne želi pristati i Barbara ga fizički pokuša natjerati. Srećko pobjegne, ali nalijeće na Damira, kojem također uspijeva pobjeći. Damir alarmira selo i svi se daju u potjeru. U međuvremenu, inspektor se pridružio potjeri za Srećkom i ostavio „pritvorenike Ljubi na odgovornost. Diana i Josip su svjesni kako možda odlaze u zatvor te iskorištavaju priliku dok je Mirko u uredu - žele se vjenčati. Sveto i Barbara se protive, ali svadba se ipak održava. Mile i Stipe odlaze također u potjeru za Srećkom, no nalete na inspektora koji im naredi neka ostanu kraj kamiona za slučaj da se Srećko vrati. Usred noći ih napadne medvjed. Oni pobjegnu u kamion. I dok traje potraga, Srećko nalazi utočište u Đurinoj kući gdje ga otkriva Katarina. Ipak, Srećko se uspijeva dokopati puške.


Kud puklo da puklo 115 epizoda
Milica je spašena, ali nakon nesreće s kotlom, pretpostavlja kako ju je Marko namjerno doveo u životnu opasnost. Osvećuje mu se Đurinom lovačkom puškom. Marko je samo okrznut i mora se oporavljati pod istim krovom s Milicom. Za to vrijeme, Ljubina karijera je u opasnosti – inspektor Rakić dolazi provjeriti njegov slučaj. Shvaća kako su Oštrovčani radili protuzakonite radnje te zadržava Ljubu. Josip i Diana, mučeni grižnjom savjesti, preuzimaju krivnju na sebe, ali inspektor je tvrd orah. Damir posjećuje Đurine i predlaže Milici da se oduži Ljubi na način da razgovara s inspektorom koji ga ispituje. Milica pristaje, Ljubo joj je ipak spasio život. Na Ljubino ispitivanje stiže Milica koja dodatno zakomplicira stvari. Barbara naziva Srećka i govori mu da se vrati natrag u selo. Na kraju napornog dana, Damir i Katarina zajedno nalaze utjehu u nježnostima.


Kud puklo da puklo 114 epizoda

U Barbarinoj kući u tijeku je lažno vjenčanje. Ljubo je iz pritvora doveo Srećka koji se na dogovoreni znak ruši u nesvijest. Ipak, Ljubo je sumnjičav i ne želi mu skinuti lisice. No, Ljubo prima poziv od Mile koji ga moli za hitnu intervenciju jer su mu u kuću upali „provalnici“. Ljubo zaduži Damira da pazi na Srećka i odlazi spasiti Gavrane. Međutim, Stipe razotkrije Milinu diverziju i smrtno se naljuti na njega. Razočarani Ljubo shvaća da je upao u klopku i da su ga svi s kojima je blizak izdali, a Barbara i Sveto mu naposljetku priznaju da je Srećko pobjegao. Katarina i Damir žele se ispričat Ljubi, no sve što Ljubo želi je dovršiti posao – pronaći Srećka. No, Srećko je već u bijegu. Na samom rastanku, Diana se smiluje ocu i daje mu sav novac zbog kojeg je i organizirana cijela operacija. Barbara i Josip su očajni, ne znaju kako se sada snaći. Marko se sprema sam krenuti u proizvodnju rakije. Tomislav ga uhvati na djelu pa ga Marko opija ne bi li ga spriječio da ga izda Milici. Pijani Tomislav dolazi u krčmu i klekne pred zaprepaštenu Snježanu. No, na prosidbu upada Ane koja pijanog Tomislava odvodi k Milici. Ane i Milica se posvađaju, Ane zaprijeti Milici, a Milica Tomislavu. Tomislav, ljut, uvrijeđen i pijan, svašta izgovori Milici, između ostalog, i da je pio s Markom koji radi svoju rakiju. Upavši u Markovu pecaru, Milica mu zaprijeti policijom ako ne prekine s tim kriminalnim poslom. Marko bježi iz štale u koju zaključa Milicu. No, zbog pregrijanog termostata, izbija eksplozija. Marko, Tomislav, Damir, Katarina i Ljubo krenu u pomoć Milici. Hrabri Ljubo razbija vrata štale i izbavi Milicu od smrti.


Kud puklo da puklo 113 epizoda

‘Pomirbeni’ razgovor Barbare i Srećka s Dianom se pretvara u novu svađu koju smiruje Josip sa sretnim vijestima o spašenom kamionu. No, njihovu idilu prekida dolazak Ljube kojeg je Milica natjerala da uhiti Srećka. Naime, Milica je od Svete saznala za Milinu urotu protiv nje. Svi su šokirani uhićenjem Srećka. Milica prijeti Ljubi da će mu srediti otkaz ako Srećka ne smjesti iza rešetaka te je on prisiljen poslušati ju. Sprema se isporučiti Srećka u Gospić. Srećko mu nudi mito, ali Ljubo je neumoljiv. Katarina i Damir su u panici kad saznaju da je Srećko u zatvoru. Dolaze kod Josipa i Diane smisliti što i kako dalje. Shvaćaju da moraju izbaviti Srećka iz zatvora jer im je on jedina nada da nastave s poslom i dođu do potrebnog novca. Diana i Josip dosjete se rješenja. Organizirat će lažno vjenčanje kako bi Srećko mogao pobjeći. Barbara posjećuje Srećka, koji je pod budnim okom Ljube, te mu potajno izlaže plan bijeg. Marko pronalazi kotao za pečenje rakije koji je Milica sakrila u šupu.


Kud puklo da puklo 112 epizoda

Srećko, Damir i Kata žele zeznuti Vjeku i Mrkog pa im podvaljuju Marka kao šefa za preprodaju alkohola. Srećko ih prilikom primopredaje napušta zbog Barbarine drame pa Marko ostaje sam s braćom. Oni ga prepoznaju i nastaje nered u koji se uključuje Damir. I dok Damir pregovara, Katarina se penje u kamion s kojim Vjeko i Mrki ubrzo odlaze u nepoznatom smjeru. I dok Marko i Damir brinu za Katarinu, Vjeko i Mrki otkrivaju slijepog putnika – Katarinu – koja je odlučila pružiti otpor vrištanjem. Mrki i Vjeko se prestraše da će tako privući pozornost i na koncu biti uhićeni zbog otmice i preprodaje alkohola pa zovu Damira da odvede Katarinu. No, umjesto njega stiže Marko koji se pridružuje kćeri. Na dogovorenu lokaciju naposljetku dolazi i Damir u Ljubinoj pratnji. Vjeko i Mrki se prestraše i pobjegnu. Alkohol je spašen. Pod Barbarinim balkonom okupljeni mještani prisustvuju drami koja eskalira u novi sukob između Diane i Barbare. Sveto s ekipom pokušava na silu maknuti Barbaru s balkona, prilikom čega ona pada ravno na zabrinutog Srećka. Iako je tijelom ublažio njen pad, Srećko je i dalje pod oštrom Barbarinom paljbom. Ona njega i Ane drži krivima za svoju sramotu, ali i prekid komunikacije s Dianom. Mirko ih nagovara da razgovaraju sa kćeri. Mile i Stipe planiraju urotu protiv Milice. Namjera im je preuzeti posao preprodaje drva jer su saznali kolika je Miličina stvarna zarada, pri čemu bi im Srećko trebao pomoći da pronađu kupca. Na nagovor Ane, Mile svoj plan izlaže Sveti.


Kud puklo da puklo 111 epizoda
Milica zahtjeva od seljana da spriječe svoju djecu u proizvodnji rakije. Barbara podrži Miličinu ideju, a Ane ju napada stavljajući joj na nos tko je Dianin pravi otac. Povrijeđena Barbara odlazi, a informacija dođe i do vlč. Mirka. Vjerko i Mrki otimaju Damiru kamion s rakijom. U posljednji tren dolaze Ljubo i Milica, ali ne uspijevaju uhvatiti kradljivce. Iako Milica zna tko je sve bio u dogovoru, dokazi su ukradeni. Damir i Katarina se izvlače, a Ljubo odbacuje tužbu jer nema dokaza - votku su ukrali Vjeko i Mrki. Milica daje ultimatum svojim kreditašima - otplaćivat će im kredit tek kada pronađu pecaru i zaustave djecu u pokretu otpora. Mile nalazi pecaru, ali ih Milica i dalje drži u šaci i ne isplaćuje im novac. Mile, Sveto i Ane su ogorčeni. Srećko priznaje ekipi da je otmica dijelom njegova krivnja, jer je šurovao protiv njih dok još nije znao da ima kćer u Oštrovcu. Srećko se pokušava iskupiti pa predlaže Damiru i Katarini novi plan - podvaliti Marka kao šefa koji će otkupiti rakiju. Diana je potpuno razočarana i ocem i majkom te ih oboje odbacuje. Barbara drami i izlazi na svoj balkon. Viče da će se ubiti, ako joj Diana ne oprosti. Sveto moli Dijanu da razgovara s majkom kako se ova ne bi bacila s balkona, no Dijana oklijeva.


Kud puklo da puklo 110 epizoda
Ane poludi na Milu jer je iskoristio Snježu za svoju poziciju u pilani. Nakon incidenta, Milica postavlja Svetu za nadglednika i to razočaranom Mili dobro natrlja na nos. Srećko je oduševljen što ima kćer. Diana ga poziva na svoje vjenčanje, a potom se povjeri Snježani kako joj je majka lagala oko očinstva te da je Srećko njen pravi otac. Ova informacija pobjegne Snježani pred Anom. Slavi se proizvodnja prve votke, ali na ekipu vreba opasnost - Vjeko i Mrki ih uhode. U dogovoru sa Srećkom planiraju ukrasti rakiju. No, nakon razgovora sa Dianom, Srećko odustaje od plana pa Mrki i Vjeko, ne vjerujući više Srećku, odlučuju sami preuzeti krađu alkohola. Barbara ne želi da Srećko ima ikakve veze s Dianom, tjera ga iz kuće te laže Diani kako se njezin otac nije promijenio - još uvijek izbjegava obaveze. Diana ga konfrontira i saznaje kako joj je majka ponovo lagala. Odlučuje biti na Srećkovoj strani te nastavljaju s planom preprodaje alkohola. Barbara to saznaje i prijavljuje ih sve Milici.


Kud puklo da puklo 109 epizoda

Nakon što ga Snježana 'obradi', Tomislav, na Svetin užas, postavlja Milu za nadglednika. I dok Katarina i Damir čuvaju kotao i prave rakiju, te se opet povezuju kroz svoje karakteristično zezanje, Mile vodi nezainteresiranog Tomislava u posjet pilani. Katarina i Damir su u panici da bi njihova destilerija mogla biti otkrivena. Ipak, uspijevaju odvratiti pozornost Mili i Tomislavu od pecare tako što ih ovi uhvate kako se ljube pa brzo odlaze da bi im dali privatnost. Josip konfrontira Barbaru vezano uz Dianinog oca, no ona ga moli da šuti o pravoj istini. Josip odluči Diani reći sve, ali ga u tome spriječi Ljubo, koji ga privodi u stanicu zbog krađe krumpira i novca iz Svetinog dućana. Ljubo saznaje od Josipa za čitav plan pecare i pridružuje se ekipi. Josip otkriva Diani da joj je Srećko otac. Diana je ljuta na Barbaru. Upoznaje se sa Srećkom. Mile uspije Tomislavu napuniti glavu o prednostima pilane. Tomislav zove Milicu, koja dolazi iz Zagreba i napada sina zbog nesposobnosti. Nju ne zanima pilana nego želi da mještani što prije posijeku stabla, da bi ona zgrnula laku lovu. Milica optužuje Snježanu da je manipulatorica koja je Tomislavu sugerirala Milu kao nadglednika te o tome obavještava ljutitu Anu.


Kud puklo da puklo 108 epizoda

Mile, Stipe i Sveto na „proslavi“ Tomislavovog rođendana otkriju svoje prave namjere – obojica žele posao nadglednika. Očajan Tomislav ih tjera, a utješi ga Snježana koja ga iznenadi s tortom. Tomislav ju ganut poljubi te se oni prepuštaju nježnostima. Nezadovoljni zbog propalog plana s tortom, Mile i Stipe pokušavaju ponovno nagovoriti Tomislava da stavi Milu za nadglednika poslova. Kada zateknu Tomislava i Snježanu u krevetu, dolaze na ideju da bi Snježana mogla lobirati za Milu. U zamjenu za šutnju (Ane ne smije saznati da je Snježana s Tomislavom), Snježana nagovara Tomislava da postavi Milu na mjesto nadglednika. Barbara ne želi da Ljubo ‘čačka’ po Srećku pa mu pruži alibi, nakon čega se njih dvoje prepuštaju strastima. No, kući stiže Diana koja ostaje u šoku kada zatekne majku i Srećka u krevetu. Diana ni ne sluti da njih dvoje imaju zajedničku prošlost. No, to ubrzo saznaje Josip, koji, prema istom madežu kod Srećka i Diane, posumnja da je on njen pravi otac. Barbara preko Srećka saznaje da se Diana i ostali bave ilegalnom proizvodnjom alkohola te ne želi Srećka ni blizu svoje kćeri. S druge strane, Srećko namjerava prevariti Josipa i u dogovoru je s Vjekom i Mrkim.


Kud puklo da puklo 107 epizoda
Katarina ucjenjuje Damira da ju primi u ekipu ili će ona sve reći Ljubi. Damir nevoljko pristaje, ali joj zadaje posao guljenja krumpira. Diana od Josipa iznudi prosidbu i ne sluteći koja se priča krije iza prstena. Naime, Barbara se skameni kada joj Diana pokaže „svoj zaručnički“ prsten. Barbara ga prepozna, ali o tome šuti. Na putu kući susreće Srećka kojeg sva uspaničena i šokirana prima u kuću. Srećko je zanesen njome, ali ni ona nije imuna. Posjećuje ih Ljubo koji otkriva da je Srećkov kamion, koji mu je toliko sumnjiv, parkiran ispred Barbarine kuće. Josip pak od Svete traži da mu da novac za svadbu koji on planira uložiti u destileriju. Sveto to odbija pa mu Josip pljačka dućan dok ovaj priprema tortu za Tomislavov rođendan. On se, baš kao i Mile koji je natjerao Zdenku da peče tortu, želi dodvoriti Tomislavu kako bi dobio stalan posao nadglednika. Svi se susreću kod usamljenog Tomislava kojeg su svi ignorirali na njegov rođendan te dolazi do fizičkog obračuna.


Kud puklo da puklo 106 epizoda
Ljubo i Krasinčani nalaze oteti kamion, no bez krumpira. I dok Sveto očajava zbog gubitka krumpira, Katarina je sve sumnjičavija prema Damiru i ekipi, provodi svoju istragu i na kraju zakuca na vrata brvnare, gdje otkriva Damirove i Josipove poslove. Damir joj pokušava sve objasniti i moli ju da ih ne izda. Katarina u početku oklijeva, ali na kraju ipak pristaje šutjeti. U Oštrovac dolazi Srećko kako bi sklopio poslove s Josipom i destilerijom. Josip od Srećka traži predujam, ali Srećko nema novaca pa mu teška srca daje prsten koji nosi oko vrata, napominjući koliko mu je intimno bitan – vezan je uz jednu damu iz njegove prošlosti. Josip mu obećava da će mu vratiti prsten čim mu on dostavi novac za predujam. U međuvremenu, Damir i Josip shvaćaju kako ne smiju više riskirati sa držanjem krumpira u brvnari te ga odluče prenijeti u pilanu i tamo nastaviti s poslom destilerije. Uskoro, Josip shvaća da je izgubio prsten koji mu je Srećko dao. Diana pronalazi prsten u Svetinoj kući i pomisli da će ju Josip zaprositi. Milica dolazi u Oštrovac provjeriti kako napreduju radovi. Ljuta je na Tomicu kada shvati da je dopustio da se radnici razbježe te naređuje Sveti i Mili da se vrate na posao. No, Svetu ukliješti u kičmi i Katarina mu mora dati injekciju. Nakon što se nakratko ujedine kako bi se suprotstavili Milici, Mile pobjesni kada Tomislav Sveti ponudi poziciju nadglednika.


Kud puklo da puklo 105 epizoda

Nakon što ga je Josip „obradio“, Sveto naručuje iz Krasinca još pola tone krumpira. I dok on očekuje pošiljku od Vjeke i Mrkog, njihov kamion otmu Josip, Damir i Diana. Družina istovari krumpire u brvnaru, a Josip krene vratiti kamion tamo gdje su ga i oteli te sakriti tragove. Katarina ustanovi da se Ljubo razbolio od trovanja mesom te brine za njega. S druge strane, Tomislav je nezadovoljan što je Ljubo, zbog želučanih tegoba, privremeno odustao od istrage krađe krumpira. Ipak, kada ga nakon krađe kamiona posjete Mrki i Vjeko, Ljubo ponovo oblači uniformu i nastavlja s istragom. Mile saznaje da je Stipe krenuo u Krasinac po kuglu te odlazi osujetiti njegov plan smatrajući kako jedino on ima pravo na taj čin – jer je njegov sin Damir kriv za nestanak kugle. No, obojica završavaju u želučanim grčevima usred don Antinog dvorišta, neobavljena posla, pa don Ante dovodi Zdenki još dva pacijenta (Milu i Stipu) koji su mu povraćali u vrtu i pokušali ukrasti kuglu. Zdenka ih smješta u isti krevet zbog čega dolazi do stalnih svađa jer se ponašaju kao djeca. Zdenka zove Mirka u pomoć da pokuša pomiriti Milu i Stipu.


Kud puklo da puklo 104 epizoda

Zdenka je pozvala Stipu i Ljubu na ručak. Mile poludi kada vidi Stipu u svojoj kući. Tjera ga i njih dvojica se žestoko posvade. Uz to, između Zdenke i Mile bukne svađa oko mesa koje ona želi baciti, no Mile smatra kako su pretjerano rastrošni i za sve okrivljuje Stipu i Ljubu koje su često hranili pa Zdenka bude prisiljena napraviti čobanac od sumnjivog mesa. Igrom slučaja, pokvareni čobanac pojedu Stipe, Mile i Ljubo. Istovremeno, Stipe naumi ukrasti natrag Oštrovačku kuglu iz Krasinca. Josip i Damir odlučuju se na novi biznis kako bi spasili selo – proizvodnju rakije od krumpira – pa sa Snježanom i Dianom pokušavaju ukrasti dovoljno krumpira kako bi se bacili u proizvodnju rakije. No, ubrzo shvate kako im pokradeni krumpiri neće biti dovoljni za profitabilnu količinu votke pa Damir nagovori Josipa da predloži ocu još jednu narudžbu. Marko moli Katarinu da nikome ne oda istinu o kugli. Moraju šutjeti i trpjeti zbog kredita koje im Milica plaća. Katarina je u velikoj dvojbi. Na kraju, na Miličin nagovor, odstupa s mjesta predsjednice Odbora. Novi predsjednik postaje Tomislav, koji uživa u novostečenoj poziciji predsjednika. Sve pođe krivo kada se seljani pobune što se ništa ne radi po pitanju učestalih krađa krumpira. Tomislav prisiljava Ljubu na istragu, no istovremeno mu smeta i zanovijeta. Za vrijeme istrage, Ljubo pada kao „žrtva čobanca“.


Kud puklo da puklo 103 epizoda
Damir ne uspijeva vratiti kuglu jer ga don Ante prijavljuje policiji. Poraženo se vraća u selo, a seljaci odlučuju dati glas Katarini. Milica bjesni na Tomislava jer se nadmudruje s djetetom za mobitel i tjera ga da iz ovih stopa krene tražit mobitel. Na koncu, Zoki vraća Tomislavu mobitel i izdaje njegov grijeh pred Katarinom. Katarina je zgranuta i ljuta na Tomislava zbog toga što je lažno optužio Damira. Odlazi Damiru reći istinu. Damir ne prihvaća baš najbolje tu vijest, bijesan je na Katarinu i na sve Došene. I dok seljani očajavaju jer Don Ante u Krasincu radi biznis od kugle, Tomislav je u panici da će Katarina izdati cijelom selu kako je on kriv za kuglu. No, Milica mu obećaje da će ona sve srediti te zove Marka da dođe u Oštrovac. U međuvremenu, Milica prisili muške članove Odbora da sijeku drva u šumi i to besplatno u zamjenu za plaćanje kredita. Mile i Sveto prigovaraju.


Kud puklo da puklo 102 epizoda
Nakon seksa na radiju, sluđeni Mirko, na Josipov užas, uništava radio stanicu, a šokirani penzioneri negoduju i odbijaju glasati za ikoga od kandidata. Svi su poraženi, a Milica je ljuta na Tomislava jer je naštetio njenom planu. Ogorčeni Tomislav odlazi u krčmu gdje susreće Damira koji se, kad sazna da je cijelo selo čulo seks njega i Kate, odaje piću. Razočarani Damir napije se s Tomislavom i bijes iskaljuje na kugli, koja mu ne ispunjava želje. Drugo jutro, Don Ante pronalazi kuglu na krasinačkom terenu i odvozi ju u svoje dvorište. Damir se budi nakon noći pijanstva i shvaća da kugle više nema. Odlazi k Tomislavu koji se pravi da se ničega ne sjeća, ali, pritisnut bijesnom Milicom, priznaje joj kako je on odgurao kuglu. Sjeti se i da je snimio video, ali brzo shvaća da je izgubio mobitel. Zoki pronalazi mobitel u šumi i ucjenjuje Tomislava da mu ga neće vratiti dok mu ovaj ne kupi čokoladu i mrkvu. U međuvremenu, selo saznaje da je kugla kod don Ante. Milica, znajući da su jedini dokazi protiv njenog sina u njegovom mobitelu, proglašava Damira krivcem. Selo mu okreće leđa, ali on obećava da će vratiti kuglu. Očajan zbog svega, sretne Katarinu i otvoreno joj prizna da je kugla u Krasincu zbog nje – napio se kako bi nju zaboravio.


Kud puklo da puklo 101 epizoda

Na sučeljavanju kandidata izbija svađa u “ljubavnom trokutu“ i sve se podiže na osobnu razinu. Denis shvaća da Katarina uopće nije luda za njim. Katarini je muka od svih, ljutito odustaje od kampanje i Damir je pobjednik. Ipak, Milica još nije gotova – spremna je igrati prljavo. Diana i Josip odlučuju potaknuti birače da daju glas Damiru pa organiziraju u Mjesnom odboru besplatni frizeraj za penzionere. To ubrzo saznaju Milica i Mile, koji rade protuudar – Milica dovodi Denisa da besplatno mjeri tlak starčićima. Nakon što ga Zdenka natjera, Damir se dolazi ispričati Katarini zbog svog ponašanja na sučeljavanju. No, zatiče ju sa Denisom. Oboje poneseni emocijama, ponovo se posvađaju te se u žaru nove svađe prepuštaju strastima. Sve se odvija u Damirovoj brvnari gdje je Josip preselio radio stanicu. Tijekom seksa upali se prijenos te čitavo selo uživo sluša što Damir i Katarina rade. Ljubomorni Tomislav upali u Mjesnom odboru radio – svi čuju da dvoje protukandidata spavaju zajedno. Nakon seksa, Katarina i Damir ulaze u novu raspravu u kojoj shvaćaju da ih ništa ne veže – Katarina želi otići u Zagreb, a Damir ostati u Oštrovcu.


Kud puklo da puklo 100 epizoda

Snježana i Diana podržavaju radio te postaju voditeljice svoje prve modne emisije, na užas Ane i Barbare, koje su apsolutno protiv nove propagande. Damir poludi kada Milica sugerira Katarini da se kandidira za predsjednicu. U žaru svađe s Damirom, Katarina se odluči kandidirati – njemu u inat. Damir se naposljetku također kandidira te počinje rat između dvaju kandidata. Damir i Katarina spremaju se za sučeljavanje na radiju. Milica priprema Katarinu, a Zdenka od Damira zahtjeva da se ponaša kao gospodin. Barbara se uvaljuje na mjesto voditeljice i zajedno s Josipom vodi prijenos sučeljavanja. Damir napada Katarinu da ne želi ostati živjeti u Oštrovcu, a ona se pokušava braniti. Na sučeljavanje upada i Denis, kojem je Marko u Zagrebu (dok ga je molio da mu posudi novac) ubacio bubu u uho da ga Katarina još želi. U raspravu se preko telefona uključuju Zdenka, Mile i Milica. Svi se bore za svog kandidata.


Kud puklo da puklo 99 epizoda

Milica nastavlja sa svojim planom da Katarina i Tomislav uđu u odbor, a ona zauzvrat seljanima plaća kredite te traži podršku u Katarini. Katarina sumnja u Miličine namjere, ali shvaća da je to jedini izlaz iz situacije. Na Mirkovo oduševljenje, Damir, Josip i Ljubo uspiju sakupiti dovoljno potpisa za nove izbore te Damir objavljuje ocu rat. S druge strane, Katarina pokušava nagovoriti Damira da odustane od svega, što njega vrijeđa. Katarina u biti ima dobre namjere: želi da Milica svima (pa i njenom ocu) isplati kredit, no Damir odbija da šuma i selo trpe zbog gluposti pojedinaca. Oštrovački radio počinje s prijenosom: Josip zdušno blati Milu i čitavu staru postavu Odbora. Mile ne može podnijeti takvu igru pa pokušava skinuti radio odašiljač i zvučnik s krova kapelice, no pada s ljestvi i ozljeđuje se. Milica je ljuta na njega jer je nesposoban, pa mu oduzima kandidaturu za predsjednika mjesne zajednice.


Kud puklo da puklo 98 epizoda

Dok se zaljubljeni Damir i Katarina nakon romantične večeri bude u brvnari, Višnja je histerična jer Katarina nije spavala kući i inzistira da je ona i Marko pronađu. Oni odlaze do Gavrana, koji su razdragani kad shvate da su Katarina i Damir proveli noć skupa. Mile i Marko ih odlaze naći, a Višnja i Zdenka ostaju same i skoro se posvađaju. Ljubavnu igru Damira i Katarine prekidaju Marko i Mile. Mile inzistira na zajedničkom ručku kod Zdenke. Tijekom ručka, Damir i Kata saznaju za Miličinu ponudu selu. Damir je bijesan na oca zbog njegova dogovora s Milicom, a dodatno se naljuti kad shvati da Katarina odobrava Miličin plan te njih dvoje opet prekidaju. Damir je uništen, a Katarina odvodi roditelje, ne želeći imati više nikakve veze s Gavranima. Dok Milica tjera Tomislava da uči Statut Oštrovca, Stipe i Mirko, zabrinuti za budućnost sela i šume, dogovaraju akciju rušenja postojećeg Odbora. Stipe izlaže plan u krčmi, no Ane ga potjera, a Barbara dojavi Milici što Stipe namjerava. Milica posjećuje Stipu i shvaća da je i Mirko upleten. Odlazi do velečasnog i pokuša ga potkupiti, ali Mirko ju odbija. Za to vrijeme, Damir okuplja Josipa i Ljubu, odlučan da mladi preuzmu odbor.


Kud puklo da puklo 97 epizoda

Marko nastavlja sa svojim planom; odglumit će pokušaj samoubojstva kako bi privukao pozornost. Začuvši buku, Katarina kreće prema tavanu, no prekine ju dolazak Mile i Svete. Uvjeren da je Katarina krenula prema tavanu, Marko odgurne stolac te se objesi, no uže je, srećom, predugo pa uspijeva prstima dotaknuti pod. Sveto pronalazi njegovo oproštajno pismo te alarmira Došenove koji se šokiraju kad ugledaju Marka kako visi. Višnja mu sve prašta, a Katarina je potresena. Nakon incidenta s Markom, Mile i Sveto predlažu unucima da odustanu od utrke i podjele novac, ili će ih oni sami otjerati. Kata i Tomislav su u šoku. U selo dolazi Milica koja odluči 'pomoći' Oštrovčanima. Nudi im pomoć u isplati kredita, ako Kate i Tom postanu članovi Odbora, a ona dobije šumu u koncesiju. Članovi odbora su u nedoumici. U međuvremenu, Zdenku porazi činjenica da ne može popraviti frižider pa odluči prodati zimnicu i bundu. Barbara je u tome sprečava jer, zajedno s Ane, smatra da je bunda vlasništvo pilane. Na koncu je prodaju Milici po pet puta nižoj cijeni nego je kupljena. Damir i Katarina se sreću pored kugle i provode poslijepodne zajedno. Oboje su tužni zbog njihovih sudbina, ali na koncu se poljube.


Kud puklo da puklo 96 epizoda

Stipe i Mile zahtijevaju potjeru za Ružom i Svetom, uvjereni kako je Sveto izdajnik i da se urotio s Ružom protiv njih. Za to vrijeme, Sveto i Ruža su u okršaju. Nakon što mu je Ruža pokušala ukrasti ključeve od lisica, Sveto ju veže za sebe, ali Ruža uspije obmanuti Svetu, uzima aktovku i bježi. Mile i Stipe obavještavaju selo kako je Ruža pobjegla s novcem. Svi su u šoku, posebno Barbara i Marko. Selo je u ozbiljnim problemima. Ane saziva sjednicu odbora da se dogovore što i kako dalje, ali dolazi do potpunog raspada sistema, nakon čega Stipe i velečasni Mirko samoinicijativno izlaze iz odbora. Nakon Ružinog bijega, Ljubo se ispričava Stipi što mu nije ranije vjerovao. Višnja dolazi u Oštrovac potpuno izbezumljena saznanjem da su izgubili sve što su imali i traži razvod od Marka. Shrvani Marko sprema (lažni) suicid kako bi probudio u Višnji grižnju savjesti.


Kud puklo da puklo 95 epizoda

Katarina nalazi Marka u krčmi, no oni se opet posvađaju. Marko pokušava naći mjesto gdje će spavati, ali se na koncu ipak vraća Katarini koja ga prima. Mile uspije utješiti očajnu Zdenku, uvjeravajući ju da imaju dovoljno novaca da kupe sve što im treba te se oni napokon pomire. Stipe još jednom Ljubi iznosi svoje sumnje vezane uz Ružu, no opet nailazi na nerazmijevanje. Ljubo mu ne vjeruje. Mile odlazi na sastanak s Markom, koji je pripremio račun za uređenje Milinog ureda. Kada Marko posjeti Ružu zbog predujma, ona se šokira kada vidi koliko novaca se troši te na sastanku Odbora svrne pozornost na Milino katastrofalno vođenje pilane, smjeni ga, te ona postaje nova direktorica pilane i dobiva ključeve sefa – ono što je jedino i htjela. Laže odboru da ide na sastanak s dobavljačem strojeva, a Sveto inzistira da ju on autom odvede, što Ruži pomrsi planove. Ipak, Ruža izmanipulira Svetu da ona vozi, a Sveto bude na stražnjem sjedalu, misleći da će tako lakše doći do aktovke. No, na Ružino iznenađenje, Sveto lisicama veže aktovku za svoju ruku. Za to vrijeme, Stipe među Ružinim stvarima nalazi dokumente koji dokazuju da je ona prevarantica te dolazi Mili i Zdenki, koji u užasu shvaćaju što se dogodilo.


Kud puklo da puklo 94 epizoda

Seljani svečano otvaraju pilanu dok ih Stipe promatra iz grma. Sentimentalni Mile odlazi do svog starog ureda, gdje ga nađe Marko koji ga uvjeri da mora urediti svoj direktorski ured te oni u krčmi dogovaraju detalje. Sveto shvati što planiraju pa zaprijeti da će sve reći Ruži. Ipak, Mile ga uspije potkupiti ključevima novog službenog automobila pilane. Katarina i Damir shvaćaju da je počela sječa šume. Odlaze do Slave i Ive i pokušavaju ih odgovoriti od tog posla, spominjući njihova radnička prava, ali uzalud. Po povratku kući, Katarina nalazi uplakanu i očajnu Višnju, jer je Marko digao hipotekarni kredit. Katarina izbacuje Marka iz kuće. Dugi dan, Katarina saznaje da Marko nije došao do Zagreba te zabrinuta moli Ljubu za pomoć. Kako bi joj se umilio, Mile kupi Zdenki bundu, ali ona odbija njegov poklon. Kada ostane sama, ipak isproba bundu. No, kada ju Damir zatekne u bundi i razočara se u majku, Zdenka pada još dublje u očaj… Dok Slave i Ive nose trupce, kraj njih se zaustave Sveto i Mile u novom automobilu. Kada Mile bude osoran prema njima, Slavi i Ivi bude dosta robovlasničkog tretmana i odlaze Damiru. I dok se Ruža zgraža nad novcima koje seljani troše, a Sveto uživa u svom novom autu, na vjetrobransko staklo sleti mu jaje – to su Slave i Ive koji traže svoja svoja radnička prava.


Kud puklo da puklo 93 epizoda

Ane, Sveto, Marko i Mile odluče dignuti hipoteke na kuće, kako bi uložili u pilanu i postali suvlasnici. Zdenka je užasnuta što joj krov nad glavom postaje upitan, pa moli Stipu i Mirka za pomoć. Stipe zaključava Ružu u Mjesni ured, u pokušaju da iz nje izvuče istinu. Ona to vješto koristi kako bi potvrdila svoje optužbe – svi misle da je Stipe poludio, a on jedini sumnja u Ružine iskrene namjere. Seljani skupljaju uloge, no Ane ne želi svoj ulog uplatiti na račun, već želi imati svoj novac na oku pa seljani nabave sef u koji će pohraniti svoje uloge. Damir i Katarina se pokušavaju nekako izvući iz crnila i odluče pod Barbarinim imenom napisati članak za novine o negativnim aspektima zatvaranja parka. Iako su prvotno trebali pisati o posljedicama na životinje i biljke, Katarina šalje drugi članak koji govori o Damiru i njegovom gubitku posla, na što on poludi. Barbara je bijesna na njih. Nakon tjedan dana, s Milom u njegovoj kući i dalje nitko ne razgovara. Ane je otvorila krčmu i pripremila za proslavu otvorenja pilane. Investitori se sastaju u Odboru i spremaju svoje uloge u sef; Ruža mora smisliti drugi način da se dočepa novaca.


Kud puklo da puklo 92 epizoda

Inspektor biolog dolazi u Oštrovac gdje mu Damir nastoji podvaliti lažne dokaze o postojanju kuna. No, Sveto ga otkriva i njegov originalan i bizaran plan se izjalovi. Katarina i Damir shvaćaju da je sve gotovo – Park prirode bit će zatvoren. Stipe je na dobrom putu da razotkrije Ružine namjere, no u tome ga prekida Ljubin dolazak. Ljubo se vraća u Oštrovac te govori Stipi kako je zbog Mile i njegova ispada u Ministarstvu ostao bez posla. I dok Mile, Sveto i Ane slave zbog skorog otvaranja pilane, bijesni Stipe upada u krčmu i udara Milu. S druge strane, Ruža Ljubi stavlja bubu u uho kako je Stipe nasilan i paranoičan u zadnje vrijeme te se Ljubo zabrine za oca, a Ruža nastavlja i dalje manipulirati svima, osim Stipom. Sada se sve podiže na ozbiljan nivo: Ane, Sveto, Marko i Mile žele uložiti u pilanu kako bi postali suvlasnici.


Kud puklo da puklo 91 epizoda
Marko od seljana čuje priču o pilani koja ubrzo i njemu postane vrednija od parka te provaljuje u automobil i oslobađa Milu, Ane i Stipu. Na zvuk alarma, Ljubo izlijeće s policijom i portirom, no Marko im uspije pobjeći u zgradu i iznijeti pomoćniku ministra plan. Ovaj, u strahu od medija i incidenata, pristaje na njihov zahtjev i šalje inspekciju u potragu za kunama, ali i zaprijeti Ljubi da će za neprofesionalnost odgovarati. Seljani i Marko slave zbog uspjeha kojeg su postigli u pohodu na Ministarstvo. Milica odbija Tomislavu dati tražene novce pa joj on zaprijeti da će na internetu objaviti njezine golišave fotografije koje je pronašao na Duškovom fotoaparatu. Milica dolazi u selo i napada Duška i Tomislava. Nakon što izbriše fotografije, pruža aktovku Tomislavu, no on u njoj ne nalazi očekivani novac. Tomislav je ljut na majku jer ga je prevarila. Očajni Tomislav ne zna kako pomoći Snježani pa pristaje na Josipovu ideju da ukradu skupocjenu Ružinu ogrlicu. No, Ane ih razotkriva. Damir i Katarina odluče otići u Zagreb, gdje se oboje duboko razočaraju u svoje očeve. Dodatno se zabrinu kada doznaju da inspekcija Ministarstva za zaštitu okoliša sutradan dolazi u Oštrovac. Dok čekaju dolazak inspektora, Damir i Katarina pokušavaju podvaliti lažni dokaz da kune u parku postoje...


Kud puklo da puklo 90 epizoda

Zbog masnice na licu, Diana ne može snimati kalendar, pa Duško sugerira da se malo razgoliti i stavi naglasak na tijelo. Ljubomorni Josip napada Duška, pa on odluči oduzeti Diani krunu. Naposljetku, krunu dobiva Larissa, a Snježana i Diana se pomire, kroz zajedničku neprijateljicu. Sluđeni Mile na sjednici Odbora otkriva kako u parku više nema kuna i da im je put do pilane otvoren. Ruža ih šalje u Ministarstvo u Zagreb, što saznaju Katarina i Damir. Katarina zove i moli Marka da zaustavi seljane u pohodu na Ministarstvo. Kako bi ih odvratio od cilja, Marko ih uspijeva nagovoriti da prije posjete ministru kupe sjekire, noževe i ostali alat. Seljani čuju Markov razgovor s Katarinom i raskrinkaju ga. Odlaze u Ministarstvo, a Marko krene za njima kako bi upozorio portira da su oni luđaci koji uza se nose hladno oružje. Portir zove policiju, a Mile Ljubu. Ljubo ih zatvara u policijski auto… U međuvremenu, Snježaninu krčmu zatvara inspekcija. Snježana je očajna, a Diana, gonjena grižnjom savjesti, optužuje Tomislava i nagovara ga da pomogne Snježi. Tomislav nevoljko pristane i odluči od Milice izmusti pare. Katarina i Damir, očajni zbog parka, mole Ružu da povuče projekt, no ona ih odbija...


Kud puklo da puklo 89 epizoda

Počinje izbor za miss. Nakon Dianinog erotičnog trbušnog plesa, Snježana pokušava izvesti striptiz u narodnoj nošnji. Bijesna Ane prekida izvedbu i odvodi je s izbora. Katarina doživljava neuspjeh s Hundom, koji odbija izvoditi trikove na pozornici. Ipak, na kraju svejedno (namješteno) pobjeđuje Katarina. Ostale kandidatkinje su u šoku. Katarina koristi pobjedu da bi preko medija upozorila na problem parka, zbog čega gubi krunu. Bira se iduća pobjednica, ali su Diana i Snježana izjednačene. Nakon pokušaja kviza znanja, sve eskalira u novi sukob, kada Diana optuži Snježanu da je spavala s Tomislavom i zbog toga zaradi šljivu na oku. Diana naposljetku pobjeđuje...


Kud puklo da puklo 88 epizoda

Milu prezire cijelo kućanstvo zbog njegovog plana da se ugasi park i pokrene pilana. Damir i Katarina se svim silama trude zadržati park na životu. Katarina mora pobijediti da bi preko medija uputila apel za očuvanje parka. Istodobno i Mile želi preko medija poručiti da park samo guši selo, koje vapi za novom investicijom i industrijom. Mile tako preusmjerava u mjesni ured novinarku, koja je krenula na izbor za miss, pokušavajući joj ukazati na problem pilane. U tome ga prekida ljutiti Damir...


Kud puklo da puklo 87 epizoda

Missice saznaju da će na natjecanju morati pokazati svoje talente. Sveto inzistira da se Diana odjene u narodnu nošnju jer će joj to donijeti najviše simpatija žirija. Snježana je očajna jer nema nikakav talent. Tomislav je uputi da igra na seksipil. Dok Snježana uvježbava svoju seksi točku zatekne je Ane i zabranjuje da takva nastupi. Kaže joj da posudi od Svete nošnju i pleše kolo. Snježa protestira ali mora pristati. Zlobna Ruža joj daje nošnju iako zna da je Diana treba nositi. Tomislav je zgrožen Snježinim izborom. Mile je uzbuđen direktorskom perpektivom. S Anom i Ružom dogovara potpisivanje peticije za ukidanje parka prirode. Zbog ovoga je u nemilosti Zdenke i Damira, ali ostaje ustrajan. Mještani potpisuju njegovu peticiju, a Katarina odbija potpisati i obavještava Damira o Milinim akcijama.


Kud puklo da puklo 86 epizoda
Ruža ipak pristaje uložiti svoj novac u Oštrovac. Sveto i Mile se polakome. Sveto odmah predlaže svoj projekt za turizam, ali ga Mile na sastanku odbora sabotira i predlaže pilanu. Stipe se tome oštro protivi i upozorava Zdenku i Damira da će Ruža svojom investicijom upropastiti selo te da će ostati bez parka. Damir zaprijeti Mili da će otići iz kuće ako Mile glasa za pilanu. Mile se požali Ane i čuje ga Sveto. Sveto odaje Milu Ruži i ponovo lobira za svoj projekt, ali se Ruža namjerila na Milinu podršku jer će jedino tako moći realizirati svoj plan o uništenju sela. Ponudi mu posao direktora pilane tako da Mile naposljetku digne glas za pilanu. Stipe je zgranut. U Oštrovcu će se održati izbor za miss zaštićenih područja. Duško traži članove žirija za izbor za miss. Tomislav pristaje radi novaca, a Sveto se sam nametne iako je Duško zapravo htio na tom mjestu vidjeti Ružu. Snježana uspije nagovoriti Ane da se prijavi radi novaca, a Ane potom ucijeni Duška da će mu iznajmiti krčmu ako progura Snježu do pobjede. Snježani tako Duško postaje trener i stilist te zauzme Dianino mjesto. Diana to saznaje i naljuti se, a na Josipov se nagovor i prijavi na izbor za Miss. Prijateljice postaju suparnice.


Kud puklo da puklo 85 epizoda

Stipe je prisiljen nastaviti sa zavođenjem Ruže. Velečasni Mirko uhvati Milu i Svetu kako špijuniraju u grmlju i okomi se na njih. Tomislav i Snježana su u ljubavnoj idili. U kuću upadaju Milica i Marko. Milica je izbezumljena kad vidi da njen sin ponovno petlja sa Snježanom. Stipe više ne može nastaviti sa šaradom i priznaje Ruži sve. Ruža je bijesna, vrijeđa Stipu i govori mu da je Milin potrčko. Ruža se neugodno iznenadi kad ugleda Jacka koji je došao u Oštrovac donijeti papire za razvod. Ruža obavještava Svetu da ostaje u Oštrovcu. Inspekcija dolazi u Aninu krčmu. Otkriva se da je Tomislav zvao inspektorat i namjerno sabotirao vlastiti restoran. Milica je bijesna na Tomislava, a razočarana Snježana prekida s njim. U Oštrovac se vraća Duško, ima ingeniozan zadatak. Novu promidžbu parka prirode. U Oštrovcu će se organizirati izbor za miss.


Kud puklo da puklo 84 epizoda

Milica je ljubomorna zbog Katarininog uspjeha, i odlučna osvetiti se Ani zbog zvanja inspekcije i zatvaranja Tomislavovog restorana. Tomislav uživa i ljenčari skrivajući da je on zvao inspekciju. On i Snježana se poljube. Katarinino novo radno mjesto je u Damirovoj brvnari. Damir se buni protiv ovakvog aranžmana, ali je bespomoćan. Ruža se sprema otići iz Oštrovca, ali je zaustavi Mile, odlučan da se Stipe i selo okoriste Ružinim novcem. Laže joj da je Stipe sve ove godine patio za njom. Ruža pristaje otići na spoj sa Stipom i vraća se očajnom Sveti natrag u kuću. Mile smišlja pjesmu koju će Stipe pročitati Ruži. Stipi se Ruža uopće ne sviđa, ali Mile ga uspije uvjeriti da ide na spoj. Nenadani dolazak Svete natjera Stipu da poljubi Ružu.


Kud puklo da puklo 83 epizoda
Milica je upregla Tomislava u kuhinji. Želi osigurati svom sinu ozbiljan posao i vidi tu mogućnost jedino u otvaranju restorana. Milica je puna planova, a prije svega želi napakostiti Ane. Mile i Stipe su u nevolji. Damir ih suočava s kaznom za krivolov. Katarina sanira Jackovu ozljedu i sukobljava se s Damirom koji se dvoumi prijaviti svog oca i Stipu policiji. U brvnaru dolazi Zvonko i Katarina blati Damira pred njim. Damir i Katarina se žestoko posvađaju. Sveto otkriva Jacku sve o Ružinoj tajnovitoj prošlosti i njenoj trojici muževa koji su stradali pod nerazjašnjenim okolnostima. Jack povjeruje kako Ruža planira i njega ubiti. Zahtijeva od Ruže razvod i odlazi iz Oštrovca. Katarina, Damiru iza leđa, moli Zvonka da ju zaposli u Parku prirode. U Tomislavov ‘restoran’ dolazi inspektor.


Kud puklo da puklo 82 epizoda

Mile i Stipe nastavljaju sa svojim planom i vode Jacka i Ružu u lov. Sveti je to sumnjivo, pa ih prati. Stipin zadatak je pustiti Zokijevog zeca na Milin znak, kako bi ga Jack ulovio. Stipi je to teško učiniti, jer se emotivno vezao za zeca, pa ga pred Jacka tjera Mile. Stvori se napeta situacija – zec bježi u grmlje, gdje je skriven Sveto, a Ruža i Jack podižu pušku i ciljaju, svaki sa svoje strane. Tko će biti upucan? Bijesni Damir kreće naći oca jer ga je opet preveslao. Mile ga je poslao u kupovinu u Gospić, da bi ga maknuo iz parka i omogućio lov. Ruža želi povesti Josipa u Ameriku, ali bez Diane, koju smatra nižom klasom. Diana je povrijeđena, što Barbara koristi kako bi opet stvorila vezu s kćeri. Josip ipak bira presretnu Dianu umjesto Amerike, na Barbarino nezadovoljstvo. Katarina je ljuta na Anino podmetanje žaba, pa je gađa žabama i blati higijenu njene kuhinje u krčmi. Mušterije odlaze iz krčme, na Anin užas. Milica dolazi u selo i šokira se kada ugleda restoran u kući i Tomislava kao kuhara. Nakon prvotne sumnje, odlučuje pomoći Katarini i Tomislavu u borbi protiv sela.


Kud puklo da puklo 81 epizoda

Sveto je nabrzinu objasnio Josipu i Diani zašto je lagao Ruži. Zgranuti su činjenicom da je žicao novce za njegov faks pa gradio kat kuće. Ruža želi čuti od Josipa sve o Beču, ali Sveto to uspješno sabotira. Predstavlja Dianu kao pijanisticu i buduću snahu. Ruža zahtjeva duet. Sveto pokušava naučiti Josipa sviranju frule i šlepati se na Dianino poznavanje klavira, ali Josip puca pod pritiskom i prizna sve. Ruža prijeti da će Svetu izbaciti iz kuće. Njene kuće. Unuci su pokrenuli restoran i solidno im ide. Tomislav se umislio da je najbolji kuhar u Lici zbog odlične kritike u Gospićkom listu. Bahat je prema gostima. Katarina spašava stvar. Ane natjera Snježanu da podvali unucima žablje krakove što ova i učini. Nakon toga sve prijavi Damiru koji prvo ne može vjerovati, a onda, nakon sukoba sa Katom, obavi službeni očevid i stvarno nađe žablje krakove u prijenosnom frižideru. Naplati im kaznu. Mile želi oživjeti Oštrovac američkim dolarima. On i Stipe su oduševljeni Jackovim kapitalom i podatkom da je lovac pa mu obećavaju lov. U tu svrhu traže, i na kraju, ukradu Martina, Zokijevog zeca ljubimca.


Kud puklo da puklo 80 epizoda

Katarina uspije nagovoriti Tomislava da u kući otvore svoj restoran „Đurin san“ što izazove potpuni Anin bijes. Ni s Damirom Katarina nije u najboljim odnosima. On joj prigovara što se Ani upliće u posao, ali odlazi bez velike rasprave s Katom. Stipi sine ideja da preusmjerava automobile u Oštrovac kako bi Ane dobila nove goste u krčmi. U plan mu se upliće Mile, ali nakraju neslavno završava njihova akcija. Uspjeli su samo prepasti Ružu i iživcirati njenog muža Jacka koji su taman doputovali iz Amerike. Sveto Josipa i Dianu šalje iz kuće, poklanjajući im tjedan u Zagrebu u hotelu. Josipu je čudna Svetina dobrota jer mu nikad ništa nije poklonio, a pogotovo dao živu lovu za putovanje. Na kraju Josip shvati da Sveto nešto mulja. S Dianom se vraća s pola puta i upada u kuću. Tamo zatječe Ružu i Jacka i ništa ne shvaća.


Kud puklo da puklo 79 epizoda

Katarina bezuspješno pokušava naći posao, a Zdenka joj dolazi donijeti juhu. Katarina se otrese na Zdenku, zbog čega joj poslije Damir dolazi očitati bukvicu. Josip daje otkaz na svoje mjesto u odboru, a Mile i Sveto žele da se definira tko je novi predsjednik. Barbara dolazi od njih uzeti izjave za članak o Uskoku; oni je mole da članak ne napiše, a zauzvrat joj nude mjesto u odboru. Barbara je voljna pristati, kad dolazi Ane bijesna zbog Barbarine kritike njenog lokala u Gospićkom listu. U obračunu koji uslijedi Ane zabrani odboru da primi Barbaru, i zaprijeti paklenom odmazdom. Mirko uzima stvari u svoje ruke. Anin lokal zjapi prazan, a Tomislav dodatno razljuti Anu kad joj kaže da se slaže s autoricom teksta, i zaključi da kuha bolje od nje. Ane prihvaća kulinarski izazov, ali izgubi. Tomislav je tako zaradio sedam dana korištenja Anine kupaone. Na sastanku odbora prisutne su uz ostale članove i Barbara i Ane - sa svakom od njih Mirko je odvojeno popričao. Barbara ponovo ulazi u odbor, a nova predsjednica je Ane!


Kud puklo da puklo 78 epizoda

Katarina i Tomislav pristaju pomoći Kreši, što on iskoristi za svoj plan i zatvori ih u napuštenoj seoskoj kući. Katarina je van sebe od bijesa zbog Krešine izdaje. Krešo se grize, ali ih ne pušta van. Kada ih Damir uspije izbaviti, Katarina traži Krešu da mu se osveti... Damir, Milica i Marko (koji dolaze u selo na poziv odvjetnika) saznaju za plan. Damir bjesni na Milu i odlučuje krenuti u potragu za Katarinom. Napeto je - nitko ne zna što se zaista događa i hoće li se unuci vratiti u selo u roku od 24 sata. Odvjetnik je također u selu, u slučaju promjene ugovora o nasljedstvu. Damir zaustavlja agenticu Vlatku u potrazi i naposljetku uspijeva osloboditi Katarinu i Tomislava..


Kud puklo da puklo 77 epizoda

Sveto otkriva da se Krešo krije kod Mirka te ih pod prijetnjom puškom vodi kod sebe kući. Renata mu tada da nemoralnu ponudu - pobrinut će se da Tom i Keti ispadnu iz oporuke, ako im Sveto pomogne da pobjegnu i od ukupnog im iznosa da sto tisuća eura. Krešo se protivi. Sveto novi prijedlog iznosi Mili i Stipi - 900 tisuća ide selu, ako Sveto postane predsjednikom odbora. Mile na koncu pristaje. Dok se oni dogovaraju Krešo bježi, ulove ga, a potom ga Renata uspije nagovoriti da se zbog djece drži plana. Krešo pristaje. Vraća se kod Došenovih i moli Katarinu da ga sakrije, dok Renata izvodi predstavu pred agentima nazivajući Krešu gadom. Plan kreće u realizaciju. Stanko, koji je upao u Đurinu zamku, ostaje u krčmi s uganutom nogom dok Vlatka sam nastavlja s istragom. Budući da Katarina u tom trenu ne zna za Krešine i Renatine planove, misli da su u bijegu a ne sa Svetom, nagovara Damira da zavede Vlatku. On je nevoljko posluša i uspije. Katarina je ljubomorna, ali srećom ne zadugo jer se Vlatka vraća na zadatak. Tijekom boravka u krčmi Stanko otkriva da ima problema sa želucem, a Ane koja ne želi da joj on njuška po krčmi jer nema fiskalnu blagajnu, glumi ljubaznost. Servira mu jela koja on mahom odbija. Dolazi Barbara u potrazi za skandalom. Posvadi se s Ane oko hrane. Ane je tjera, a Barbara joj zaprijeti oštrom kritikom njene kuhinje u gospićkom listu.


Kud puklo da puklo 76 epizoda

Sveto rješava Dianin ilegalni frizeraj u kući, Ane poslovanje birtije a Barbara kao novopečena dopisnica Gospićkog lista, gura nos svugdje i sve prerevno zapisuje u rokovnik. Stipe i Mile mahnito uklanjaju arhivu odbora i dok se rješavaju dokaza, USKOK im pokuca na vrata. Na svekoliko olakšanje, brzo se sazna da traže Krešu Kolarića te da nude i nagradu za njegovu glavu. To Milu i Stipu potakne da ga traže po šumi - žele se riješiti jednog unuka u utrci za Đurinim milijunom i još zaraditi dodatno. Damir vodi agente u krug po šumi, kupujući za Krešu vrijeme za bijeg. Istovremeno, šumom Krešu traže naoružani Mile i Stipe, što dovodi do još jedne nezgodne situacije - Stanko se ulovi u Đurinu zamku a razlomi se i hitac!               (Sapunice.net)

.Starije epizode.                             .Novije epizode.
Noviji Stariji