Ćiro Blažević: Grupa ne može biti bolja, idemo na Euro 2016.


Miroslav Ćiro Blažević, popularni "trener svih trenera“, u vrijeme žrijebanja kvalifikacionih grupa za Euro 2016. u Francuskoj bio je sa svojim pulenima na putu za Srebrenik.

Sloboda danas igra posljednju pripremnu utakmicu, a nekadašnji selektor reprezentacija Švicarske, Hrvatske, Kine, Irana i Bosne i Hercegovine je, žargonski rečeno, na prvu prokomentarisao današnji žrijeb u Nici.

"Pročitajte mi još jednom ko je sa Bosnom i Hercegovinom u grupi“, rekao nam je Ćiro, a nakon što je odslušao imena rivala rekao je:

"Grupa ne može biti bolja. Poslije Mundijala idemo i na Evropsko prvenstvo!“, rekao je on. Potom smo mu izdiktirali rivale reprezentacije Hrvatske među kojima je i Italija koju je Ćiro, kako nam je rekao, "birvaktile" dobijao.

"Nije ni ta grupa loša. Hrvatska je sa mnom bila ispred Italije u tim kvalifikacijama, a sjetit ćete se kako je i Bosna i Hercegovina pod mojim vodstvom bila ispred Belgije. Bit će to zanimljive kvalifikacije, ali očekujem plasmane obje reprezentacije na završnu smotru“, kazao je Miroslav Ćiro Blažević za portal Klix.ba.

klix.ba
Noviji Stariji