Na području Skelana SIPA uhapsila ratnog zločinca, u pretresu pronađen protivavionski top

SARAJEVO - Po nalogu tužitelja Tužilaštva Bosne i Hercegovine, ovlašteni policijski djelatnici SIPA-e, rano jutros su na području Skelana uhapsili Milenka Trifunovića zvanog ''Čop'', rođenog 7. januara 1967. godine u Srebrenici. Radi se o osobi koja je, u Sudu BiH osuđena ...

na kaznu od 33 godina zatovora, zbog kaznenog djela genocida, počinjenog na lokalitetu Zemljoradničke zadruge u Kravici u julu 1995. godine.

Osuđenom je nakon odluke Ustavnog suda BiH, prekinuto izdržavanje zatvorske kazne.

Prilikom hapšenja i pretresa, u pomoćnom objektu kuće osumnjičenog, policija je pronašla i zaplijenila protuavionski top, te veću količinu oružja i streljiva, čija nabavka i držanje, ni pod kojim uslovima, nisu dozvoljeni građanima BiH. Po nalogu Tužiteljstva BiH vrše se pretresi na više lokacija na području Skelana.

Milenko Trifunović, uhapšen je i osumnjičen je za kazneno djelo neovlaštenog prometa oružjem i vojnom opremom iz članka 193. KZ BiH.

Osumnjičeni će u zakonskom roku biti predat postupajućem tužitelju koji će ispitati osumnjičenog te nakon toga donijeti odluku o prijedlogu za određivanje mjere pritvora, saopćeno je iz Odjela za odnose s javnošću Tužilaštva BiH.

Noviji Stariji