Bosanci putuju u Iran, Pariz, Andaluziju, Rim...

Međunarodni praznik rada 1. maj mnogi građani Bosne i Hercegovine iskoristit će za mini odmor i putovanje van granica naše zemlje. Turističke agencije pripremile su raznovrsnu ponudu a aranžmani su, kako kažu, rasprodati u rekordnom roku.

Specijalne ponude

Aida Jašarević-Terzić, portparol turističke agencije "Relax Tours", navodi da su neke specijalne ponude morali proširivati. Ističe da će u njihovoj organizaciji na prvomajsko putovanje ići više od 800 bh. građana.

-Specijalne ponude za 1. maj rasprodate su još prije dva mjeseca. Riječ je o najskupljim destinacijama, a putovanja će trajati od osam do 10 dana. Najskuplji u našoj ponudi je Iran i on košta 1.599 KM, a slijedi Kapadokija za 1.199 KM. Nešto povoljnije ponude su za Pariz, od 1.099, i Andaluziju 999 maraka - dodala je Jašarević-Terzić.

Muamer Lucić, direktor turističke agencije "Centrotours", kazao je za "Avaz" da su ove godine sve ponude rasprodane veoma brzo te da nisu očekivali tako veliki odziv građana.

- Pretpostavljam da je pogodovalo to što je 1. maj u četvrtak, a dosta ljudi želi to iskoristiti za produženi odmor. I cijene su povoljne, a posebne popuste imali su svi koji su aranžmane rezervirali ranije - kazao je Lucić.

Dva programa

Među ponudama ove agencije su šestodnevno putovanje u Rim koje košta 399 maraka, potom Istanbul za koji nude dva programa, oba u trajanju od po pet dana, a koštaju 569, odnosno 589 maraka.

- Posredstvom naše agencije putuje više od 700 ljudi. Izuzev Istanbula, na sve destinacije se putuje autobusima - dodao je Lucić.

Devet destinacija

Omar Ibrahimagić iz turističke agencije "Sol Azur" kazao nam je da su od svih njihovih ponuda preostala jedino još dva mjesta za Pariz.

- Rasprodali smo više od 500 aranžmana. Veliki broj zainteresiranih rezervirao je karte još prije mjesec - kazao je Ibrahimagić, naglašavajući da "Sol Azur" ove godine u svojoj ponudi ima devet destinacija, a najbrže su rasprodane one najskuplje.

Noviji Stariji