Ko izbaci Barcelonu, osvaja trofej

Realu i Chelseaju, koji su plasman među četiri najbolja tima u Evropi osigurali u utorak navečer, u srijedu su se pridružili Atletico i Bayern.

Veliki borci

Sjajne partije tokom cijele sezone i liderska pozicija u Primeri nisu razuvjerili brojne nevjerne Tome, koji su mislili da će Barcelona lako izaći nakraj s Atleticom. No, četa Diega Simeonea opet je demonstrirala sav svoj raskošni talent.

- Presretan sam, jer smo prošli sjajan tim, ali moramo biti skromni, jer još ništa nismo uradili. Divim se svojim igračima. Volim to što su toliko posvećeni, kako pomjeraju linije. Ponosan sam što nikada ne izdaju naše ideje, jer svi pazimo jedan na drugog. Ovo nije moj tim, ovo je tim svih nas. Ovo je tim velikih boraca - ponosan je bio Simeone.

Ono što bi trebalo da raduje navijače Atletica jeste činjenica da je svaka ekipa koja je izbacila Barcelonu u nokaut-fazi Lige prvaka, na kraju osvojila ovo takmičenja. Bayern je prošle sezone osvojio trofej nakon što je savladao Katalonce u polufinalu, isto kao i Chelsea 2011., odnosno Inter godinu prije toga.

U Minhenu je mirisalo na senzaciju, ali je aktuelni šampion Bayern vodeći gol Manchester Uniteda neutralizirao sa tri postignuta (3:1). Bavarci su se plasirali u svoje treće uzastopno polufinale, iako šampion nije izgledao nedodirljivo.

Loš početak

- Uvodnih petnaestak minuta u drugom poluvremenu bilo je ravno katastrofi. Bili smo prespori, a tako nešto ne smijete sebi dozvoliti kada igrate Ligu prvaka, jer ćete biti kažnjeni, što se nama i dogodilo. Ipak, taj gol je bio poziv za buđenje, a tri gola to najbolje pokazuju - kazao je strijelac gola za Bayern Arjen Robben.

avaz.ba
Noviji Stariji