Proljetne vitaminske bombe

Zeleni sokovi su poznati kao najzdraviji, a ovaj sok nije samo prava vitaminska bomba, već će vas svojim osvježavajućim ukusom razbuditi u tren oka. Trebaće vam manja glavica celera, krastavac, 2 - 3 veća lista kelja, limun, kašika svježeg izrendanog đumbira, 1/2 šolje sitnog prokelja, 1 šolja peršuna i 2 kruške. Postupak pripreme je, kao i uvijek, isti.

Šta treba da se oguli, ogulite, sve dobro operite pa stavite u blender. Čudesni zeleni sok je dobar za liniju, ali i za kosu i kožu. Kada prvi put napravite sok od mrkve, bićete iznenađeni kako divnu i jaku boju ima.

Ovo je ujedno i idealan način da se pripremite za ljeto, jer je karoten sjajna stvar za ljeto i za sunčanje. U blender stavite 5-6 oguljenih i isjeckanih mrkvi, krastavac, jabuku, cijeli limun (bez kore) i manje parče svježeg đumbira. Po želji možete da dodate i malo nara za još jaču i ljepšu boju.

Sjajan sok za ubrzavanje metabolizma, i posebno je dobar za one koji žele da smršaju pred ljeto. Ako ovaj sok dodate u jutarnju rutinu uz kafu ili čaj, učinićete veliku uslugu svom organizmu. Veoma se lako pravi i ne zahtijeva mnogo sastojaka. Jedan veći crveni grejpfrut, 2 stabljike celera, šaka jagoda i šaka nasjeckanih stabljiki komorača, to je idealna kombinacija. Sve stavite u blender, pa onda uživajte u osvježavajućem ukusu ovog zdravog napitka.

oslobodjenje.ba
Noviji Stariji