Žena na ulici u Kini prodaje unuka kako bi platila operaciju sinu

Potresan prizor snimljen je u Kini gdje srednjovječna žena na ulici prodaje unuka kako bi skupila novac za liječenje svog bolesnog sina.

Liu Xiaoying (57) prisiljena je prositi na ulici u gradu Wuhanu, nakon što je prodala sav imetak i zadužila se kod drugih kako bi platila medicinske troškove za liječenje 30-godišnjeg sina oboljelog od leukemije.

Porodica je za liječenje mladića izdvojila svojih 9.500 funti (oko 100.000 juana), dok su posudili još dodatnih 19.000 funti (oko 200.000 juana).

Njima je navodno potrebno još dodatnih 300.000 juana za operaciju koja bi mogla spasiti život njenog sina.

Porodica je kako bi došla do novca prodala kamion, porodičnu kuću, te posudila od prijatelje kako bi izliječili mladića. Kada su vidjeli da nisu dovoljno novca skupili, počeli su prositi na ulici.

Liu je čak i svog unuka stavila na prodaju kako bi došla do potrebnog novca.

- Porodica je duboko u dugovima, ali i dalje ne odustaju kako bi skupili novac kojim bi platili liječenje mladića, rekli su u policiji.

- Naravno da me je sramota to što radim. Dječaka bih prodala nekoj pristojnijoj porodici. Novcem bi platila operaciju svome sinu, rekla je Liu.

Iz policije su je upozorili da bi joj dječak mogao biti oduzet ukoliko bi ga ponovo željela prodati.

- Muškarac za kojeg skupljaju novac ne zna da su mu sina spremni prodati kako bi mu platili operaciju, rekao je glasnogovornik policije u Wuhanu.

Fokus

Post a Comment

Noviji Stariji