FIFA priznala: Sudije izbacile BiH sa Mundijala!

Zvuči pomalo nevjerovatno, ali je istina. FIFA je svoje sudije koji su dijelili ne(pravdu) na netom završenom Svjetskom prvenstvu u Brazilu ocijenila kao VRLO DOBRE.

Naime, kako su objavili iz krovne svjetske fudbalske organizacije, čelni ljudi su zadovoljni suđenjem na Mundijalu, jer su dobili ono što su željeli, prvenstvo "bez skandala", kao i da nijedna od reprezentacija učesnica na najvećoj svjetskoj smotri fudbala ne bude oštećena zbog sudijske nepravde, što su i "uspjeli", uz kako stoji u izvještaju, osim Bosne i Hercegovine, koju je direktno sa Svjetskog prvenstva izbacio Peter O'Leary u utakmici protiv Nigerije.

Podsjećamo, arbitar sa Novog Zelanda poništio je čist gol Edina Džeke, a još je "sudjelovao" u predstavi koju su priredili afrički igrači valjajući se po terenu i kada nije bilo kontakta.

Treba svakako podsjetiti i na sudiju iz Japana Yuichi Nishimuru koji je u prvoj utakmici Mundijala, dobro "pogurao" domaće nogometaše protiv Hrvatske, kada im je svirao nepostojeći jedanaesterac, ali i poništio po mnogima regularan gol koji je postigao Ivica Olić.

Također uspjeh prema FIFA-i jeste i pravilna upotreba i davanje žutih kartona, kao i upute iz FIFA-e da sudije nametnu autoritet kako bi što manje igrača dobijalo javne opomene.

Međunarodna fudbalska organizacija odlučna je i da se gol tehnologija koristi samo na Svjetskim prvenstvima, s obzirom da ova tehnologija mnogo košta, a da će se upotreba spreja proširiti i na terene širom svijeta.
avaz.ba

1 Primjedbe

  1. RAZUMEM VASU OGORCENOST, VI MENE
    Zamolio bih vas za lekoviti odgovor koji ce rasterati i najmanju sumnju. Kako me put nosi u Sarajevo, navodno mi je "Brovis" Visoko ostavio deo akcija koje trebam da preuzmem,sto pre.Tegli se to vec duze vreme ,sto zbog moje bolesti, besparice i -upozorenja o opasnosti. Daklem, rasterajte sve sumnje.
    Vec duze vreme mi se "serviraju' razne informacije koje me upozoravaju i opominju-kako je taj put vrlo rizican i opasan. Bacicu ih na sto. Elektronske komunikacije su premostene od strane zainteresovanih politicara u Srbiji, Bosni i belom svetu.NEDOPUSTA SE KONTAKT. RODJACI SU POLITICKI OBESPRAVLJENI PO 'BLAGOSLOVU" EVROPE JER SU SAMO 500 GODINA SARAJLIJE (JAKOB FINCI)-CEMU SE MOGU NADATI JA KAO 'DAJDZERS SARAJLIJA'. SARAJEVOLUCION I PLENUM, DEMONSTRANTI, KOJI SU MENI NA SRCU, PREBIJANI SU DO IZNEMOGLOSTI. PUNO JE I UBOGALJENIH ALI NIKO NE POKRECE PITANJE ODGOVORNOSTI BATINASA ILI POLICIJE, OBEZBEDJENJA. STA TEK MENE CEKA? DA LI TREBAM DA SE OSVRNEM NA TEKSTOVE U "DNEVNOM AVAZU' KOJI SU SE NAVODNO ODNOSILI NA MENE-OBRATIO SAM SE TOM LISTU ALI MI NIKAD NIJE ODGOVORIO.. SKRECE MI SE PAZNJA DA SU SRBI U SARAJEVU TAKODJE MARGINALIZOVANI, IGNORISANI , PONIZENI. DOBIO SAM INFORMACIJU DA SU NEKI UGLEDNI POLITICARI TRGOVALI MOJIM "RECEPTOM ZA PILECE KNEDLE" I NANELI BOL MOJIM PARTNERIMA U VISOKOM I TUZLI, A PRITOM I PRIMILI MITO OD BELOSVETSKIH PARTNERA. NEDAVNO MI JE SKRENUTA PAZNJA DA MI JE "BROVIS" UPLATIO NOVAC ALI JE NEKO ZAUSTAVIO ISPLATU.
    Verovatno je da ja na to ne bih trebao da obratim paznju,ali ja sam dete sa sela-kako da neslusam traceve. Budite, molim vas, bolji od mene i sve to javno demantujte. Ja bih to sam uradio na sajtu BiH Vlasti ali ja tamo -premda sam registrovan-nemogu da posaljem pismo. Molim vas prosledite ga vi. jOS BOLJE JE-ODGOVORITE, NAPISITE TEKS...
    vEROATNO JE NETACNO-ALI JE INTERESANTNO..NAVODNO GAZDA OVOG LISTA-G.RADONCIC- ZELI DA MI POTRCI U SUSRET I DA ME IZLJUBI-DOPUSTICU MU. NAPREDAK BOSNE I MENI JE VAZAN


    ALEKSANDAR SAVIN
    IVE lOLE RIBARA 44
    23000 ZRENJANIN
    SRBIJA

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

Noviji Stariji