Građani ogorčeni na Gras: Danima ne radi linija Nedžarići - Dobrinja

Stanovnici Dobrinje danima su bez autobuskog prevoza. Na stanicama uzaludno čekaju da dođe autobus za Nedžariće i pitaju se dokle će to trajati. Navikli su, kako kažu, da svako malo ova linija ne funkcioniše.

Bačene pare

Nikada ne znaju kada mogu računati na ovaj autobus, jer jedan dan radi, a narednih sedam ne, ili malo radi u jutarnjim satima, preskoči nekoliko vožnji, pa opet proradi popodne i sve tako. Iako svaki mjesec plaćaju mjesečnu kartu, prisiljeni su koristiti komercijalu i dodatno izdvajati novac za prevoz. Te im, uzaludno bačene pare, naravno niko neće nadoknaditi. Međutim, kao i uvijek, u Grasu isto obrazloženje. Autobus za ovu liniju je u kvaru.

- Vozilo je u kvaru i popravlja se. Mislim da će od danas ova linija ponovo funkcionisati. Dolaskom novih autobusa iz Istanbula stanje će se normalizovati i na ostalim linijama, tako da je za očekivati da neće više puno biti ovakvih problema, kazao je Senad Mujagić, šef autobuskog saobraćaja u preduzeću Gras.

Iako je u Gras prije petnaest dana stiglo nekoliko autobusa iz Istanbula, građani su se ponadali da će ovim problemima konačno doći kraj.

Saobraćajne dozvole

Situacija bi sigurno bila bolja da su ovi autobusi uključeni u javni gradski saobraćaj, međutim, direktor preduzeća Avdo Vatrić pojašnjava da vozila nisu puštena jer nisu registrovana i nisu dobijene saobraćajne dozvole.

- Čekamo svaki dan da dobijemo potrebne papire za ove autobuse kako bismo ih pustili u saobraćaj. Nadamo se da će se njihovim puštanjem u rad stabilizovati stanje u javnom gradskom prevozu, naveo je Vatrić.

On je dodao da je iz Istanbula krenuo transport još pet autobusa koji bi, nada se, trebali stići početkom naredne sedmice.

- Do sada smo dobili deset autobusa i čekamo da stigne još ovih pet, rekao je Vatrić.
(izvor:Oslobodjenje)

Post a Comment

Noviji Stariji