Milka torta bez pečenja

Sastojci

1 l mlijeka 10 kašika šećera 3 pudinga od vanile 300 grama mliječne milka čokolade 100 grama bijele milka čokolade 500 ml slatke pavlake plazma keks.

Priprema:

U 200 ml mlijeka razmutite pudinge i šećer. Ostatak uspite u šerpu srednje veličine te na srednjoj temperaturi sačekajte da prokuva. Dodajte razmućene pudinge i šećer te miješajte dok ne dobijete puding smjesu. Podijelite je na dva jednaka dijela te u jedan stavite mliječnu, a u drugi bijelu čokoladu. Miješajte dok se čokolada ne istopi. Nakon toga smjese ostavite da se ohlade. Izmiksajte slatku pavlaku te po četvrtinu dobijene smjese ubacite u smjese sa čokoladama.

U okrugli kalup (može i u šerpu) stavite foliju na dno i sa strana te izlijte bijelu smjesu i dio tamne smjese. Smjese blago izmiješajte kako bi se formirale crno-bijele šare. Nakon toga nanesite ostatak slatke pavlake pa ostatak tamne smjese i izravnajte. I, radite sve polako, nemojte žuriti. Plazma keks (može i petit beurre, ukoliko ga više volite) natopite u mlijeko i ređajte po smjesi. Nakon toga, preko kolača stavite foliju i ubacite u frižider na par sati kako bi se kolač stegnuo. Izvadite, skinite zadnji sloj folije i stavite okruglu tacnu na kolač (bolje je da bude malo veća od kalupa) i okrenite. Odstranite kalup i, to je to. Tortu možete dekorisati po želji. (Novihorizonti)
Noviji Stariji