SASTOJCI :
500 gr brašna,
2 jajeta,
svježi kvasac,
100 ml ulja,
300 ml mlijeka,
2 kašičice soli,
1 kašičica šećera,
100 gr kečapa,
200 gr šunke ili suhog mesa ili parizera,
150 gr kačkavalja (može i biljni),
2 kašike origana,
1 kašika pavlake za premaz,
susam ili kim za posipanje.
PRIPREMA :
Sipati brašno u dublju posudu i ubaciti jedno jaje, izmrviti kvasac direktno u brašno, dodati ulje, so, šećer i mlijeko i umijesiti. Staviti tijesto na toplo mjesto da bi se podiglo od 45 minuta do 1h. Oklagijom razvući tijesto na podlogu posutu brašnom i isjeći na jednake trouglove. Svaki premazati kašičicom kečapa koji je prethodno pomiješan sa origanom pa preko njega staviti šunku i rendani kačkavalj. Po želji isjeći vrhove trouglova da bi izgledale interesantnije kad se umotaju. Kiflice stavljati u podmazan pleh. Pica kiflice premazati umućenim jajetom sa kašikom pavlake i posuti susamom ili kimom po želji. Kiflice staviti u zagrijanu rernu i peći na 200 stepeni 30 minuta.
(Milicinakuhinja)