Komedija Drzavni lopov u Domu kulture Zavidovici

Komedija ce biti predstavljena u  JU Centaru za kulturu / Domu kulture Zavidovici, u četvrtak 19.03.2014. 

Radnja filma se vrti oko dva zatvorenika koja se nalaze u istoj ćeliji, i jedan od njih je sitni lopov i ujedno i ljubavna varalica dok je drugi zapravo državni lopov. Pored njih se nalazi čuvar koji tu radi a nema završenu ni osnovnu školu ali ipak mu mašta radi i razmišlja o unapređenju. 

Kiki je ljubavna varalica koja je uspjela prevariti 17 različitih žena kojima je obećao brak i samo jedna od njih ga je uspjela dovesti na mjesto na kojem se sad nalazi, zatvor. Marko je lopov koji se bavio malo žešćim lopovijama te je pronevjerio neke velike pare zbog kojih je zaglavio u zatvor, ali pošto biva snalažljiv on uzima advokata koji će mu pomoći i brzo pustiti na slobodu, zahvaljujući zakonu koji još uvijek progleda kroz prste. 

Njih dvojica i čuvar Jozo, na vrlo komičan način pokazuju nam sliku društva ali bez neke pretjerane želje da se ukaže na neku problematiku jer je ovo prvenstveno predstava koja ima za cilj da publiku koja gleda predsatavu nasmije i opusti. Kiki i Marko su zbog jedne te iste žene u zatvoru i obojicu ih je prevarila, iako je obojica vole i maštaju o njoj, pričajući jedan drugome o svojoj ljubavi te na kraju zapravo shvate da pričaju o istoj ženi. Marko biva pušten dok a Kiki ostaje još dvije godine u zatvoru... Zagarantovan smijeh...

(Bh-vjesnik)
Noviji Stariji