Sastojci:
Pola litra slatkog vrhnja
300 grama mljevenog keksa
150 grama puslica
5 žumanjaka
5 kašika šećera
1 vrecica karamel bombona
100 grama čokolade za kuhanje
5 kašika mlijeka
Priprema:
Umutiti slatko vrhnje i podijeliti smjesu na dva jednaka dijela. U prvi dio dodati mljeveni keks, i sve dobro izmiksati i u kalupu za torte, obloženim papirom za pečenje, formirati koru.
Preko te kore poredati puslice.
Napraviti karamel masu tako što se na pari sjedini masa od žumanjaka, šećera i karamel bombona. Mijesati dok ne provri i ostaviti 5 minuta, a zatim preliti toplo po puslicama.
Istopiti na pari čokoladu sa mlijekom i kašikom preliti preko karamel mase. Zavšiti tortu sa drugim dijelom umućenog slatkog vrhnja i dekorisati tortu mozete po vasoj zelji želji.
Prijatno..
(Bh-vjesnik)