Vatre ivanjske po epizodama








Vatre ivanjske 140 epizoda (Posljednja epizoda)
Ana i Dinka su u nevjerici zbog Magdaleninog priznanja da im je Dinka majka. Ana, Magdalena i Dinka razgovaraju o Petru, a Magdalena ih uvjerava da nije on kriv za Ginu, nego Elena. Elena napokon odlučuje – odlazi iz Ivanja k Luki. Andrija i Viktor upadaju na vjenčanje i sukobe se s Leonom koji vadi pištolj. Potresen, prizna Ani pred svima da je učinio sve za nju. Viktor se baca na Leona, a pištolj opali…


Vatre ivanjske 139 epizoda

Šest mjeseci nakon nemilih događaja junaci naše priče prošli su kroz velike promjene. Iako još uvijek nije preboljela Viktora, Ana je uvjerena da s njim ne može imati budućnost i sprema se za vjenčanje s Leonom. Andrija izlazi iz zatvora, a Klara se brine o otetom Viktoru. Elena je sama i napuštena, Dinka i Patrik su se razveli, a Tomo i Vera čekaju dijete. Andrija spašava Viktora, a dok njih dvojica pokušavaju stići na vrijeme da spriječe Aninu udaju za Leona, Dinka uvjerava Anu, koja se koleba pred vjenčanje, da je donijela dobru odluku. Kad je Ana konačno spremna, dolazi Magdalena i napokon im prizna istinu o njihovoj obitelji.


Vatre ivanjske 138 epizoda

Dok se Ana lomi između ljubavi prema Viktoru i moralnog osjećaja da ne može biti s njim nakon svega, Viktor shvaća da mora vratiti Anu. Kada je nađe na Ivkinoj stijeni kako pali pravu Tildinu oporuku, šokiran je i dirnut jer shvati da se i sada žrtvuje za njegovu dobrobit. Pokuša je uvjeriti da više nema prepreka da budu zajedno, ali Ana misli da je gotovo. Klara pronalazi novac kod Elene i pomisli da je to Ginin novac koji Elena od nje skriva. Pobjesni, konačno raskrsti s majkom i uzima novac. Elena shvaća da je ostala sama, ali ne miri se s tim. Vera zaprosi Tomu. Zbog svađe s Viktorom, Magdalena shvaća da će morati prekinuti svaki kontakt s Andrijom kako bi mogla ostati pored svoje kćeri. Teška srca donese tu odluku. Viktor nakon svađe s Magdalenom kreće za Anom, no pritom strada. Hoće li preživjeti?


Vatre ivanjske 137 epizoda

Magdalena je očajna jer je Ana prijavila Andriju, a Marija posjeti Andriju u zatvoru. Dinka vjeruje da se Petar prijavio za Ginino ubojstvo samo zato da spasi Elenu. Anin prvotni šok zbog Dinkinog uhićenja prekine njezin povratak i vijest da je Petar priznao da je kriv za Gininu smrt. Uzrujana Vera posumnja da je Leon mogao ubiti Ginu. Sudac Andriji određuje nastavak pritvora do izricanja konačne presude i potvrđuje mu optužnicu. Patrik nagovara Dinku da odu iz Ivanja, a isto to Leon pokušava nagovoriti Anu. Ana bi najradije pobjegla od svega što joj se dogodilo, uništenog odnosa s Magdalenom i Petrom, propale ljubavne veze s Viktorom, ali Dinka je podsjeća da mora još nešto riješiti – što će učiniti s imanjem i Viktorom?


Vatre ivanjske 136 epizoda
Ana govori Magdaleni za pravu oporuku „koju je Petar skrivao. Istražitelj ispituje svjedoke i potencijalne osumnjičenike za Ginino ubojstvo. Petar i Elena se međusobno okrivljuju, Patrik brani Dinku, a Tomo i Vera su zgroženi tenzijama u gostioni. Na kraju istrage, svi dokazi ukazuju na to da je krivac za Ginino ubojstvo – Dinka.


Vatre ivanjske 135 epizoda

Mia odabere Viktora, a ne Magdalenu. Andrija pokušava utješiti Magdalenu no ona je ozbiljno potresena, a zatim suočava Viktora i priznaje mu da je skrivio prometnu nesreću, lažirao Magdaleninu smrt i držao je u komi. Viktor je šokiran, a Andrija priznaje da će rado prihvatiti kaznu za svoje grijehe, samo neka Viktor ne uništava Magdalenu i odvodi Miju od nje. Leon izbjegava Anu dok skriva dokaze da je ubio Ginu. Ana nailazi na rastrojenu Magdalenu i nudi joj pomoć.


Vatre ivanjske 134 epizoda
Petar preda Ani pravu Tildinu oporuku i zatraži da mu isplati njegov dio kako bi on mogao isplatiti Ginu. Dinka od Patrika saznaje istinu o Gini; konfrontira je i ustanovi da su joj Patrik i Petar govorili istinu. Elena konačno raskida s Petrom te mu se odluči osvetiti. Slomljena Klara pristaje na majčin plan – Elena namjerava ubiti Ginu i pokrasti je, a Klara će joj dati alibi.


Vatre ivanjske 133 epizoda

Nakon konačnog raskida s Viktorom, očajna Magdalena odlazi Dinki te tamo nailazi na Anu od koje traži pomoć i podršku. Ana se lomi, no ipak staje na sestrinu stranu. Patrik se boji za Dinku te je uz lažnu ispriku odvede iz Ivanja. Istodobno Ana radi Dinke ulazi u sukob s Elenom, a Leon, uvjeravajući se u Aninu sigurnost, prepusti se Gininim dodirima. Vera i Tomo su na pragu pomirenja, ali im Patrik pomrsi planove. Marija bježi iz sanatorija i otkriva Andriji strašnu istinu o tome tko mu je otac. Gina uvjerava Petra da će ga pustiti na miru nakon što izigra Anu i uzme joj novac. Iako joj ne vjeruje, Petar na Leonov nagovor ipak popušta te pristaje na Ginin plan, no prije toga suoči Elenu s istinom o krivotvorenoj oporuci.


Vatre ivanjske 132 epizoda
Anu muči Leonov odnos s Klarom. Andrija svjedoči u Viktorovu korist i Viktor je pušten na slobodu. Kad shvati da je Mia imala nesreću, suoči Magdalenu i Andriju i rezolutno prijeti – razvest će se od nje i uzeti joj Miju. Elena izloži svoj plan Petru – ako se riješe Gine, dobit će sav njen imetak, a s obzirom na to da je Ginin otac umro, više im nitko neće disati za vratom. Petar se zgrozi Eleninom hladnoćom te poveže da je ona ubila Božu. Elena vidi da od Petra neće imati koristi te traži saveznika u Klari. Tamara i Luka vode idiličan život u kolibi u šumi. Tamara mu otkriva Andrijine grijehe i šalje pismo priznanja Ani.


Vatre ivanjske 131 epizoda
Viktor odbacuje Andrijinu ucjenu te izgleda kao da će Andrija svjedočiti protiv Viktora. Magdalena odluči da neće pobjeći s Mijom te se vraća na imanje. U zatvoru Viktor pogrešno protumači Aninu brigu za njega te je optužuje da je stala na stranu Magdalene i Andrije. Patrik uspijeva spasiti Dinku od Gine koja ju je planirala ubiti. Patrik i Petar razmišljaju što će jer im se prvotni plan obio o glavu – Dinka je sve bliža Gini. Gina otkriva Leonu da ima pravu Tildinu oporuku i želi da Leon provjeri kako Ana gleda na to da preuzme imanje.



Vatre ivanjske 130 epizoda

Dinka ne uspijeva u namjeri da nagovori Andriju da svjedoči u Viktorovu korist. Magdalena dolazi Andriji s istom idejom, ali joj on samo probudi strah da će joj Viktor uzeti Miju pa Magdalena odlazi po kći. Istodobno Andrija odlazi k Viktoru i postavi mu ultimatum: Viktor će pustiti na miru Andriju i Magdalenu, a Andrija će zauzvrat svjedočiti u njegovu korist. Klara je sve nervoznija, boji se što će biti ukoliko Andrija odustane od optuživanja Viktora. Kako bi spasila sebe i Leona dolazi na ideju da podmetnu ubojstvo Eleni. Gina se vraća u Ivanje i opasnija je no ikad. Slučajno sretne Dinku i otkrije joj da je izgubila oca. Gina krivi Petra za očevu smrt i spremna je na osvetu – hoće li ubiti Dinku?


Vatre ivanjske 129 epizoda

Klara sazna da su Andrija i ona brat i sestra. Iako je Marija želi natjerati da što prije razvrgne brak, Klara inscenira svađu i tako zadrži Mariju u sanatoriju. Po povratku na imanje Klara je uvjerena da će Andrija umrijeti te se, kao gospodarica imanja, odluči osvetiti Eleni i izbacuje je s imanja. Petar koristi priliku i uz Patrikovu pomoć izbacuje Dinku iz njene kuće da bi se u nju uselio s Elenom. Dinka donosi Viktoru olakšavajuće vijesti – udarac koji je za Andriju bio fatalan mu je nanio netko treći. Klara shvaća da ju je i Leon izdao, te u panici pojuri na imanje. Ondje zatekne Dinku koja ispituje Andriju. Hoće li Klara uspjeti spriječiti Dinku da sazna nešto što bi moglo pogodovati Viktorovoj obrani?


Vatre ivanjske 128 epizoda

Ana moli Dinku da preuzme Viktorovu obranu. Nakon što čuje Viktorovu stranu priče i doktorovo mišljenje, Dinka posumnja da je u tučnjavu umiješan i netko treći. Patrik je frustriran što nije uspio odvući Dinku iz Ivanja. Klara shvaća da Elena nije imala motiva ubiti Jakova i otkrije joj svoju sumnju da je Marija bila Jakovljeva ljubavnica. Elena je zgrožena, a Klara ode Mariji po odgovore. Marija se šokira kada shvati da je Andrija ranjen, a još više kad čuje da je u braku s Klarom. Leon u bolnici ostaje sam s Andrijom – hoće li završiti što je započeo?


Vatre ivanjske 127 epizoda

Viktora odvodi policija, a Ana saznaje da je Leon otkrio Klari preljub Andrije i Magdalene. Magdalena odluči ostati uz Andriju. Ana suočava Leona jer je otkrio Klari preljub. Leon priznaje da je ljubomoran jer misli da je Ani još uvijek stalo do Viktora. Viktor poludi kad shvati da je Ana rekla Leonu za preljub Andrije i Magdalene, a njemu je prešutjela. Petar nudi Patriku suradnju – on će se useliti s Elenom u Dinkinu kuću pa će Dinka morati otići s imanja. No Elena ne želi ići s imanja sad kad se riješila braće. Patrik pokaže Dinki dokaze da je nevin, ali Dinka mu ne može oprostiti.


Vatre ivanjske 126 epizoda

Ana pronalazi beživotnog Andriju u vrtu, a Viktor ne može pojmiti što je učinio dok Magdalena iracionalno za sve krivi Anu. Klara potiskuje zadovoljstvo kada od liječnika doznaje da je Andrija u životnoj opasnosti. Viktora prožima grižnja savjesti kad sazna da je Andrija na samrti, a Klara ga prijavljuje policiji. Elena preko Patrika doznaje da je prava oporuka u Gininim rukama. Leon se uspješno rješava dokaza da je pokušao ubiti Andriju.


Vatre ivanjske 125 epizoda

Viktor shvati da je Ana znala za aferu Andrije i Magdalene i čak ih zatekne zajedno u podrumu. Andrija bježi od Viktora i shvati da ga je Klara izdala. Sukobi se s njom, a zatim, fizički, i s Viktorom. Andrija ostane ležati pretučen, Viktor odlazi, a Andriji prilazi Leon koji ga udari još jednom tako da ovaj padne. Hoće li Andrija umrijeti? Petar uvjerava Dinku da se mora kloniti Gine, no ona mu ne vjeruje. Gini jave da joj umire otac pa daje Leonu upute kako voditi stvari u Ivanju dok se ne vrati. Za bolest i teško stanje svog oca krivi Petra koji ga je svojim postupcima toliko uzrujao da je obolio. Gina odlazeći s imanja naleti na Dinku i uvjeri je da je Petar negativac, a ona žrtva. Petar je na pragu toga da presudi sam sebi.


Vatre ivanjske 124 epizoda
Anu muče Tildine posljednje riječi koje tumači kao upozorenje i sumnja da je Magdalena možda lagala. Usprkos Leonovim molbama, Ana odluči otići na imanje kako bi pokušala naći Tildin dnevnik, no tamo je zatekne Viktor. Ana mu priznaje svoje sumnje i na rubu je da mu kaže istinu, no u tom trenu dolazi Klara koja otkriva dugo skrivanu tajnu – Andrija i Magdalena su ljubavnici. Leon je sve svjesniji da Ana neće s njim otići iz Ivanja i da još uvijek voli Viktora. Istodobno Klaru frustrira Andrijina prijetnja o razvodu.


Vatre ivanjske 123 epizoda

Elena ostane u šoku kad shvati da se Klara udala za Andriju, a i Viktor je izvan sebe kad čuje što je Andrija učinio. Ljutiti Andrija suoči se s Klarom, shvati zašto je svima otkrila da su njih dvoje vjenčani i zatraži razvod. Andrija pokušava saznati od Viktora što će napraviti u vezi Ane. Suptilno ga gura prema tome da odabere nju, a ne Magdalenu. Gina poštedi Petra i smisli plan kako da mu napakosti.


Vatre ivanjske 122 epizoda

Petar se ne može odlučiti na radikalan potez koji mu je predložio Leon – ubiti Ginu. Kad to povjeri Eleni, ona ga napadne i natjera da preispita svoje motive. Petar naposljetku odlazi kod Gine i usred napetog konflikta ponudi svoj život kao žrtvu. Patrik otkriva Dinki da je glavu stavio u torbu zbog Elenine ucjene. Elena od Tome traži isplatu novca za osiguranje. Patrik priznaje da mu je netko ukrao dokumente, Vera nudi pomoć no ne uspijeva ih pronaći.


Vatre ivanjske 121 epizoda

Andrija shvaća da Viktor još gaji osjećaje prema Ani. Kada mu Viktor to i prizna te kaže da je s Magdalenom iz dužnosti, Andrija poludi. Dinka od Vere doznaje da Patrik planira pobjeći. Gini Dinka potvrdi da je nedavno imala aferu s Petrom, zbog čega je povrijeđena i bijesna te prijeti Petru koji počinje shvaćati da ga ona nikada neće ostaviti na miru. Petar se dvoumi treba li priznati Dinki i Ani za Ginu, ali ga Leon sprječava u naumu i govori mu kako je jedino rješenje Ginina smrt.



Vatre ivanjske 120 epizoda
Elena uspješno lažira svoju ozljedu i zatraži pomoć udruge za ženska prava. Vraća se na imanje s predstavnicom udruge baš u trenutku gorljive svađe između Andrije, Viktora i Petra. Koristi situaciju i prikaže se kao žrtva obiteljskog nasilja. Aktivistica obavještava policiju koja dolazi uhititi Andriju. Patrik se opravdava Dinki da je morao šutjeti o Sabininoj smrti jer je bio ucijenjen. Spreman je ići u zatvor, no želi Dinkin oprost. Dinka je previše shrvana da bi mu trenutačno oprostila. Gina je razočarana Tomom koji je očito nasjeo na Eleninu igru. Odlazi kod Dinke kako bi joj se približila i saznala je li joj još uvijek stalo do Petra. Iako suočena s teškim zadatkom, Gina se uspijeva zbližiti s Dinkom i shvaća da su Petar i Dinka nedavno imali aferu. Gina poseže u torbicu, gdje drži pištolj – hoće li ustrijeliti Dinku?



Vatre ivanjske 119 epizoda
Magdalena odluči prešutjeti Viktoru istinu i zamoli Anu da ode s njom pripremiti Miju prije nego što Viktoru prizna za sebe i Andriju. Putem Magdalena promijeni plan i odvodi Anu u sirotište. Elena shvaća da na Petra ne može računati i posvećuje se svim mogućim strategijama kako bi osporila razvod. Kada shvati da joj ništa ne polazi za rukom, zaprijeti Patriku da će ga prijaviti policiji. Elena kupuje od Tome životno osiguranje, baci se pred Andrijin auto te ga optuži da ju je pokušao ubiti. Andrija je sluđen jer zbog Eleninog ispada ne može zaustaviti Tamaru u bijegu k Luki u Kanadu. Patrik priznaje Dinki da je upleten u Sabinino ubojstvo.



Vatre ivanjske 118 epizoda
Leon izvlači od Ane informacije o Dinki, ali i doznaje za aferu Andrije i Magdalene. Uvjeri je da se ne miješa. Ana posluša Leona i govori mu da će otići s njim iz Ivanja. Međutim, kada se slučajno sretne s Viktorom Ana shvaća da on zaslužuje znati istinu. Dolazi do Magdalene i daje joj ultimatum da kaže Viktoru istinu ili će ona to učiniti. Gina doznaje detalje o Petrovom i Dinkinom odnosu. Elena ne želi otići s imanja i ulazi u žešći sukob s Viktorom koji prvi put sretne Klaru od svog vjenčanja. Tomo i Vera shvaćaju da je Tamara otišla.





Vatre ivanjske 117 epizoda

Magdalena laže da ju je Andrija ucijenio aferom iz prošlosti i time prisilio na seks. Andrija se brani pred Anom da se on i Magdalena vole. Ana ne zna kome vjerovati, no činjenica je da Magdalena opet vara Viktora i Ana dvoji bi li mu to trebala reći. Leon upozorava Petra da je Gina bijesna i da im svima curi vrijeme zbog Petrove „nesmotrenosti“. Gina suočava Leona, svjesna da gubi kontrolu nad njim, te ga upozorava da je Ana prva na listi za odstrel. Andrija razgovara s Magdalenom nakon što ga je Ana posjetila – spreman je sve priznati Viktoru, čak i po cijenu da se razotkrije njegov najveći grijeh – otmica Magdalene i lažiranje njezine smrti. Hoće li ga Magdalena zaustaviti?

Vatre ivanjske 116 epizoda
Elena je u šoku zbog rješenja o razvodu braka i tvrdi da je to krivotvorina. Leon želi znati hoće li mu Gina dopustiti da ode. No kad joj Petar obavijesti da je propala prodaja imanja jer je Dinka u zadnji čas donijela rješenje o razvodu, Gina to ne dopušta. Klara glumi podršku majci, no prestravi se kad shvati da ona namjerava otići na sud. Hoće li je uspjeti zaustaviti?


Vatre ivanjske 115 epizoda

Ana je šokirana kad shvati da bi Viktor mogao ostati bez imanja. Razmišlja o tome da mu pomogne tako da otkupi Elenin dio. Viktor je u šoku kad od Elene čuje da će prodati imanje, a sve ih zaprepasti Patrik s ponudom za otkup Eleninog dijela. Andrija i Klara u matičnom uredu potpisuju vjenčani ugovor. Klara na sudu predaje rješenje za Eleninu rastavu. Gina daje Petru i Eleni rok od jedan dan da prodaju imanje i daju joj novce. Zapovijedi Leonu da razvali ladicu radnog stola i uzima sebi kovertu koju u njoj nađu. Kad se Patrik vrati i shvati da nema kuverte s pravom Tildinom oporukom, u šoku je. Ostao je bez oružja protiv Elene. Dinki poštar donese žurnu poštu sa suda, obavijest da je uložen zahtjev za razvrgnuće braka Elene i Bože, potpisan prije njegove smrti. Dinka žuri na imanje i upada baš na vrijeme da spriječi Elenu koja potpiše Patriku kupoprodajni ugovor. To nije potrebno, Elena se rastala od Bože prije nego što je umro.


Vatre ivanjske 114 epizoda

Magdalena s Viktorom ode u posjet Mariji koja počne upozoravati Viktora na ženu koja će ih uništiti. Magdalena se boji da će Marija otkriti da se radi upravo o njoj. Andrija je zatečen Klarinom idejom da bračnim paktom utvrde savezništvo. Nakon što vidi Magdalenu u prisnom trenutku s Viktorom Andriji se učini da se Magdalena opet poigrava s njim te na kraju pristaje na Klarin plan – vjenčat će je. Tamara sazna od Sonje strašnu istinu da se Andrija cijelo vrijeme brinuo o Magdaleni, a da to nikome nije rekao. Tamara je užasnuta njegovim postupkom, boji se i za sebe i dijete. Tomo i Vera su u svađi, Vera je ljubomorna na Ginu, a Tomo se pravi da mu nije stalo.


Vatre ivanjske 113 epizoda

Ana traži od Leona da joj kaže sve o odnosu s Ginom, no kako Leon oklijeva Ana odlući otići i nespretno se oklizne na neograđenu stepenicu. Leon je spasi od smrti, no hoće li je pustiti da padne? Elena kaže Petru da će prodati imanje kako bi mu pomogla. Petar je zahvalan ali brine za Anu i ode k Gini te shvaća da joj je ona voljna nauditi. Petar u strahu za Anin život zamoli Elenu da hitno proda imanje. Elena se odlučuje obratiti za pomoć Patriku. Elena suoči Magdalenu s Petrovim problemima i opasnošću koja im prijeti od Gine. Zamoli je da je podrži u nastojanju da proda imanje. Magdalena je u strahu za Mijin život. Klara pokaže Andriji papire za Elenin razvod, a zauzvrat traži da ju Andrija oženi kako bi bila sigurna da je neće izigrati. Hoće li Andrija pristati?


Vatre ivanjske 112 epizoda
Ana sazna da je Gina Petrova žena, a ona joj se predstavi i kao Leonova rođakinja. Ana se pita je li se prevarila što je vjerovala Leonu. Viktor je bijesan na Elenu koja skriva pred Petrom pravi razlog zbog kojeg je razotkrila Božu. Andrija odvodi Mariju u sanatorij zbog stanja koje predstavlja opasnost za njega i Magdalenu.


Vatre ivanjske 111 epizoda

Andrija i Magdalena uspijevaju spriječiti sluđenu Mariju u napadu na Sonju. Viktor doznaje da je Elena svjedok koji će potvrditi da je Božo skrivao tijelo u podrumu i premjestio ga u Dinkin vrt. Napada Elenu, dok Petar staje u njezinu obranu. Na kraju dolaze dokazi koji potvrđuju Božinu umiješanost te Viktor mora prihvatiti da njegov otac nije nevin.


Vatre ivanjske 110 epizoda

Baš kad je Viktor utješio Mariju rekavši joj da će biti uz obitelj bez obzira na sve, dolazi istražitelj s nalogom za pretres podruma imanja jer postoji sumnja da je Božo skrivao leš pokojnog Marka u zidovima, što ga čini sudionikom u ubojstvu. Magdalena i Andrija uviđaju da je Sonja puno opasnija nego im se činilo. Pokušavaju je uvjeriti da ih ne razotkrije, no ona je odlučna u svojoj namjeri – želi im uzeti sav novac, inače će otkriti njihovu tajnu.


Vatre ivanjske 109 epizoda

Leon traži od Ane da donese odluku hoće li vječno žaliti za Viktorom ili će s njim pokušati okrenuti novu stranicu. Ana se lomi, no ubrzo shvaća da je donijela dobru odluku i odlučuje Leonu i sebi pružiti šansu. Patrik odlučuje spasiti Dinku premda će to zasigurno značiti njegov odlazak u zatvor. Gina očekuje od Elene da isplati Petrov dug.


Vatre ivanjske 108 epizoda

Patrik zatraži od Elene da svjedoči u Dinkinu korist, no Elena ga odbija i ponovno ucijeni, ali ostane zatečena kada shvati da Patrika nije briga hoće li završiti u zatvoru. Nakon emotivnog rastanka s Viktorom, Ana se pokušava pomiriti s činjenicom kako je među njima gotovo.



Vatre ivanjske 107 epizoda
Vera je razočarana kad zaključi da Patrik nije na njezinoj strani, nego na Tominoj. Tamari prenosi vijest da će Patrik očito podržati Tominu ideju. Klara zatekne Elenu u trenutku dok baca tablete u vatru. Elena misli da je Klara nije vidjela. Ana prihvati Leonov poljubac, ali treba joj još vremena.



Vatre ivanjske 106 epizoda
Andrija lažno prihvaća Viktora samo da se makne od njega i Magdalene koje ne može gledati zajedno. Tamara otkriva Andriji da ga je tražila Sonja, Andrija je nazove i shvaća da ga Sonja želi ucijeniti. Andrija odlazi upozoriti Magdalenu. Viktor želi sjediniti obitelj s Magdalenom, no ona je i dalje napeta zbog Ane i Andrije. Magdalena sreće Petra na imanju te se ponada da on možda gaji osjećaje prema Dinki (zbog isplatnice), no Petar je tu gorko razočara kad kaže da s Dinkom više nema ništa.



Vatre ivanjske 105 epizoda
Elena prebacuje krivnju na Božu, Dinka joj ne vjeruje i nasrne na nju. Prekine ih policija koja odvede Dinku kući gdje je čeka Patrik koji je došao čim je čuo za isplatnicu. Božo se želi pomiriti s Viktorom, no ovaj ga ne želi poslušati. Božo mu obećava da je gotovo s Elenom te da su mu važni samo njegovi sinovi i Marija kojoj govori da će morati raščistiti sve s Elenom, a to bi ga moglo i koštati slobode.


Vatre ivanjske 104 epizoda

Magdalena i Elena sklapaju dogovor o šutnji. Zatekne ih Klara koja sumnjiči Elenu te misli da ju je izdala. Nakon još jedne svađe s majkom, u Klari raste želja za osvetom. Petar zamoli Patrika da u duhu novih dokaza utječe na Dinku. Patrik pristane pomoći, ali zahtijeva od Petra da se nakon toga zauvijek makne od Dinke. Istodobno Ana pokušava smiriti Dinku, ali ona na kraju konfrontira Elenu dokazom i optužbom da su ona i Božo zajedno u zločinu te da su joj smjestili.


Vatre ivanjske 103 epizoda
Magdalena i Andrija vode ljubav. Andrija se nada da mu je Magdalena oprostila, no razočara se kada shvati da nije. Na Marijinu radost Andrija i Božo zakopavaju ratnu sjekiru, a Magdalena se u međuvremenu približava Petru i pokušava ga nagovoriti da pomogne Dinki. Petar se lomi i na koncu pristaje. Leon koristi izliku da se zbliži s Anom.


Vatre ivanjske 102 epizoda
Ana sprečava Tamaru da kaže Viktoru za Andriju i Magdalenu. Magdalena se pokušava zbližiti s Dinkom, no jedini način za to je je da izazove njezino žaljenje. Viktor je hladan i nezainteresiran za Magdalenu koja nema s kim podijeliti emotivnu muku. Magdalena u svojoj boli odlazi kod slomljenog Andrije i postepeno se zbližava s njim, a na kraju mu nježno primi ruku – kako će Andrija reagirati na njezin dodir?


Vatre ivanjske 101 epizoda
Ana pristaje biti Leonova prijateljica, a Tamara je pokušava nagovoriti da kaže Viktoru za Magdalenu i Andriju. Patrik, potresen Verinim zauzimanjem za Tomu pred Božom, odlazi posjetiti Dinku. Leon ponovno zaprijeti Petru i poigra se Eleninim životom kako bi povećao pritisak, a zatim uništi vinograd. Klara dobiva dozvolu povratka na imanje.



Vatre ivanjske 100 epizoda
Viktor želi ostati s Magdalenom zbog obitelji, želi da Mia osjeti ugođaj doma, no nije prebolio Anu. Iznenadi ih Andrija, Viktor ga kritizira, a Andrija mu odbrusi da mu je opet spasio oca dok on mijenja žene. Andrija i Viktor na rubu su fizičkog sukoba, Marija se postavi između njih, ali je u šoku kad shvati da je Andrija revoltiran jer vjeruje da mu je Božo otac, a Viktor brat.


Vatre ivanjske 99 epizoda

Nakon što ga Ana odbije Viktor počinje shvaćati da je među njima gotovo. Magdalena iskorištava njegovo emocionalno stanje da mu se približi i njih se dvoje na kraju poljube. Andrija se ispriča Tamari radi napada i priznaje joj svoju ljubav prema Magdaleni. Nakon Elenine hladnokrvne reakcije na vijest o očevim ljubavnim pismima, Klara sve više sumnja da je Elena spremna na sve kako bi dobila ono što želi.


Vatre ivanjske 98 epizoda

Ana se sve više zbližava s Leonom koji joj dijelom pomogne pri mirenju s Dinkom. Leon dodatno “kupuje” Aninu naklonost izmišljenom pričom o humanitarnom radu. Andrija upozorava Magdalenu na opasnost i traži od nje da napusti Ivanje. Idući dan Magdalena, hineći brigu, otkriva Tamari da je Andrija zavodi. Petar uvjerava Elenu da im je u interesu da se riješe Bože. Elena kreće u akciju trovanja.


Vatre ivanjske 97 epizoda

Viktor ne može oprostiti Magdaleni i kreće u potragu za Anom. Tomo se vraća iz Amerike, svi su iznenađen kad ga vide. Žele utjecati na njega kao na suvlasnika, ali Tomo je sad puno promišljeniji nego ranije. Daje svima do znanja da se njime više ne može manipulirati. Andrija napada Klaru, uvjeren da je ona ukrala njegova pisma. Leon je obrani, a Klara mu se povjeri – sumnja da se Elena želi “riješiti” Bože.


Vatre ivanjske 96 epizoda

Ana se slama zbog prekida s Viktorom i utjehu nalazi u prijateljstvu s Leonom. Andrija suočava Magdalenu s prijetećim pismima, a kada shvati da ona s tim nema nikakve veze, počne sumnjati na Klaru. No kada zaprijeti Klari, u njezinu obranu stane Leon.


Vatre ivanjske 95 epizoda

Ana se vraća u Ivanje bez Viktora, govori mu da on mora biti sa svojom obitelji, a Viktor se boji da će ga ostaviti. Andrija je odlučio priznati svima da je bio u vezi s Magdalenom. Piše pisma Viktoru, Ani i Magdaleni, ali ga nepoznata osoba udari po glavi i uzme pisma i Magdalenin medicinski karton. Klara sazna da je Andrija novac koje mu je ona dala poklonio Tamari, koja ulaže u restoran.


Vatre ivanjske 94 epizoda

Viktor shvaća da je Magdalena otišla s Mijom. Ana zaboravlja na njihove razmirice i odlazi s njim k Andriji, koji im naposljetku ipak otkriva gdje su Magdalena i Mia. Nakon što ih pronađu, Ana se osjeća kao višak i misli da samo ona sprječava Viktora da bude sretan sa svojom obitelji i odlazi. Nakon još jedne Magdalenine izdaje, Andrija sve ozbiljnije razmišlja o otkrivanju istine.


Vatre ivanjske 93 epizoda

Viktor priznaje Ani svoje sumnje u vezi noći provedene s Magdalenom i šokira se kada zatekne Magdalenu s koferima. Ona mu daje do znanja da mu je dala razvod, ali mu ne planira ostaviti Miju. Petar i Božo se potuku, a dok odlazi, Petar susreće Leona koji mu otkriva zašto je došao u Ivanje te mu prijeti životom najdražih ako mu ne isplati dug. Vera pokušava nagovoriti Tamaru da uzme Andrijin novac, iako bi time pogazila svoj ponos. Klara je ljuta na Leona što je zaprijetio Petru jer misli da je ugrozio plan da se domognu imanja.


Vatre ivanjske 92 epizoda

Božo laže Petru da nije imao nikakve veze s premještanjem Markovog tijela u Dinkin vrt. Petar je ljut na Tildu i ne može joj oprostiti za čuvanje tajne o ubojstvu Marka. Petar želi da Božo svjedoči kako bi Dinka i Elena izašle iz zatvora, no Božo to kategorički odbija.


Vatre ivanjske 91 epizoda

Petar priznaje Dinki i Eleni što je čuo od Tilde. Elena shvati da ju je Božo izigrao i premjestio Markovo tijelo da zaštiti Tildu, a ne nju. Elena optužuje Božu da je sve znao, a on negira da je imao veze s ubojstvom. Patrik i Vera smišljaju plan kako da pomognu Dinki. Ideji da založe pansion protivi se Klara. Andrija Tamari nudi novac kako bi sprao osjećaj krivnje sa sebe, no Tamari ne pada na pamet da ga uzme.


Vatre ivanjske 90 epizoda

Ana je u strahu što će za nju i Viktora značiti razvod od Magdalene. Iako je Viktor uvjerava da će sve biti u najboljem redu, ni sam ne zna da su se za Magdalenu stvari dramatično promijenile otkako je pronašla Tildin dnevnik. Božo poludi na Tildu jer je nevine Elenu i Dinku poslala u zatvor. Ona pak tjera Božu da se pomiri s činjenicom da je izgubio Elenu, ali zauzvrat dobio imanje. Božo je zgrožen Tildinom okrutnošću, napada je što će dopustiti da nevini stradaju zbog ubojstva koje je ona počinila. Petar to sve čuje s vrata i, ogorčen na majku, odluči zatražiti autopsiju.


Vatre ivanjske 89 epizoda

Tilda se preko Patrika uspije dočepati kompromitirajuće snimke i daje je istražitelju. Njezin potpuni trijumf nad sestrama poremeti Petrov dolazak. Andrija pokuša poljuljati Magdalenu i natjerati je da odustane od povratka Viktoru. Po povratku kući ona naleti na zagrljene Viktora i Anu i odluči provesti plan trovanja. No Viktor u naletu emotivnosti poljulja Magdalenu i ona odustane od trovanja te mu ponudi razvod.


Vatre ivanjske 88 epizoda

Magdalena plete novi plan oko Viktora; krade iz Andrijine ordinacije bočicu sredstva za omamljivanje, ali je zatekne Andrija. Poljubi je, ona se na tren prepusti, ali ga onda grubo odgurne. U najgorem trenutku ih iznenadi dolazak medicinske sestre. Ana priznaje Viktoru da mu je prešutjela istragu u bolnici. Elena traži Klarinu pomoć kako bi se dočepala diktafona. Klara zadužuje Leona da to obavi. Istodobno i Patrik kreće u istu misiju kako bi spasio Dinku. Tilda režira da joj je pozlilo kako bi Patrik mogao upasti u radnu sobu neometan i domoći se diktafona.


Vatre ivanjske 87 epizoda

Izmučeni Andrija na rubu je da kaže Ani istinu o Magdaleninu djetetu, no u posljednji tren se predomisli. Nakon razgovora s Anom odlazi vidjeti Tamaru i moliti je za oprost, no ona ga tjera i prekida s njim. Ana osjeća da se sve više razilazi s Viktorom, no nakon razgovora s Dinkom u zatvoru, shvaća kako ne bi trebala odustati. Istovremeno, Magdalena koristi svoje priznanje o gubitku djeteta da se približi Viktoru. Božo je sve sigurniji u svoj položaj i provocira Elenu u zatvoru. Istovremeno, Klara iskorištava bliskost s njim da uključi Leona na imanju kao ispomoć Tildi. Leon upozna Anu i oni se na prvi pogled dopadnu jedno drugom.


Vatre ivanjske 86 epizoda

Magdalena kaže Viktoru da je bila trudna i da je izgubila njihovo dijete u nesreći. Andrija je lud od muke jer je dijete bilo njegovo, no Magdalena ustraje – želi biti s Viktorom, ne s Andrijom. Policija privede Elenu. Elena u zatvoru ludi na Dinku koja tvrdi da pravda mora biti zadovoljena i da Elenu napokon sustižu grijesi prošlosti.


Vatre ivanjske 85 epizoda 

Magdalena je pobjegla i šalje Viktoru poruke kojima mu daje do znanja da će se ubiti. Andrija i Viktor kreću u potragu, Viktor je pronađe, a Andrija to vidi i strahuje što je Magdalena rekla Viktoru. Magdalena kaže da se sjetila s kim je bila na dan nesreće. Andrija je u strahu, a Viktor u očekivanju – što će reći? Leon ne želi pristati na konačan dogovor s Klarom dokle god mu ona ne otkrije svoje prave motive. Klara mu naposljetku priznaje svoje prave motive – želi se dokopati imanja. Slomljena Ana nagovara Tildu da odu u bolnicu.


Vatre ivanjske 84 epizoda 

Radnik pronalazi Markovo tijelo, a Elena iskoristi priliku i kraj kostiju ostavlja dokaze protiv Dinke. Petar i Dinka su šokirani kada vide da je Marko pokopan u Dinkinom dvorištu. Gina vrši pritisak na Leona da hitno poduzme nešto oko Petra.


Vatre ivanjske 83 epizoda 

Ana sazna da je Tilda smrtno bolesna. U želji da smiri situaciju s Anom, Viktor zatraži razvod od Magdalene. Elena pronalazi lokaciju Markova leša, a zatim krade dokaze iz Dinkine kuće koje će podmetnuti na mjesto gdje se nalazi nesretni marko. No, Elena ne zna da ju je vidio Leon.


Vatre ivanjske 82 epizoda 

Magdalena priznaje Ani da su se ona i Viktor poljubili. Ana traži objašnjenje i upita ga zašto joj je prešutio poljubac. Tilda saznaje od Tome da je Petar u dugovima i naređuje Patriku da proda njezine stanove u Zagrebu. Elena koristi svoju muku s Lukom kako bi od Bože izvukla informaciju o tome gdje je sakrio Marka. Kad joj to ne pođe za rukom, drogira Božu i upita ga – gdje je Markov leš?!


Vatre ivanjske 81 epizoda 

Viktor je zbunjen nakon Magdaleninog poljupca, a Mija se razveseli jer pomisli da će se njih dvoje pomiriti. Tilda, nakon razgovora s Mijom, inzistira da Božo potjera Magdalenu s imanja. Andrija uspije potplatiti medicinsku sestru da slaže Ani da Magdalena nikada nije ležala u njihovoj bolnici. (Sapunice.net)
Noviji Stariji