Serija Sulejman veličanstveni Epizode


Sulejman veličanstveni 132 Epizoda 
Iako je na Mustafinoj strani, Džihangir ne može sultanu potvrditi svoje sumnje u identitet osobe koja je otrovala ogrtač. Boji se da će u svemu tome nastradati Hurem... Dok Jastreba i dalje muče u zatočeništvu, u posjet palači stiže brat perzijskog šaha Tahmaspa, princ Elkas Mirzu. No Rustem će ga ugostiti u Edirnama prije negoli se susretne sa Sulejmanom, kako bi provjerio njegove prijateljske namjere te mu, ujedno, natuknuo što reći sultanu prilikom susreta s njim, a vezano za sultanov odnos s Mustafom. Sulejman polako pada u depresiju jer mu nedostaje Hurem, koja doznaje da Bajazit u Kutahji skriva - Huridžihan!


Sulejman veličanstveni 133 Epizoda
Sultanija Hurem iznenada se vraća u palaču! Njezinom se povratku raduje Mihrimah, ali ne i Sulejman koji joj nije dao dozvolu za povratak jer više u nju nema povjerenja. Mustafa dozna gdje Rustem drži Jastreba zatočenog, no Tašlidžali ne vjeruje da Jastreb nije otkrio paši prinčeve tajne, pa naredi Jastrebu da čim prije napusti Mustafu. Nurbanu prati Selima do tajanstvene kolibe u šumi i nimalo joj nije drago kad sazna da princ ponovno pije, ovaj put u društvu nepoznate žene… Mustafa želi krenuti u rat protiv Perzije i iskoristiti prisutnost Elkasa Mirze na dvoru, no Hurem ga također želi vidjeti na svojoj strani.


Sulejman veličanstveni 134 Epizoda
Sultan upoznaje Elkasa Mirzu koji mu donosi dobre vijesti – većina Perzijanca naklonjenija je Sulejmanu nego Tahmaspu, što znači da bi Sulejman mogao postati odani, voljeni perzijski šah. Nakon kraćeg razmišljanja, Sulejman pozove sve vezire i sinove na Divan. Hoće li Elkasove riječi nagnati Sulejmana da krene u rat protiv Perzije? Nurbanu razmišlja kako se riješiti udane Eftelije koju Selim već neko vrijeme posjećuje u šumi, Mihrimah prima Eklasovo ljubavno pismo, a Hurem želi otjerati Huridžihan iz Bajazitove palače dok se sin ne vrati s puta. U tome će joj pomoći Mustafa Lala…


Sulejman veličanstveni 135 Epizoda
Rustema izbezumi saznanje da se Mihrimah dopisuje s nepoznatim muškarcem. Nakon velike svađe, mlada sultanija obznani Velikom veziru i svojoj majci Hurem da želi – razvod! Hurem je pokušava odgovoriti od stvaranja novih problema u obitelji, no princeza je odlučna nastaviti po svom. I Sulejmana čeka šokantna vijest od osobnog sluge princa Bajazita! Lala Mustafa u pismu obavještava sultana o tajnom braku princa Mustafe i Barbarosine kćeri Mihrunise, kao i njihovom djetetu! Selim pristaje na susret s Eftelijinim suprugom, Dimitrijem, kako bi izgladio nesporazum, a Elkas zatraži sastanak sa sultanijom Fatmom kako bi joj rekao koliko joj se divi.


Sulejman veličanstveni 136 Epizoda
Nakon saznanja da se tajno oženio, Sulejman princu Mustafi pošalje pismo u kojem mu nagovještava da će prijestolnicu, umjesto njega, čuvati Selim. Mahidevran je uvjerena da je Bajazit izdao njezinog sina, ali Mustafa ne želi donijeti odluku naprečac, već će pričekati da Fatma obavi istragu i dozna pravu istinu. Hurem moli Mihrimah da pričeka s razvodom braka dok rat ne završi, no Fatma iskoristi priliku i sve ispriča Sulejmanu. Eftalijin suprug, Dimitar, opet se vraća u Selimovu palaču kako bi zatražio još novca za skrivanje tajne veze između princa i njegove žene.


Sulejman veličanstveni 137 Epizoda
Dok Hurem tješi Rustema, lijepe riječi perzijskog princa Elkasa očaraju vrckavu sultaniju Fatmu. Bajazitu je neizmjerno krivo što je upravo Huridžihan odala Mustafinu tajnu, bez obzira što je to učinila kako bi ostala u palači s Bajazitom. Za to vrijeme, Nurbanu savjetuje Selima da ubije Eftaliju i Dimitrija kako bi mogao nastaviti živjeti čiste savjesti, a Rustem doznaje da je Fatma napisala pismo u Elkasovo ime i poslala ga Mihrimah. Mladu sultaniju će sve to jako pogoditi.



Sulejman veličanstveni 138 Epizoda
Sulejman se probudi nakon iznenadnog gubitka svijesti. Glavni dvorski liječnik ne može odrediti od koje bolesti sultan boluje. Sulejman doktoru zabrani da ikome priča o njegovom lošem zdravstvenom stanju te da čim prije otkrije kako ga izliječiti. I dok princ Selim stiže u palaču sav važan i s posebnim darom za oca, do Mustafe stižu informacije da Elkas nije toliko moćan u Perziji koliko se priča. Mustafa naredi Jastrebu da istraži istinitost tih tvrdnji prije negoli ode ocu s molbom da se zaustavi pohod u Perziju, u kojem bi cijela osmanska vojska upala u zamku. Za to vrijeme Mihrimah preko sluškinje saznaje da se sultanija Fatma i princ Elkas tajno sastaju…



Sulejman veličanstveni 139 Epizoda
Zahvaljujući Mihrimahinoj dojavi o preljubu, državni stražari iznenada upadaju u Elkasovu palaču! Tamo zatiču Fatmu koja uvjerava stražare da je ona pripadnica Dinastije, a Elkas samo njezin prijatelj, a sve kako ne bi završili pred sucem. Čuvši za to, Hurem izgrdi Mihrimah što je u lošem svjetlu prikazala očevu sestru, no njezine planove poremeti upravo Rustem. Naime, paša se želi osvetiti Fatmi zbog razdora braka između njega i Mihrimah, i to na način da je oženi Elkasom! U međuvremenu, Jastreb doznaje da je Elkas Mirza Tahsmapov, špijun s ciljem da ubije Sulejmana tijekom pohoda u Perziju!


Sulejman veličanstveni 140 Epizoda
U vojnom taboru, Sulejman ponovo očita lekciju najstarijem sinu, te ga osramoćenoga pošalje natrag u Amasju. I baš kada je pomislio da je za njega sve gotovo, Jastreb mu donosi nove vijesti – uhoda šaha Tahsmapa, Džafer-aga, otkrio je Jastrebu kako će pokušati izvršiti atentat na Sulejmana. S obzirom da jedino oni znaju sve detalje atentata, Mustafa ovime dobiva novu priliku da se iskupi ocu… Selim još jednom preispituje Huremine osjećaje kako bi doznao koga bi majka više voljela vidjeti na prijestolju – njega ili buntovnog Bajazita?



Sulejman veličanstveni 141 Epizoda
Sulejman pokušava vratiti povjerenje u Mustafu, unatoč tome što mu je najstariji sin upravo spasio život. Bez obzira na Sulejmanovu odluku i Rustem-pašin pokušaj razdora bratske sloge, Mustafa i Bajazit sklapaju savez: nakon Sulejmanove smrti obojica će učiniti sve kako bi Mustafa zasjeo na tron, dok će Bajazit preuzeti visoki položaj u Carstvu. I dok Sulejmana, k tome, muči i sve lošije zdravstveno stanje, u prijestolnici Selim i Hurem dočekuju poljsku princezu Anu (Angelu) Jagelović s velikim počastima. Naravno, Fatma će se potruditi da okrene princezu protiv sultanije Hurem…



Sulejman veličanstveni 142 Epizoda
Sulejman osvaja Tabriz, Tahmasp bježi, a Elkas je ostao bez ratnika i podrške. Sulejman ga odluči otjerati iz vojnog logora, što Elkasa razbjesni. Za to vrijeme, princ Džihangir se vraća u prijestolnicu zbog lošeg zdravstvenog stanja. Sa sobom donosi vijesti o atentatu na Sulejmana, kao i o Mustafinoj brzoj reakciji da spriječi sultanovu smrt. Vijest o Mustafinoj hrabrosti brzo se proširi dvorom… I dok sultanija Fatma pokušava utjecati na Nurbanu kako bi je okrenula protiv Hurem, Piri Reis doznaje da Hurem namjerava posjetiti grobnicu pokojnog sina Mehmeta. To mu otvara priliku da na nju izvrši atentat!



Sulejman veličanstveni 143 Epizoda
Vraćajući se s pohoda, Sulejman će pokušati sakriti svoju bolest. No, prijestolnicom su se već počele širiti glasine kako je on itekako lošeg zdravstvenog stanja zbog kojeg je prikovan za krevet. U želji da utiša te glasine, Sulejman staje pred narod, ali sve se iznenada pogorša! Hurrem moli za Sulejmanov oporavak, ali bi, u slučaju sultanove smrti, podržala Selima u borbi za prijestolje. I dok Rustem pokušava držati Mustafu podalje od prijestolnice, sultanija Fatma pati jer se Elkas nije vratio iz pohoda.



Sulejman veličanstveni 144 Epizoda
Dok Sulejman leži u nesvjesti, svatko u palači zabrinut je za budućnost dinastije. Svi vide Mustafu kao Sulejmanovog nasljednika, no Selim još uvijek vrši dužnost čuvara obitelji i namjesnikom, barem dok se sultanovo zdravlje ne popravi. Međutim, sultan se iznenada budi i želi vidjeti obitelj, ali ga i dalje tresu groznica i temperatura, pa u bunilu zove Mustafino ime. Hurem želi ispuniti Sulejmanovu želju, pa naredi da se hitno pozove Mustafu da dođe u palaču… I dok se u uvali ispod palače skupljaju galije s Mustafinim pristalicama, u sultanovim odajama vračare tjeraju bolest.


Sulejman veličanstveni 145 Epizoda
Trugut Reis razljutio je Sulejmana postavljanjem galija u prijestolnici. Kako bi poslao poruku svima koji ga žele živog sahraniti, Sulejman nagovijesti da će posjetiti džamiju svojeg sina Mehmeta. Građani isprva s oduševljenjem dočekaju vijest da se sultan oporavio, no neće dočekati njegovu dolazak na molitvu jer se iznenada onesvijestio pred cijelom svojom svitom. I dok se Hurem i djeca brinu za Sulejmanovo zdravlje, vođa janjičara, Ferhat-aga, na prečac zaključi da je sultan preminuo i naredi janjičarima da se pobune, čineći sve kako bi Mustafu postavili na prijestolje. Dok Sulejman bez svijesti leži u krevetu, Rustem-paša igra opasnu igru i bez Hureminog odobrenja šalje sultanovog zamjenika, princa Selima, u janjičarski korpus kako bi ga zastrašio! Međutim, janjičarski aga zaprijeti princu i stvari izmiču kontroli! Kako bi spasila sina i njegov život, Hurem pristaje na zahtjev koji će svakoga uznemiriti…(sapunice)
Noviji Stariji